Armata 35 de Arme Combinate a Rusiei, făcută praf în pădurile din Izium / Asistență medicală execrabilă și amputări inutile în rândul trupelor de invazie

Armata 35 de Arme Combinate a Rusiei, făcută praf în pădurile din Izium / Asistență medicală execrabilă și amputări inutile în rândul trupelor de invazie

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a afirmat în cadrul unei întâlniri cu liderul cecen Ramzan Kadîrov ce a avut loc vineri că forțele ruse vor „accelera" „operațiunea militară specială" din Ucraina, dar este puțin probabil ca forțele ruse să fie capabile să facă acest lucru, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare .

Kadîrov a afirmat că Șoigu a „identificat noi sarcini" care vor spori eficiența manevrelor ofensive rusești și vor îmbunătăți tacticile rusești, dar nu a precizat ce sarcini vor întreprinde forțele rusești pentru a-și accelera ritmul.

Șoigu a susținut anterior, la 24 mai, că forțele rusești progresează lent în estul Ucrainei pentru a evita victimele civile.

Într-o retrospectivă la cea de-a 100-a zi de război, Ministerul britanic al Apărării a afirmat că forțele rusești vor stabili probabil controlul asupra regiunii Lugansk în următoarele două săptămâni, însă doar cu costuri suplimentare semnificative.

Ministerul britanic al Apărării a mai precizat că forțele rusești de pe toate celelalte axe au trecut la operațiuni defensive pentru a concentra toate forțele disponibile în Severodonetsk și a afirmat că Rusia va trebui să angajeze investiții considerabile în personal și echipamente - pe care nu le va putea genera rapid, dacă le va putea genera - pentru a avansa dincolo de Oblastul Lugansk.

Armata 35 de arme combinate, făcută praf în pădurile din Izium din cauza comandanților incompetenți

Un blogger militar rus a publicat un mesaj lung vineri, în care susținea că aproape întreaga Armată 35 de Arme Combinate a fost distrusă în Izium din cauza comandanților ruși incompetenți.

Sub pseudonimul Boytsovyi Kot Murz, acesta a afirmat că comandanții ruși nu au luat în calcul provocările luptei în pădurile din Izium, ceea ce a dus la pierderi semnificative în Brigăzile 64 și 38 de pușcași motorizați ai Gărzii Separate, care, potrivit acestuia, au acum mai puțin de 100 de militari în total.

Boytsovyi Kot Murz a spus că comandanții ruși nu au furnizat echipamentul necesar unităților care luptă în terenul împădurit și nu au reparat artileria grea rusă în timp util.

De asemenea, se pare că forțele rusești nu au avut o comunicare eficientă cu centrele de comandă și s-au bazat pe mesageri din cauza lipsei telefoanelor criptate.

Boytsovyi Kot Murz a remarcat că lipsa de comunicare între unitățile și comandanții ruși a permis forțelor ucrainene să lovească pozițiile avansate rusești cu drone.

De asemenea, militarii companiilor private rusești Wagner au refuzat să participe la luptă, ceea ce a dus la o lipsă semnificativă de progrese pe axa Izium.

ISW spune că nu poate confirma în mod independent aceste rapoarte, dar subliniază că ele sunt în concordanță cu rapoartele anterioare privind operațiunile rusești și pierderile mari de vieți omenești pe axa Izium.

Asistență medicală execrabilă și amputări inutile în rândul trupelor de invazie

Se pare că forțele rusești și cele proruse nu au pregătit suficient de bine unitățile din prima linie cu provizii medicale, ceea ce a dus la o asistență medicală execrabilă.

Boytsovyi Kot Murz a criticat Ministerul rus al Apărării pentru că nu a pregătit echipamente medicale și spitale de campanie pentru militarii răniți.

Comandanții ruși nu ar fi reușit să învețe lecția lipsei de echipamente medicale în timpul bătăliei de la Debaltseve din 2015 și repetă greșeli similare.

Boytsovyi Kot Murz a afirmat că forțele rusești nu furnizează la timp trupelor de pe front bandaje cu presiune și alte bunuri necesare pentru tratarea rănilor la nivelul membrelor.

Bloggerul militar a comparat trusele de prim ajutor rusești expirate și insuficient pregătite cu cele ucrainene de calitate superioară și a susținut că forțele rusești nu au un sprijin din partea voluntarilor care ar putea remedia lipsurile de echipament militar.

Boytsovyi Kot Murz a afirmat că medicii ruși efectuează un număr inutil de amputări de membre din cauza lipsei de echipament medical furnizat de Ministerul rus al Apărării.

Aceste afirmații sunt în concordanță cu informații din trecut privind asistența medicală rusă de proastă calitate în unitățile de pe front, iar aceste condiții sunt probabil un factor major care contribuie la demoralizarea rușilor și la refuzul tot mai mare al militarilor de a se întoarce în unitățile de pe front.

Rușii au amplificat războiul electronic din est

Forțele ucrainene raportează că unitățile ruse de război electronic amenință din ce în ce mai mult recunoașterea aeriană ucraineană în estul Ucrainei.

Oficialii militari ucraineni au raportat că forțele rusești bruiază din ce în ce mai mult toate semnalele posibile și împiedică operațiunile cu drone ucrainene.

Statul Major General ucrainean a raportat anterior că forțele rusești au intensificat operațiunile de EW în Donbas, probabil în încercarea de a obstrucționa recunoașterea aeriană ucraineană și atacurile cu drone asupra unităților rusești.

Principalele concluzii ale ISW:

  • Forțele rusești au desfășurat atacuri fără succes la sud-est și la sud-vest de Izium și la vest de Lyman, dar este puțin probabil să obțină progrese majore spre Slovyansk.
  • Trupele de invazie au obținut câștiguri minore în partea de est a Severodonețk, dar forțele ucrainene continuă să lanseze contraatacuri localizate în Severodonețk și în împrejurimile sale.
  • Forțele rusești nu au încercat să lanseze atacuri asupra Avdiivka.
  • Trupele Moscovei nu au reușit să recupereze pozițiile pierdute în nord-estul regiunii Herson și au continuat să apere pozițiile ocupate anterior.
  • Autoritățile ruse de ocupație au început să elibereze pașapoarte rusești în orașul Herson și în Melitopol, deși acestea continuă să se confrunte cu provocări în ceea ce privește stabilirea controlului societal asupra teritoriilor ocupate și stoparea acțiunilor partizanilor ucraineni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…