Artistul vizual Dan Perjovschi, mesaj pe singurul "ziar orizontal" din ţară: Nu există democraţie cu suspendare

Artistul vizual Dan Perjovschi, mesaj pe singurul "ziar orizontal" din ţară: Nu există democraţie cu suspendare

Unul din cei mai apreciaţi artişti vizuali români, Dan Perjovschi, s-a alăturat sâmbătă campaniei Uniunii Salvaţi România "Fără penali în funcţii publice" şi a desenat pe zidul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, considerat singurul "ziar orizontal" din România, un mesaj prin care spune că "nu există democraţie cu suspendare".

"Trebuie să facem un pic curat, vine primăvara, nu? Aceasta este o iniţiativă de a curăţa politica din ţara asta să nu mai existe zone gri, să fie alb şi negru, curat şi necurat, condamnat, necondamnat. România trebuie să-şi reformeze clasa politică, este unul din straturile societăţii care rămâne în urmă. (...) Am făcut un desen pe subiectul acesta, pentru că zidul meu este un fel de capcană de iniţiative civice şi idei sociale şi acesta este unul din ele. Desenul este despre democraţie. Nu există democraţie cu suspendare", a declarat sâmbătă, Perjovschi.

Artistul participă aproape zilnic şi la protestul mut din faţa sediului Partidului Social Democrat din Sibiu.

"Ziarul Orizontal" sau zidul lui Perjovschi din Sibiu înseamnă 183 de metri pătraţi de mesaje scrise cu creta albă, pe un zid vopsit cu negru, asemenea unei table, pe 53 de metri lungime, o distanţă pe care oamenii se pot plimba şi reflecta la mesajele artistului.

Dan Perjovschi a devenit cunoscut prin mai multe expoziţii naţionale şi internaţionale, fiind premiat în repetate rânduri. Acesta se remarcă prin desenele şi mai ales asocierile de cuvinte cu puternic mesaj civic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

4 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România