Arhiepiscopul Ioan Robu: Vă îndemn să vă rugați pentru poporul nostru și pentru binele societății românești

Arhiepiscopul Ioan Robu: Vă îndemn să vă rugați pentru poporul nostru și pentru binele societății românești

Arhiepiscopul mitropolit de București, Ioan Robu, se adresează credincioșilor, persoanelor care protestează pe străzi, îndemnând la acțiune pașnică, precum și autorităților statului, pe care le cheamă "să se gândească numai la binele poporului nostru și la viitorul țării".

"Cu tot respectul, îi rog pe cei care protestează pe străzi să o facă în mod pașnic; iar pe cei din partidele politice și din instituțiile statului îi rog să se gândească numai la binele poporului nostru și la viitorul țării, aducându-și aminte totodată de cuvântul Mântuitorului: 'Fericiți făcătorii de pace!' Dumnezeu să binecuvânteze România și poporul român!", afirmă înaltul ierarh romano-catolic, într-un mesaj publicat joi, pe pagina oficială de Facebook a Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

IPS Robu menționează că urmărește "cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din țara noastră" și amintește cuvintele adresate după tragedia de la Colectiv, când în spațiul public apăruseră, ca și în prezent, referiri la cuvinte precum "minciună", "corupție", "șmecherie".

"Urmăresc cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din țara noastră. În spațiul public au reapărut frecvent cuvintele 'minciună', 'corupție', 'șmecherie', iar gândul m-a dus imediat la ce am spus după tragedia de la Colectiv: 'Noi înghițim foarte ușor neglijențele, corupția, minciuna, șmecheria, și toate acestea ni se par că sunt nimicuri... . N-am făcut mare lucru până acum ca să schimbăm ceva — nu numai noi, Biserica, dar toată lumea: și voi, și noi, toți—, că nu am protestat atunci când am întâlnit și minciuna și corupția și neglijența, indiferența. Căci acestea, la un moment dat, pot fi criminale", spune Ioan Robu.

Totodată, acesta îndeamnă la rugăciune pentru binele societății românești.

"În aceste zile de tensiune, Acțiunea Catolică din România a lansat o invitație la rugăciune pentru țară, inițiativă pe care am aprobat-o și pe care o susțin. Vă îndemn, așadar, să vă rugați pentru poporul nostru și pentru binele societății românești", se mai arată în mesajul arhiepiscopului mitropolit de București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria