Armata Ucrainei „topește” echipamentele furnizate de Occident într-un ritm care ar putea să nu poată ține pasul cu livrările

Armata Ucrainei „topește” echipamentele furnizate de Occident într-un ritm care ar putea să nu poată ține pasul cu livrările

SUA urmează să furnizeze Ucrainei vehicule blindate suplimentare, în urma unei evaluări că Kievul a suferit pierderi mari de echipamente în ultimele zile.

Cu toate acestea, un analist militar a declarat pentru Newsweek că Ucraina „arde” echipamentele furnizate de Occident, într-un ritm în care ar putea să nu poată ține pasul cu cerințele Kievului.

Citând un oficial american care a dorit să-și păstreze anonimatul, publicația militară The Drive a raportat că un nou pachet de ajutor american va include aproximativ două duzini de vehicule de luptă Bradley și vehicule blindate Stryker, deși nu a fost specificat câte dintre acestea din urmă.

Aceasta face parte dintr-un pachet suplimentar de ajutor militar american de 325 de milioane de dolari, care ar include și muniții pentru sistemul de apărare antiaeriană NASAMS și HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Grupul de urmărire open-source Oryx a declarat că de la începutul contraofensivei Ucrainei, Kievul a pierdut deja 16 Bradley, dintre care cinci au fost distruse, în timp ce 11 au fost avariate și abandonate. Site-ul nu a menționat niciun Styrker deteriorat sau distrus.

Imaginile par să dateze de vineri și duminică, ceea ce corespunde cu evaluarea Institutului pentru Studierea Războiului conform căreia Ucraina și-a început contraofensiva în weekend.

Până acum, dintr-un stoc de 4.000, SUA au donat 109 variante M2A2-ODS Bradley. De asemenea, a oferit patru variante B-FIST și 90 de Stryker.

Armata SUA folosește Bradley de zeci de ani și, deși sunt mai mici decât tancurile Abrams fabricate în SUA, acestea pot transporta mai mulți militari și sunt echipate cu o armă puternică. Ele sunt, de asemenea, mai robuste și mai rezistente la supraviețuire decât vehiculele de luptă ale infanteriei din epoca sovietică, BMP-1 și BMP-2.

Rachetele TOW de pe un Bradley au fost descrise drept „ucigașe de tancuri”, pe care forțele ucrainene speră să le folosească împreună cu propriile tancuri ca parte a unei echipe de „arme combinate mecanizate”.

Analistul în studii militare și strategice Allan Orr a spus că Ucraina „arde echipamente de înaltă tehnologie într-un ritm care nu s-a dorit niciodată”. El a spus că echipamentele occidentale „nu se pot înlocui în acest ritm – pur și simplu nu pot fi făcute suficient de repede”.

Aici au fost incluse și rachetele Javelin și Stinger, precum și tancurile și transportoarele blindate de personal (APC): „Dacă Kievul pierde prea multe, nu le va putea înlocui”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat