Armata SUA se pregătește pentru o avalanșă de turiști la situl de testare Trinity, după lansarea filmului Oppenheimer

Armata SUA se pregătește pentru o avalanșă de turiști la situl de testare Trinity, după lansarea filmului Oppenheimer

Armata americană avertizează că numărul turiștilor care vor veni în acest an la situl Trinity, unde a fost primul test cu o bombă nucleară din istorie, ar putea crește din cauza filmului „ Oppenheimer " al lui Christopher Nolan.

Numărul de turiști la situl Trinity ar putea crește FOTO Profimedia

„Din cauza lansării filmului Oppenheimer în luna iulie, ne așteptăm la un număr mai mare de turiști la Ziua Porților Deschise din 21 octombrie", se arată într-un anunț de pe pagina oficială de internet a sitului Trinity din New Mexico.

Este posibil ca vizitatorii să fie nevoiți să aștepte până la două ore înainte de a intra în sit, se mai arată în anunț, potrivit Insider.

Ultima dată când situl Trinity a fost deschis, pe 6 aprilie, au venit 3.877 de vizitatori. Acum, armata crede că la deschiderea din octombrie ar putea fi prezenți peste 5.000 de turiști.

„Dacă nu vă numărați printre primii 5.000 de vizitatori, s-ar putea să nu treceți de poartă înainte de închiderea acesteia la ora 14.00", avertiza anunțul armatei. Situl se închide de obicei la ora 15:30.

Poligonul de rachete White Sands găzduiește în fiecare an două expoziții cu intrare liberă pentru situl Trinity, unde armata americană a efectuat prima detonare de armă nucleară din lume în iulie 1945, în cadrul proiectului Manhattan.

Filmul regizorului Christopher Nolan, „Oppenheimer”, dramatizează dezvoltarea bombei nucleare condusă de J. Robert Oppenheimer, interpretat de actorul irlandez Cillian Murphy.

Prima zi a porților deschise la Trinity a avut loc în septembrie 1953, după ce autoritățile au stabilit că radiațiile reziduale de la bombă erau doar de aproximativ 10 ori mai mari decât radiațiile de fond normale din zonă.

În prezent, un obelisc se află în apropierea centrului exploziei din deșertul New Mexico, iar vizitatorii sunt conduși într-un tur al rămășițelor instalațiilor folosite pentru test. Trinita, o substanță sticloasă de culoare verde formată din nisipul deșertului topit de bomba atomică, încă mai poate fi găsită în apropierea locului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB