Armata nord-coreeană amenință că va "devasta fără milă" SUA în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac

Armata nord-coreeană amenință că va "devasta fără milă" SUA în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac

Armata nord-coreeană a amenințat vineri că va "devasta fără milă" Statele Unite ale Americii în cazul în care Washingtonul va decide să lanseze un atac împotriva sa, relatează Reuters.

"Vom lansa cel mai dur și necruțător contraatac împotriva SUA și a forțelor care îi sunt vasale astfel ca agresorii să nu poată supraviețui", se arată într-un comunicat al armatei nord-coreene citat de agenția oficială de presă de la Phenian KCNA.

Marți, regimul de la Phenian a acuzat SUA că au adus peninsula coreeană în pragul războiului prin desfășurarea în zonă a unei flotile ce cuprinde inclusiv un portavion. Această demonstrație de forță ordonată de președintele Donald Trump survine însă după ultimele teste cu rachete efectuate de armata nord-coreeană, iar Washingtonul a avertizat Phenianul că SUA ar putea recurge la atacuri preventive în cazul în care Coreea de Nord nu renunță la dezvoltarea programului nuclear.

Potrivit experților, armata nord-coreeană ar putea efectua un al șaselea test nuclear, imaginile captate din satelit sugerând că pregătirile nord-coreenilor pentru detonarea unei bombe atomice s-au încheiat. Testul nuclear s-ar putea desfășura sâmbătă, zi care coincide cu sărbătoarea denumită 'Ziua Soarelui', aniversarea fondatorului țării, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider, Kim Jong-Un.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile