Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, audiat DNA

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, audiat DNA

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este audiat marti la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul in care procurorii investigheaza modul George Becali si-a scris cartile in timpul detentiei.

Acesta este audiat in calitate de martor. Acesta a coordonat cartea "Muntele Athos. Patria Ortodoxiei" scrisa de George Becali in puscarie.

In urma cu o zi, Mitropolitul Ardealului IPS Laurentiu Streza s-a prezentat si le la DNA, pentru a fi audiat in calitate de martor in acelasi dosar.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a refuzat sa faca declaratii la iesirea din sediul DNA, dupa ce a fost audiat, in calitate de martor, in dosarul privind redactarea unor lucrari stiintifice de catre detinuti, informeaza Agerpres. Laurentiu Streza a coordonat o carte scrisa in detentie de Gigi Becali cu titlul "Iubirea Milostiva si Mantuitoare", aparuta la editura "Seculum".

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar in legatura cu lucrarile scrise de detinuti, in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului, in modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infractiuni de coruptie, in scopul de a ingreuna executarea pedepselor aplicate de instantele de judecata, potrivit Agerpres.

DNA suspecteaza ca fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...