Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, audiat DNA

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este audiat marti la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul in care procurorii investigheaza modul George Becali si-a scris cartile in timpul detentiei.

Acesta este audiat in calitate de martor. Acesta a coordonat cartea "Muntele Athos. Patria Ortodoxiei" scrisa de George Becali in puscarie.

In urma cu o zi, Mitropolitul Ardealului IPS Laurentiu Streza s-a prezentat si le la DNA, pentru a fi audiat in calitate de martor in acelasi dosar.

Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza, a refuzat sa faca declaratii la iesirea din sediul DNA, dupa ce a fost audiat, in calitate de martor, in dosarul privind redactarea unor lucrari stiintifice de catre detinuti, informeaza Agerpres. Laurentiu Streza a coordonat o carte scrisa in detentie de Gigi Becali cu titlul "Iubirea Milostiva si Mantuitoare", aparuta la editura "Seculum".

Pe 12 ianuarie, procurorii DNA au deschis un dosar in legatura cu lucrarile scrise de detinuti, in care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea faptuitorului, in modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infractiuni de coruptie, in scopul de a ingreuna executarea pedepselor aplicate de instantele de judecata, potrivit Agerpres.

DNA suspecteaza ca fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…