Armata lui Putin și-ar fi intensificat atacurile și și-ar fi schimbat tactica de luptă, susține un oficial ucrainean

Armata lui Putin și-ar fi intensificat atacurile și și-ar fi schimbat tactica de luptă, susține un oficial ucrainean

Armata lui Putin și-a intensificat atacurile de artilerie în punctele fierbinți ale frontului și și-a schimbat tactica de luptă aeriană atât pentru avioane, cât și pentru drone, relatează Ukrainska Pravda.

Forțele invadatoare ruse și-ar fi schimbat tactica de luptă. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Șeful centrului comun de presă ucrainean al Direcției Tavriisk, colonelul Oleksii Dmitrashkivskii a afirmat că „Inamicul a început din nou să își consolideze puterea artileriei și ne bombardează pozițiile în același mod ca în februarie. Ieri și astăzi, inamicul ne-a atacat pozițiile cu sistemele de artilerie de aproape 500 de ori.

În ceea ce privește acțiunile de asalt, inamicul a atacat puternic pozițiile trupelor noastre de pe frontul Marinka de 22 de ori. Ei nu și-au pierdut speranța de a captura Marinka.

În ceea ce privește tactica folosită de inamic, acesta a schimbat ceva față de ieri. Inamicul încearcă să își arate superioritatea în aer. Acesta este motivul pentru care ieri au fost atât de multe lovituri aeriene”.

De asemenea, Dmitroshkivskii susține că înainte ca rușii să-și schimbe tactica pe cer era un singur avion, maxim două, dar care zburau separat. Acest lucru s-ar fi schimbat luni, 24 aprilie, când două avioane rusești au momit forțele ucrainene de apărare aeriană, iar un al treilea avion al trupelor invadatoare ar fi provocat pagube.

„Ocupanții avansează”

De asemenea, forțele invadatoare ruse și-au schimbat tactica cu privire la utilizarea dronelor.

„În cursul zilei de ieri, poate și datorită faptului că vremea a fost excelentă, inamicul a folosit de două ori mai multe drone de recunoaștere pe frontul din Donețk.

O altă tactică de folosire a dronelor kamikaze a fost folosită tot ieri pentru prima dată. Au fost utilizate drone Shahed, care au fost doborâte cu succes, dar după ele au apărut cele Lancet. Aceasta este, de asemenea, o strategie pentru a expune puțin apărarea aeriană (ucraineană - n.red.) și apoi să lovească cu cele Lancet", a mai adăugat Dmitroshkivskii.

Totodată, el a precizat că, deși o brigadă de tancuri a Federației Ruse a fost identificată pe frontul Avdiivka, „pentru a patra zi la rând, ocupanții avansează cu un grup de infanterie, fără a folosi echipamente".

Mai mult decât atât, rușii au continuat să efectueze atacuri aeriene , mai ales, clădirile rezidențiale din Vuhledar au fost lovite pe timp de noapte.

John Kirby, coordonator pentru comunicarea strategică la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a afirmat luni, 24 aprilie, că în momentul în care vremea se va îmbunătăți în Ucraina, ocupanții ruși ar putea lansa o ofensivă pe mai multe fronturi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...