Armata americană intenţionează să desfăşoare în Pacific o forţă specială împotriva Chinei (presă)

Armata americană intenţionează să desfăşoare în Pacific o forţă specială împotriva Chinei (presă)

Armata Statelor Unite intenţionează să desfăşoare în Pacific o forţă specială capabilă de operaţiuni informative, electronice, informatice şi cu rachete împotriva Chinei, informează vineri Bloomberg, preluată de Reuters.

Forţa specială va avea probabil baza pe insule la est de Filipine şi Taiwan şi va fi echipată pentru lovirea unor ţinte pe uscat şi pe mare cu arme de precizie cu rază lungă de acţiune, cum ar fi rachetele hipersonice, eventual pentru a deschide calea navelor Marinei Militare în caz de conflict, arată Bloomberg.

Unitatea ar urma să contribuie la neutralizarea unor capacităţi chineze şi ruse deja existente, al căror rol este să împiedice apropierea grupurilor de portavioane americane de continentul asiatic, a declarat într-un interviu secretarul american al armatei, Ryan McCarthy.

Oficialul urmează să participe vineri la un eveniment la Washington, în cadrul căruia va prezenta detalii despre modul de acţiune al armatei în regiunea indo-pacifică.

McCarthy a precizat deja că planul de desfăşurare a forţei speciale va fi susţinut printr-un nou acord cu National Reconnaissance Office (Biroul Naţional de Recunoaştere), instituţia care dezvoltă şi controlează sateliţii de spionaj ai SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...