Armata germană îşi majorează efectivele, ajungând la 203.000 de militari

Armata germană îşi majorează efectivele, ajungând la 203.000 de militari

Armata germană (Bundeswehr) urmează să-şi majoreze efectivele în următorii ani, ajungând la 203.000 de militari, a anunţat joi Ministrul german al Apărării, relatează dpa.

Ministrul apărării Ursula von der Leyen a aprobat planurile în acest sens, a afirmat ministerul, precizând că factorii cheie care stau la baza suplimentării efectivelor armatei sunt angajamentele internaţionale în creştere faţă de NATO şi Uniunea Europeană.

"Evoluţiile rapide în spaţiul cibernetic şi informaţional, precum şi eforturile de digitizare a forţelor armate şi reorganizarea achiziţiilor sunt alte câteva elemente", a afirmat ministerul.

Până în prezent se preconiza ca forţele armate germane să crească de la 180.000 până la 198.000 de militari activi până în 2024.

De la sfârşitul Războiului Rece, efectivele armatei germane au fost reduse treptat pe parcursul mai multor ani: în ziua reunificării Germaniei, în 1990, Bundeswehr număra 585.000 de militari. În 2016, ministerul a oprit reducerea efectivelor şi de atunci necesarul de personal a fost revizuit şi adaptat în mod regulat.

Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la modul în care armata poate ocupa noile posturi având în vedere lipsa generală de lucrători calificaţi în Germania, notează dpa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Mădălina Ghenea și punct

5 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?