Artistul vizual Dan Perjovschi, mesaj pe singurul "ziar orizontal" din ţară: Nu există democraţie cu suspendare

Unul din cei mai apreciaţi artişti vizuali români, Dan Perjovschi, s-a alăturat sâmbătă campaniei Uniunii Salvaţi România "Fără penali în funcţii publice" şi a desenat pe zidul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, considerat singurul "ziar orizontal" din România, un mesaj prin care spune că "nu există democraţie cu suspendare".

"Trebuie să facem un pic curat, vine primăvara, nu? Aceasta este o iniţiativă de a curăţa politica din ţara asta să nu mai existe zone gri, să fie alb şi negru, curat şi necurat, condamnat, necondamnat. România trebuie să-şi reformeze clasa politică, este unul din straturile societăţii care rămâne în urmă. (...) Am făcut un desen pe subiectul acesta, pentru că zidul meu este un fel de capcană de iniţiative civice şi idei sociale şi acesta este unul din ele. Desenul este despre democraţie. Nu există democraţie cu suspendare", a declarat sâmbătă, Perjovschi.

Artistul participă aproape zilnic şi la protestul mut din faţa sediului Partidului Social Democrat din Sibiu.

"Ziarul Orizontal" sau zidul lui Perjovschi din Sibiu înseamnă 183 de metri pătraţi de mesaje scrise cu creta albă, pe un zid vopsit cu negru, asemenea unei table, pe 53 de metri lungime, o distanţă pe care oamenii se pot plimba şi reflecta la mesajele artistului.

Dan Perjovschi a devenit cunoscut prin mai multe expoziţii naţionale şi internaţionale, fiind premiat în repetate rânduri. Acesta se remarcă prin desenele şi mai ales asocierile de cuvinte cu puternic mesaj civic. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

2 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

3 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

4 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

5 Mafia PSD / România a pierdut miliarde din cauza Agenției conduse de interpusul baronului PSD Arsene. Guvernul a…