Armata ucraineană afirmă că respinge atacuri ale rușilor pe fondul unor lupte „deosebit de intense” pe frontul de est

Armata ucraineană afirmă că respinge atacuri ale rușilor pe fondul unor lupte „deosebit de intense” pe frontul de est

Armata ucraineană a anunțat miercuri că a reuşit să respingă cu succes atacurile efectuate de ruși în regiunile din estul ţării pe fondul unor lupte grele, relatează agenția de presă DPA, preluată de Agerpres .

Întăriri rusești în apropiere de Kupiansk FOTO Arhivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major General al Ucrainei, Andrii Kovalev, au avut loc peste 30 de lupte „deosebit de intense” în ultimele 24 de ore.

Oficialul ucrainean a recunoscut că rușii au înaintat în apropierea satului Sînkivka, la aproximativ 10 kilometri de oraşul Kupiansk, în regiunea Harkov, care a fost eliberat anul trecut.

Invadatorii ruşi au ales zona Kupiansk ca direcţie principală pentru ofensiva lor, unde atacă cu opt detaşamente de asalt „Ştorm-Z”. Unele poziţii din această zonă trec dintr-o parte în alta de mai multe ori în intervale scurte de timp, a precizat miercuri pentru „Ukrainska Pravda” generalul Oleksandr Sîrski, comandantul trupelor terestre ale armatei ucrainene.

Ruşii încearcă o înaintare majoră, dar apărarea noastră este puternică, a adăugat generalul Sîrski, care s-a deplasat marți la Kupiansk pentru a discuta cu comandanţii de acolo despre viitoarele lor acţiuni.

Pe de altă parte, Kovalev afirmă că forţele ucrainene îşi continuă eforturile ofensive în direcţia Zaporojie (sud) şi Doneţk (est).

Cu două luni în urmă, Ucraina a început o contraofensivă pentru eliberarea teritoriilor ocupate, dar fără progrese majore din cauza liniilor defensive multistratificate ale trupelor ruse, cu reţele de tranşee şi câmpuri de mine, notează DPA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...