Armata își dorește sisteme inteligente „Soldatul viitorului” VIDEO

Armata își dorește sisteme inteligente „Soldatul viitorului” VIDEO

Ministerul Apărării Naţionale intenționează să doteze în viitor trupele de infanterie cu „Soldatul viitorului”, un sistem integrat hardware-software de comunicare, comandă, orientare şi management de misiune.

În primă fază, până la lansarea procedurii de achiziție, MApN a lansat o consultare cu posibilii furnizori, ca să vadă ce produse de acest tip sunt disponibile pe piaţă, cât costă şi care sunt termenele şi condiţiile de livrare.

„Această soluţie va fi utilizată pentru dezvoltarea proiectului strict din perspectiva domeniului comunicaţii şi tehnologia informaţiei, cu aplicabilitate la nivelul unei structuri standard de tip grupă infanterie″, se menţionează în documentaţia consultării, conform profit.ro .

Potrivit documentației, sistemul integrat pe care MApN vrea să-l cumpere va include echipamente pentru pentru o grupă de infanterie, adică 9 soldați, 1 comandant și 1 administrator de sistem. Este vorba de telefoane inteligente rigidizate, căști audio cu microfon, unități de control, camere video mobile, precum și tablete rigidizate (doar pentru comandant și administrator).

Tableta administratorului de sistem va putea să şteargă de la distanţă telefoanele militarilor, în caz de „pierdere sau furt”. Posibilul contract de furnizare ce urmează să fie încheiat de MApN va include şi cursuri de instruire, teoretică şi practică (în teren), pentru militarii ce vor utiliza sistemul „Soldatul Viitorului”, după cum se mai precizează în documentație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?