Arheologii au descoperit patru camere noi într-o casă din Pompei, indicii ale vieţii clasei de mijloc VIDEO

Arheologii au descoperit patru camere noi într-o casă din Pompei, indicii ale vieţii clasei de mijloc VIDEO

Rămăşiţele de boluri, un pat şi un arzător de parfum din teracotă în formă de pătuţ au fost găsite pe două etaje ale unei clădiri excavate anterior, a anunţat sâmbătă autoritatea Parcului Arheologic Pompei.

Unele sunt mai valoroase decât altele - vase din bronz sau sticlă lângă uneltele de zi cu zi.

„O mare parte a populaţiei din Imperiul Roman erau oameni care munceau pentru pâinea zilnică, dar erau şi nerăbdători să-şi ridice statutul social”, a spus directorul parcului, Gabriel Zuchtriegel.

Cu ghips, arheologii au reprodus unele dintre obiectele din situl Pompei, una dintre principalele atracţii turistice ale Italiei, în apropiere de oraşul Napoli.

Restul structurii, excavată în 2018, include o curte decorată cu fresce cu plante, păsări şi scene de vânătoare. O nişă găzduieşte zeii ocrotitori ai gospodăriei din situl Lares, „casa Larario”.

„Proprietarii casei Larario din Pompei au reuşit să decoreze curtea care găzduieşte situl Lares şi o fântână cu picturi remarcabile, dar evident că nu aveau suficienţi bani pentru toate camerele”, a adăugat Zuchtriegel.

„Nu ştim cine a locuit aici, dar viaţa plăcută redată în curte a fost probabil mai mult o aspiraţie decât realitatea lor de zi cu zi”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean