Armata israeliană, masată lângă Fâșia Gaza: așteptăm o „decizie politică”

Armata israeliană, masată lângă Fâșia Gaza: așteptăm o „decizie politică”

Armata israeliană îşi masa duminică trupele pentru o ofensivă terestră în nordul Fâşiei Gaza în scopul de a anihila mișcarea islamistă palestiniană Hamas.

Soldați israelieni lângă Fâșia Gaza FOTO EPA-EFE

„Suntem desfăşuraţi de-a lungul Fâşiei Gaza cu forţele noastre terestre, pregătindu-ne pentru următoarea etapă a operaţiunii”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Cornicus.

Armata a precizat mai devreme că aşteaptă o „decizie politică”, relatează AFP, potrivit Agerpres .

Un milion de locuitori ai acestui teritoriu palestinian, care are o populaţie de 2,4 milioane de locuitori, au fost strămutaţi de la începutul conflictului, a anunţat duminică ONU.

Israelul îi îndeamnă în mod constant pe locuitorii din nordul Fâșiei Gaza să fugă cât mai repede spre sud, acuzând Hamas, care se opune acestei evacuări, că îi împiedică pe civili să plece spre sudul teritoriului.

Israelul ia în vizor Gaza, în nord, pentru a distruge centrul de operaţiuni al mişcării islamiste palestiniene, clasificată drept organizaţie teroristă de către Statele Unite şi Uniunea Europeană. Duminică, armata israeliană a anunţat că a ucis un al treilea lider militar al Hamas, pe care îl consideră responsabil pentru atacul de amploare din 7 octombrie numit „Potopul Al-Aqsa”.

Peste 1.300 de persoane au fost ucise în Israel în timpul atacului lansat de comandourile Hamas. Majoritatea victimelor sunt civili, inclusiv copii. În plus, 126 de persoane au fost răpite de Hamas, potrivit ultimelor cifre furnizate duminică de armată, care a anunţat că a găsit cadavre de ostatici în timpul unor incursiuni în teritoriu. Hamas susține că 22 de ostatici au fost ucişi de atacuri israeliene. Alte peste 2.300 de persoane din Fâșia Gaza ar fi fost ucise în riposta israeliană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?