Arhiepiscopul Robu, în Pastorala de Crăciun: Iubirea lui Dumnezeu este mai tare decât noaptea neagră

Arhiepiscopul Robu, în Pastorala de Crăciun: Iubirea lui Dumnezeu este mai tare decât noaptea neagră

Celebrând Crăciunul în miez de noapte, recunoaștem că iubirea lui Dumnezeu este mai tare și decât noaptea cea mai neagră, afirmă arhiepiscopul mitropolit de București, Ioan Robu, în Scrisoarea pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului Isus Cristos.

"Noi începem celebrarea solemnă a Nașterii Domnului în noaptea dintre 24 și 25 decembrie; și aceasta nu pentru că nașterea lui Isus a avut loc noaptea, cum atestă Evangheliile, nu fiindcă noaptea ar da sărbătorii o notă de mister. E drept, și acestea sunt adevărate, dar este vorba de ceva care-i mult mai mult: noaptea, întunericul sunt imaginea nefericirii oamenilor, a neîmplinirilor, a pasiunilor și a păcatelor, a tot necazul și întreaga mizerie spirituală a unei lumi fără Dumnezeu. Cuvântul care a luat trup omenesc a venit să ia asupra lui tot întunericul acesta. Iar noi, celebrând Crăciunul în miez de noapte, recunoaștem că iubirea lui Dumnezeu este mai tare și decât noaptea cea mai neagră", spune arhiepiscopul.

El mai afirmă că "'Gloria lui Dumnezeu ne învăluie în lumină' și astfel știm că Nașterea Domnului este un mister, că Isus se naște și astăzi în casele din cele mai sărace cartiere și localități, în cel sărac, neinstruit sau needucat, în cel închis, în cel persecutat, disprețuit, torturat etc".

"Isus se naște în cel bolnav, în cel lipsit de cele necesare traiului, în cel fără loc de muncă, în necunoscutul respins de toți. Isus se naște acolo unde este nevoie de pace și de iubire, unde se suferă și se speră; Isus se naște și acolo unde se construiește o lume mai bună și mai dreaptă. El se naște și pe altarele Sfintei Maici Biserici — Una, Sfântă, Catolică și Apostolică — în Sfânta Euharistie, iar noi împărtășindu-ne, Isus se naște și-n inimile noastre"", adaugă înaltul ierarh catolic.

"Crăciunul este începutul unui parcurs pe care Isus îl va străbate pe drumurile oamenilor, amestecându-se cu ei, ca 'unul care a fost ispitit în toate, asemenea nouă, în afară de păcat", iar "Meditarea misterului Nașterii Domnului, ne atenționează Sf. Ioan Gură de Aur, trebuie să inspire viața noastră de creștini", transmite monseniorul Robu.

"După descoperirea acestor adevăruri sublime, nu ne rămâne decât să ne rugăm ca și viața noastră să fie curată, iar comportamentul nostru să fie sfânt; căci nu ar servi la nimic să cunoaștem toate acestea, dacă faptele noastre nu sunt bune'.
Cuvântul care s-a făcut trup pentru a locui printre noi, împins fiind numai de iubirea care vrea mântuirea tuturor, ne învață să ne deschidem către frații noștri cu umilință, cu iubire, cu slujire în toate, până la jertfirea de sine: 'Aceasta este porunca mea: să vă iubiți unii pe alții așa cum v-am iubit eu' (In 15,12); 'Dacă Dumnezeu ne-a iubit astfel, și noi trebuie să ne iubim unii pe alții' (1In 4,11); 'El și-a dat viața pentru noi. De aceea și noi trebuie să ne dăm viața pentru frați' (1In 3,16). Ascultând de învățătura lui Isus, noi ne îmbrăcăm în lumină și astfel purtăm în noi și pretutindeni bucuria, binele și pacea", îndeamnă arhiepiscopul.

În finalul Scrisorii, arhiepiscopul mitropolit de București urează "tuturor din Arhidieceză, credincioși laici, persoane consacrate, preoți și oameni de bunăvoință", ''Sărbători Fericite'!' și "Mulți Ani!".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...