Aryna Sabalenka, reacție după ce organizatorii Australian Open nu i-au gravat numele țării pe trofeu

Aryna Sabalenka, reacție după ce organizatorii Australian Open nu i-au gravat numele țării pe trofeu

Aryna Sabalenka este prima jucătoare care câștigă sub steag neutru un turneu de Grand Slam. Ca atare, în dreptul numelui său gravat pe trofeu nu apare nicio țară. Campioana de la Australian Open a comentat decizia organizatorilor.

Aryna Sabalenka și primul ei trofeu de Grand Slam. Foto Getty Images

În urma agresiunii Rusiei din Ucraina, conducătorii tenisului au eliminat steagurile Rusiei și Belarusului din dreptul sportivilor care reprezintă aceste țari. După ce nu a fost primită anul trecut la Wimbledon, acum Aryna Sabalenka s-a confruntat cu o altă neplăcere.

A câștigat la Antipozi, dar numele țării sale nu a fost gravat pe trofeu, astfel că sportiva a răspuns resemnată: „Cred că toată lumea știe că sunt jucătoare din Belarus. Asta e! Va fi asta o mare problemă în țara mea? Așa cred. Cred că oamenii vor fi mândri de mine. Dar cred că mă voi întoarce la Miami. Locuiesc acolo acum”, a spus campioana de la Australian Open la conferința de presă, potrivit Express.co.uk.

După japoneza Osaka și australianca Barty, pe trofeu urmează ”neutra” Sabalenka. Captură TV

După japoneza Osaka și australianca Barty, pe trofeu urmează ”neutra” Sabalenka. Captură TV

Primul trofeu de Grand Slam pentru belarusă

Aryna Sabalenka a triumfat la Australian Open 2023 după o finală-maraton: 4-6, 6-3, 6-4 în fața campioanei de la Wimbledon, Elena Rybakina. „Încă tremur și îmi cer scuze pentru engleza mea. Felicitări pentru Elena, este o jucătoare nemaipomenită și cu siguranță ne vom întâlni, poate într-o finală de Grand Slam.

Îmi felicit și echipa, faceți o treabă extraordinară băieți! Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest turneu. Atmosfera a fost nemaipomenită! Am trecut prin multe încercări pentru a ajunge aici. De abia aștept să mă întorc la anul”, a declarat Arynei Sabalenka la festivitatea de premiere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria