Armata austriacă şi-a suspendat operaţiunile de salvare din Turcia. Motivul invocat

Armata austriacă şi-a suspendat operaţiunile de salvare din Turcia. Motivul invocat

Armata austriacă şi-a suspendat, sâmbătă dimineaţa, operaţiunile de salvare din Turcia din cauza anumitor „riscuri de securitate'' în zonele în care intervine pentru ajutorarea victimelor cutremurelor devastatoare de luni, soldate cu peste 24.000 de morţi, relatează dpa şi AFP.

Armata austrică a anunțat că se oprește acțiunile de salvare din Turcia Foto: Profimedia

„Au loc tot mai multe agresiuni între grupări din Turcia", a declarat locotenent colonelul Pierre Kugelweis, din cadrul Forţelor Armate Austriece, pentru agenţia de presă austriacă APA. El a adăugat că au existat relatări privind focuri de armă.

Conform Agerpres, cei 82 de militari ai echipei de intervenţie în caz de dezastre, bărbaţi şi femei, s-au aflat în provincia turcă Hatay începând de marţi, a spus el. Ei rămân pe loc şi sunt pregătiţi pentru viitoare misiuni atunci când situaţia se va îmbunătăţi, a adăugat oficialul austriac.

„Nu a avut loc un atac asupra noastră, a austriecilor. Suntem cu toţii bine. Dorim să continuăm să ajutăm, însă circumstanţele sunt cele care sunt", a mai explicat Kugelweis.

Militarii austrieci s-au pus la adăpost într-o tabără „împreună cu alte organizaţii internaţionale, în aşteptarea instrucţiunilor", a concluzionat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria