„Armata lui Putin se va preda și va fugi. Punctul de cotitură în acest război este aproape”

„Armata lui Putin se va preda și va fugi. Punctul de cotitură în acest război este aproape”

Planurile Kremlinului de a ocupa întreaga regiune Donețk până la Ziua Independenței Ucrainei față de URSS, serbată anual pe 24 august începând din 1991, nu vor fi realizate. Punctul de cotitură în acest război s-ar putea produce în perioada imediat următoare (sfârșit de august – început de septembrie), când – în varianta optimistă, exprimată de un general ucrainean – armata Rusiei ar urma să se predea și/sau să fugă de pe front.

Opinia extrem de optimistă este formulată de generalul Mikola Malomuj, șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei între 2005-2010. Acesta a declarat pentru site-ul Obozrevatel.com că rezervele ocupanților se epuizează rapid. În plus, trupele Kremlinului sunt tot mai slab pregătite, pe fondul unei mobilizări haotice în întreaga Federație Rusă.

Gen. Mikola Malomuj: „Este posibil ca rușii să aibă puțin succes pe secțiuni separate de câteva zeci de kilometri, dar capturarea întregii regiuni Donețk în timp util este nerealistă. Cred că vom păstra Donbass-ul. Poate, cu excepția unor așezări individuale sau a granițelor. Se vor crea condiții pentru ca armata lui Putin să se predea și să fugă. Punctul de cotitură este aproape. Presupun că acest lucru ar trebui să se întâmple la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie”.

„Va avea loc o contraofensivă mare într-una din zonele prioritare, care va oferi perspective de eliberare a anumitor teritorii. Poate că acestea sunt regiunile Herson și Zaporojie”

Prima mare contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruși se va da în regiunile Herson și Zaporojie, unde, de altfel, au fost deja eliberate câteva zeci de localități. Invadatorii sunt conștienți că întâmpină mari dificultăți de menținere a zonelor capturate, fiindcă trebuie să se împartă pe mai multe fronturi.

Astfel, generalul ucrainean este de părere că Moscova va pierde treptat controlul asupra sudului țării.

Malomuj: „Într-o situație în care Forțele Armate ale Ucrainei au lansat o contraofensivă în sudul țării, armata inamică este nevoită să dețină poziții în mai multe direcții deodată, ceea ce-i complică semnificativ sarcinile. Rusia și-a dat deja seama că avem o gamă completă de operațiuni ofensive în direcțiile Herson, Zaporojie, Izium. Va avea loc o contraofensivă mare într-una din zonele prioritare, care va oferi perspective de eliberare a anumitor teritorii. Poate că acestea sunt regiunile Herson și Zaporojie. Este posibil ca operațiuni complexe să fie efectuate pentru a încercui inamicul și a crea condiții nu numai pentru capturare, dar și pentru fugă”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...