Artiştii din orchestra şi corul Filarmonicii George Enescu - prezenţe numeroase pe scenele Festivalului George Enescu

Artiştii din orchestra şi corul Filarmonicii George Enescu - prezenţe numeroase pe scenele Festivalului George Enescu

Artiştii din orchestra şi corul Filarmonicii George Enescu vor avea numeroase prezenţe pe scenele Festivalului Internaţional George Enescu pe parcursul celor patru săptămâni ale evenimentului, potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

În programul Stravinsky de pe 1 septembrie, la Sala Palatului, de la ora 19,30, Corul Filarmonicii pregătit de Iosif Ion Prunner se va implica în lucrările Potopul şi Nunta, iar duminică, de la ora 16,30, la Ateneul Român, în ultima clipă, muzicieni din Corul Filarmonicii au acceptat să înlocuiască formaţia Madrigal pentru celebra Mare Missă în do minor K. 427 de Mozart.

Pe 10 septembrie, orchestra şi corul Filarmonicii vor trece proba de foc a unei partituri dificile şi extrem de rar cântate - opera Die tote Stadt de Korngold, în versiune de concert, în timp ce pe 13 şi 14 septembrie, pe scena Sălii Mari a Palatului, muzicienii români vor evolua alături de Orchestra Naţională a Franţei în Daphnis şi Chloe de Ravel, respectiv Poema română op.1 de Enescu.

Simfonia cu numărul trei de Mahler va fi lucrarea în care, pe 18 septembrie, Corul Filarmonicii se va întâlni cu orchestra Tonhalle din Zurich, iar pe 21 septembrie, Orchestra simfonică a Radiodifuziunii ungare va fi partenera corului bucureştean pentru Vox Maris de Enescu.

Ultima, dar foarte importanta prezenţă a Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" în Festival va avea loc pe 23 septembrie, când pe afişe se va afla oratoriul Strigoii de George Enescu, precizează sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...