Arhiepiscopia Bucureștilor: Preotul Visarion Alexa a recunoscut agresiunea sexuală. Ce pedeapsă i-a fost aplicată

Arhiepiscopia Bucureștilor: Preotul Visarion Alexa a recunoscut agresiunea sexuală. Ce pedeapsă i-a fost aplicată

Suspendarea de la slujire, retragerea funcției de paroh și obligația de a informa constant despre evoluția cercetărilor judiciare sunt măsurile luate de Arhiepiscopia Bucureștilor față de preotul Visarion Alexa. Acesta este acuzat de abuz sexual.

Preotul Visarion Alexa este acuzat de abuz sexual Foto: Arhivă

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declarație personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent, se arată într-un comunicat al instituției.

„Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat și în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații", a transmis Arhiepiscopia.

De asemenea, au fost luate mai multe măsuri, printre care:

- suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția a oficia orice serviciu religios);

- retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ) ș

- obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse”, se mai arată în comunicatul citat.

După sentința judecătorească și în funcție de aceasta, Comisia de disciplină va comunica și sancțiunile pe linie bisericească pe care le va avea de suportat preotul Visarion Alexa.

”Poziția Bisericii, poziția creștină, este totdeauna, în mod natural și subînțeles, favorabilă celui vulnerabil și oricărei persoane care ajunge să fie victima unui abuz de orice fel. Biserica este, în același timp, și spațiul moralmente terapeutic de îndreptare și vindecare prin pocăință sinceră a absolut oricui. Dumnezeu să-i întărească și să-i mângâie sufletește pe toți cei afectați de această situație adânc tulburătoare!”, se mai arată în comunicat.

Reamintim că preotul Visarion Alexa, paroh la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar sâmbătă, 17 septembrie, după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”