Armata rusă "a bătut la ușă" pentru a-l recruta pe fiul spionului ucis Alexander Litvinenko

Armata rusă "a bătut la ușă" pentru a-l recruta pe fiul spionului ucis Alexander Litvinenko

Fiul agentului rus otrăvit în 2006, a fost căutat la locuința sa din Moscova de ofițeri de recrutare din armata rusă.

FOTO BBC

Anatoly Litvinenko, fiul dezertorului rus ucis cu poloniu-210 în urmă cu mai bine de 16 ani, a primit o vizită din partea ofițerilor de recrutare din armata rusă cu speranța de a-l înrola. El a dezvăluit că a fost chemat la serviciul militar în Ucraina în urmă cu câteva săptămâni de către soldați care păreau că habar nu au despre istoria tatălui său cu regimul lui Vladimir Putin.

"Pe la jumătatea lunii octombrie, la aproape o lună după ce Putin a cerut mobilizarea parțială în Rusia, s-a bătut la ușa apartamentului din apartamentul din Moscova înregistrat ca fiind reședința mea oficială", a afirmat Anatoly, chiar înainte de difuzarea unei noi drame în care se face publică povestea otrăvirii tatălui său de către asasini ruși, relatează TheGuardian .

Anatoly nu se afla în apartament la momentul sosirii ofițerilor. Prietenii săi care locuiesc în apartament au fost vizitați de doi ofițeri care i-au întrebat dacă Anatoly este acasă. Aceștia le-au transmis că că fiul dezertorului rus nu a mai fost în acel apartament de peste 20 de ani.

În curând se va lansa și un serial dramatic care îi poartă numele lui Litvinenko. Acesta a fost scris de George Kay, creatorul celebrei serii Lupin. El a adaptat drama după documentarul lansat în 2017 de către Richard Kerbaj, actualmente co-producător al serialului Litvinenko.

Serialul va fi lansat pe 15 decembrie. David Tennant va juca rolul fostului agent rus. Anatoly și mama sa Marina consideră că acest serial reprezintă o relatare completă și exactă a evenimentelor care au dus la crima oribilă din urmă cu 16 ani.

"Mi-am dorit foarte mult ca o dramă să spună această poveste: un fel de justiție, dacă nu vom avea parte de altă justiție reală", a declarat Marina, în ziua în care s-au împlinit 16 ani de la moartea soțului său.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava