Armata turcă afirmă că majoritatea membrilor forțelor armate nu au avut legătură cu tentativa de puci

Armata turcă afirmă că majoritatea membrilor forțelor armate nu au avut legătură cu tentativa de puci

Majoritatea membrilor forțelor armate turce nu au avut legătură cu tentativa de lovitură de stat de pe 15 iulie, a anunțat statul major al armatei turce într-un comunicat publicat marți pe site-ul său, relatează Reuters.

Comunicatul precizează că armata a primit prima dată informații că o lovitură de stat era în curs de desfășurare la ora locală 16:00 (13:00 GMT) pe 15 iulie și că a alertat autoritățile competente.

'Majoritatea covârșitoare a forțelor armate turce care își iubește țara, poporul și drapelul nu au avut nimic de-a face' cu tentativa de lovitură de stat, a dat asigurări statul major.

Statul major a afirmat că îi va pedepsi 'în modul cel mai sever' pe toți membrii forțelor armate responsabili pentru tentativa de puci, pe care a numit-o 'o rușine'.

Totodată, biroul șefului statului major al forțelor armate a promis că 'teroriștii trădători' care au comis tentativa de lovitură de stat vor fi pedepsiți și a afirmat că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și se va face diferența între cei vinovați și soldații onorabili.

'Ticăloșii care au provocat această umilință și rușine pentru Turcia.... vor fi pedepsiți în modul cel mai sever', se arată într-un comunicat.

Mii de soldați au fost arestați în legătură cu ancheta privind tentativa de puci care a zguduit Turcia în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Un consilier militar al președintelui Recep Tayyip Erdogan, locotenent-colonelul Erkan Kivrak, membru al armatei forțelor aeriene, a fost plasat în arest, a anunțat marți agenția de presă Anadolu, la două zile după arestarea colonelului Ali Yazici, asistentul militar personal al președintelui Erdogan, el fiind bănuit de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Colonelul Yazici a ocupat începând din luna august acest post, atribuit în mod tradițional unui ofițer de rang înalt pe care președintele îl alege din trei nume propuse de Ministerul Apărării.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție