Armata germană îşi majorează efectivele, ajungând la 203.000 de militari

Armata germană (Bundeswehr) urmează să-şi majoreze efectivele în următorii ani, ajungând la 203.000 de militari, a anunţat joi Ministrul german al Apărării, relatează dpa.

Ministrul apărării Ursula von der Leyen a aprobat planurile în acest sens, a afirmat ministerul, precizând că factorii cheie care stau la baza suplimentării efectivelor armatei sunt angajamentele internaţionale în creştere faţă de NATO şi Uniunea Europeană.

"Evoluţiile rapide în spaţiul cibernetic şi informaţional, precum şi eforturile de digitizare a forţelor armate şi reorganizarea achiziţiilor sunt alte câteva elemente", a afirmat ministerul.

Până în prezent se preconiza ca forţele armate germane să crească de la 180.000 până la 198.000 de militari activi până în 2024.

De la sfârşitul Războiului Rece, efectivele armatei germane au fost reduse treptat pe parcursul mai multor ani: în ziua reunificării Germaniei, în 1990, Bundeswehr număra 585.000 de militari. În 2016, ministerul a oprit reducerea efectivelor şi de atunci necesarul de personal a fost revizuit şi adaptat în mod regulat.

Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la modul în care armata poate ocupa noile posturi având în vedere lipsa generală de lucrători calificaţi în Germania, notează dpa.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…