Armand: USR a strâns 90.000 de semnături; nu facem alianțe pre-electorale și post-electorale

Armand: USR a strâns 90.000 de semnături; nu facem alianțe pre-electorale și post-electorale

USR a reușit să strângă 90.000 de semnături pentru înscrierea în alegerile parlamentare din totalul celor 200.000 necesare, a declarat sâmbătă, la Alexandria, vicepreședintele formațiunii, Clotilde Armand, care a subliniat și că formațiunea nu va face alianțe pre-electorale și după alegeri.

"Semnăturile sunt un obstacol clar la democrație. Suntem a doua forță din București. Avem cel puțin 10% din toată țara. Nu este normal. Strângerea a 200.000 de semnături este un lucru dificil. Personal consider că nu sunt constituționale. Le vom elimina sau vom scade numărul semnăturilor necesare. Este un obstacol la democrație. Este absurd! Nu vreau să folosesc semnăturile ca alte partide să nu aibă acces la candidatură. Avem nevoie de aceste semnături. Faptul că se cer aceste semnături este un stres, un risc, o luptă. Oamenii nu mai au încredere în partide, în idei, în programe" , a declarat Clotilde Armand.

Vicepreședintele Uniunii Salvați România (USR) a declarat că formațiunea sa nu va face alianță politică înainte sau după alegeri.

"Nu facem alianțe cu partidele parlamentare actuale. Nu facem nici pre-electorale, nu facem nici post-electorale. O să susținem un program guvernamental și proiecte, dar o alianță nu vom susține. Dacă cineva din guvern nu mai respectă criterii de integritate, retragem susținerea noastră. Suntem extrem de relaxați pentru că nu vrem nimic. Vrem un guvern cu un proiect bun și cu oameni buni", a mai spus Clotilde Armand.

La nivelul județului Teleorman, USR dorește înființarea unei filiale, iar simpatizanții au reușit să strângă până în prezent 400 de semnături din obiectivul stabilit de 3.500.

AGERPRES / (AS — autor: Luiza Abu Salem, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...