Armata turcă afirmă că majoritatea membrilor forțelor armate nu au avut legătură cu tentativa de puci

Majoritatea membrilor forțelor armate turce nu au avut legătură cu tentativa de lovitură de stat de pe 15 iulie, a anunțat statul major al armatei turce într-un comunicat publicat marți pe site-ul său, relatează Reuters.

Comunicatul precizează că armata a primit prima dată informații că o lovitură de stat era în curs de desfășurare la ora locală 16:00 (13:00 GMT) pe 15 iulie și că a alertat autoritățile competente.

'Majoritatea covârșitoare a forțelor armate turce care își iubește țara, poporul și drapelul nu au avut nimic de-a face' cu tentativa de lovitură de stat, a dat asigurări statul major.

Statul major a afirmat că îi va pedepsi 'în modul cel mai sever' pe toți membrii forțelor armate responsabili pentru tentativa de puci, pe care a numit-o 'o rușine'.

Totodată, biroul șefului statului major al forțelor armate a promis că 'teroriștii trădători' care au comis tentativa de lovitură de stat vor fi pedepsiți și a afirmat că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și se va face diferența între cei vinovați și soldații onorabili.

'Ticăloșii care au provocat această umilință și rușine pentru Turcia.... vor fi pedepsiți în modul cel mai sever', se arată într-un comunicat.

Mii de soldați au fost arestați în legătură cu ancheta privind tentativa de puci care a zguduit Turcia în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Un consilier militar al președintelui Recep Tayyip Erdogan, locotenent-colonelul Erkan Kivrak, membru al armatei forțelor aeriene, a fost plasat în arest, a anunțat marți agenția de presă Anadolu, la două zile după arestarea colonelului Ali Yazici, asistentul militar personal al președintelui Erdogan, el fiind bănuit de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Colonelul Yazici a ocupat începând din luna august acest post, atribuit în mod tradițional unui ofițer de rang înalt pe care președintele îl alege din trei nume propuse de Ministerul Apărării.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul