Armenia: Parlamentul a votat pentru ridicarea imunităţii liderului principalului partid de opoziţie

Armenia: Parlamentul a votat pentru ridicarea imunităţii liderului principalului partid de opoziţie

Parlamentul armean a votat marţi pentru ridicarea imunităţii liderului principalului partid de opoziţie, suspectat de infracţiuni financiare, relatează AFP.

Poliţia a arestat în cursul dimineţii o sută de manifestanţi care au venit să-l sprijine în faţa Parlamentului pe Gaguik Tsaroukian, om de afaceri şi lider al formaţiunii Armenia Prosperă, care cu 25 de locuri din 132 în parlament este principalul partid de opoziţie.

După-amiază, 87 de deputaţi au votat pentru ridicarea imunităţii şi niciunul împotrivă, opoziţia hotărând să boicoteze votul. Parlamentarii urmează să voteze în cursul serii dacă autorizează plasarea în detenţie provizorie a colegului lor, aşa cum a solicitat parchetul.

Tsaroukian este suspectat că a înfiinţat o afacere ilegală de jocuri de noroc, cauzând un prejudiciu de 60 de milioane de dolari statului. El este, de asemenea, suspectat de ''cumpărarea de voturi'' în alegerile legislative din 2017.

Opozantul a denunţat urmăriri ''motivate politic'' pentru a reduce la tăcere criticile la adresa premierului, acuzat că a gestionat greşit epidemia.

La ridicarea restricţiilor, la 4 mai, ţara avea 2.507 cazuri de COVID -19 şi 39 de decese. Dar marţi bilanţul ajunsese la 17.489 de cazuri şi 293 de decese. AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: (c) en.armradio.am


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro