Armata britanică vrea să atragă în rândurile sale un număr mai mare de femei, de gay şi de musulmani

Armata britanică a lansat o campanie vizând recrutarea de candidaţi din rândul femeilor, al persoanelor de diverse orientări sexuale, religii şi origini, pentru a umple deficitul de personal, fiind însă criticată pentru că ar fi cedat 'corectitudinii politice', transmite AFP.

O campanie de recrutare a fost lansată în urmă cu câteva luni şi noi mesaje urmează să fie difuzate la acest sfârşit de săptămână la posturile de radio, de televiziune şi pe internet.

Înregistrări video, din care au fost prezentate deja extrase, îşi propun să-i liniştească pe eventualii candidaţi femei, homosexuali sau musulmani, între altele în legătură cu faptul că vor fi acceptaţi în rândul trupelor, răspunzându-le la întrebări precum 'Pot fi gay în armată?', 'Voi fi ascultat în armată?' sau 'Voi putea să-mi practic credinţa în armată?'.

Şeful armatei britanice, generalul Nick Carter, a explicat la BBC că armata obişnuia să recruteze 'bărbaţi tineri albi între 16 ş 25 de ani şi că nu mai există atât de mulţi dintre aceştia în jurul nostru ca în trecut. Societatea noastră se schimbă'.

'Această campanie este o modalitate de a recunoaşte că nu mai dispunem de o armată suficient de numeroasă în acest moment, că demografia ţării noastre s-a modificat şi că trebuie să vizăm o comunitate mai largă', a adăugat el.

În 2017, armata britanică număra 78.000 de membri, în timp ce obiectivul stabilit de guvern pentru 2020 este de 82.000.

Campania a primit însă şi critici, care au acuzat armata că cedează 'corectitudini politice'.

'Oamenii cei mai interesaţi de armată nu sunt preocupaţi să ştie dacă vor fi ascultaţi sau dacă îşi vor putea exprima emoţiile', a declarat la BBC colonelul Richard Kemp, fost comandant al trupelor britanice în Afganistan. 'Ceea ce îi preocupă cel mai mult este modul în care vor lupta, ei vor fi atraşi de imaginile de luptă pentru că acesta este motivul pentru care oamenii intră în armată', a mai comentat colonelul Kemp.

Generalul Nick Carter a apărat însă campania, declarându-se 'foarte mândru că armata respectă cu adevărat originea etnică şi socială şi genul fiecăruia' şi nu face diferenţieri salariale între bărbaţi şi femei. Potrivit şefului armatei, numărul cererilor de înrolare a crescut cu 30-35% în ultimele nouă luni.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

3 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

4 ULTIMĂ ORĂ / Scandal în CSM după ce Țînț n-a ieșit din primul tur!

5 VIDEO 8 persoane reținute de procurorii DNA în Dosarul PSD! 3 parlamentari PSD puși sub acuzare

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă