Armenia: Parlamentul a votat pentru ridicarea imunităţii liderului principalului partid de opoziţie

Armenia: Parlamentul a votat pentru ridicarea imunităţii liderului principalului partid de opoziţie

Parlamentul armean a votat marţi pentru ridicarea imunităţii liderului principalului partid de opoziţie, suspectat de infracţiuni financiare, relatează AFP.

Poliţia a arestat în cursul dimineţii o sută de manifestanţi care au venit să-l sprijine în faţa Parlamentului pe Gaguik Tsaroukian, om de afaceri şi lider al formaţiunii Armenia Prosperă, care cu 25 de locuri din 132 în parlament este principalul partid de opoziţie.

După-amiază, 87 de deputaţi au votat pentru ridicarea imunităţii şi niciunul împotrivă, opoziţia hotărând să boicoteze votul. Parlamentarii urmează să voteze în cursul serii dacă autorizează plasarea în detenţie provizorie a colegului lor, aşa cum a solicitat parchetul.

Tsaroukian este suspectat că a înfiinţat o afacere ilegală de jocuri de noroc, cauzând un prejudiciu de 60 de milioane de dolari statului. El este, de asemenea, suspectat de ''cumpărarea de voturi'' în alegerile legislative din 2017.

Opozantul a denunţat urmăriri ''motivate politic'' pentru a reduce la tăcere criticile la adresa premierului, acuzat că a gestionat greşit epidemia.

La ridicarea restricţiilor, la 4 mai, ţara avea 2.507 cazuri de COVID -19 şi 39 de decese. Dar marţi bilanţul ajunsese la 17.489 de cazuri şi 293 de decese. AGERPRES/( AS - autor: Violeta Gheorghe, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: (c) en.armradio.am

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!