Armata SUA şi-a manifestat regretul faţă de incidentul din Insula Ialomiţei

Armata SUA şi-a manifestat regretul faţă de incidentul din Insula Ialomiţei

Armata Statelor Unite ale Americii (SUA) şi-a exprimat, vineri, regretul faţă de situaţia apărută ca urmare a faptului că militari americani au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă din Insula Ialomiţei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), oficialii americani susţin că proprietarii terenurilor agricole afectate vor beneficia de despăgubiri, acordate "conform procedurilor NATO".

"Armata Statelor Unite ale Americii îşi exprimă deplinul respect faţă de poporul român şi regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident. Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente şi ne vom asigura că cei afectaţi vor fi compensaţi respectând cu exactitate aceste proceduri", se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii Armatei SUA susţin că au o colaborare îndeaproape cu autorităţile militare şi civile din România pentru investigarea acestui incident şi pentru a se asigura ca astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

"Vehiculele se aflau în zona pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 2019, exerciţiu condus împreună cu Comandamentul Forţelor Întrunite din România. Apreciem modul în care România găzduieşte acest exerciţiu şi mulţumim Forţelor Armate Române pentru cooperare şi sprijin", se mai precizează în comunicat.

Militari ai Armatei SUA care se deplasau, joi după-amiază, în condiţii meteo nefavorabile, pe timpul desfăşurării unor activităţi de instruire din cadrul Exerciţiului Multinaţional Saber Guardian 19, în zona Insulei Ialomiţei, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD

5 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…