Arhive din SUA despre asasinarea președintelui Kennedy, făcute publice. Dosarul are 5 milioane de pagini

Arhive din SUA despre asasinarea președintelui Kennedy, făcute publice. Dosarul are 5 milioane de pagini

Arhivele Naţionale din SUA au făcut publice joi aproximativ 13.000 de documente legate de asasinarea preşedintelui John F. Kennedy în 1963, eveniment care a uimit întreaga lume.

John. F. Kennedy. FOTO Profimedia

Oficialii americani au blocat publicarea altor câteva mii de documente care au legătură cu asasinarea fostului președinte american, invocând securitatea națională. Un lot de arhive despre acest caz fusese deja desecretizat în decembrie 2021, scrie Agerpres.

Potrivit Arhivelor Naţionale, 97% din cele aproximativ cinci milioane de pagini ale dosarului sunt acum accesibile.

Preşedintele Joe Biden a indicat într-o notă că un număr "limitat" de documente nu pot fi făcute publice, o măsură "necesară" pentru "a preveni daune aduse apărării militare, operaţiunilor de informaţii, forţelor de ordine sau politicii externe".

În 2017, Donald Trump a făcut publice o serie de dosare în acest caz în conformitate cu o lege a Congresului din 1992 care impune ca toate documentele legate de preşedintele Kennedy să fie publicate în termen de 25 de ani.

Mai multe teorii ale conspirației au apărut de-a lungul anilor, în ceea ce privește asasinarea lui John F. Kennedy, însă niciuna nu a putut fi probată până în prezent.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...