Armata SUA şi-a manifestat regretul faţă de incidentul din Insula Ialomiţei

Armata SUA şi-a manifestat regretul faţă de incidentul din Insula Ialomiţei

Armata Statelor Unite ale Americii (SUA) şi-a exprimat, vineri, regretul faţă de situaţia apărută ca urmare a faptului că militari americani au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă din Insula Ialomiţei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), oficialii americani susţin că proprietarii terenurilor agricole afectate vor beneficia de despăgubiri, acordate "conform procedurilor NATO".

"Armata Statelor Unite ale Americii îşi exprimă deplinul respect faţă de poporul român şi regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident. Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente şi ne vom asigura că cei afectaţi vor fi compensaţi respectând cu exactitate aceste proceduri", se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii Armatei SUA susţin că au o colaborare îndeaproape cu autorităţile militare şi civile din România pentru investigarea acestui incident şi pentru a se asigura ca astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

"Vehiculele se aflau în zona pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 2019, exerciţiu condus împreună cu Comandamentul Forţelor Întrunite din România. Apreciem modul în care România găzduieşte acest exerciţiu şi mulţumim Forţelor Armate Române pentru cooperare şi sprijin", se mai precizează în comunicat.

Militari ai Armatei SUA care se deplasau, joi după-amiază, în condiţii meteo nefavorabile, pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19, în zona Insulei Ialomiţei, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

2 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ