Armata ucraineană afirmă că poate atinge orice țintă rusească de pe frontul de sud

Armata ucraineană afirmă că poate atinge orice țintă rusească de pe frontul de sud

Situația din sudul Ucrainei este destul de tensionată, dar sub controlul Forțelor de Apărare ale Urainei, care pot atinge orice țintă rusească din regiune, mai ales liniile de aprovizionare și depozitele de armament, relatează „Zerkalo Nedeli”.

Soldați ucraineni pe frontul din Herson FOTO EPA-EFE

„Inamicul continuă să-și construiască apărarea pe diferite linii, căutând modalități de stabilire a logisticii pe malul stâng al fluviului Nipru care să ocolească focul Forțelor de Apărare”, se arată într-o evaluare a Comandamentului Operațional „Sud” al Ucrainei.

Însă, potrivit sursei citate, toată zona ocupată de ruși în sudul Ucrainei se află sub raza focului armatei ucrainene, ceea ce poate pune dificultăți aprovizionării inamicului.

FOTO Twitter/ Ben Hodges

FOTO Twitter/ Ben Hodges

Confruntările continuă în zonă, armata ucraineană efectuând 45 de misiuni de foc în ultimele 24 de ore. Trei vehicule blindate au fost distruse, în timp ce cinci soldați ruși au fost răniți. De asemenea, două drone rusești au fost doborâte în apropiere de Berislav, în regiunea Herson.

Există informații că rușii și-au stabilit noul centru de comandament și administrație pentru sudul Ucrainei în orașul Henicesk, situat pe malul Mării Azov, în apropiere de peninsula Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...