Așa arată o dobitoacă de la PNL/„Regina Marii Britanii bea zilnic 5-6 pahare de vin românesc”

Așa arată o dobitoacă de la PNL/„Regina Marii Britanii bea zilnic 5-6 pahare de vin românesc”

Violeta Vijulie, fosta președintă a Agenţia Naţionale a Funcţionarilor Publici, a postat miercuri un text care s-a viralizat rapid. Liberala susține că Regina Angliei bea zilnic câteva pahare din vin românesc din soiuri precum Cotnari și Murfatlar pentru că ”îi pot prelungi viata cu până la 18 de ani și jumatate”.

Textul este de fapt un pamflet publicat în 2017 de site-ul de ironii Socialistul.com , dar Violeta Vijulie nu îl atribuie corect, ci scrie ”Sursă:net”.

Liberala care a condus o instituție-cheie a statului român nu semnalizează nici un moment că e vorba de un pamflet, ci, dimpotrivă, face o introducere în care o dă exemplu pe Regina Elisabeta II-a: ”Nu e un îndemn să beți mai mult, ci să beți cu măsură numai vin românesc, ca Regina Marii Britanii!”

Cei mai mulți dintre comentatorii de pe contul de Facebook al Violetei Vijulie au remarcat ridicolul postării. Iată câteva comentatori:

  • Jesus…cât ați consumat și mai ales ce? Că astfel de postări sigur nu sunt de la vin, e nevoie de ceva mult mai strong pt asemenea inepții. Poate ceva ciuperci…
  • Nu bea cam mult??? Din postare iese că bea vreo 5-6 pahare de vin pe zi, asta înseamnă o sticlă de vin pe zi lejer. Plus că le amestecă. Vinuri dulci cu demisec sau sec. În aceeași zi. Complicat!
  • Ce Invenții de proastă calitate naționalist/comunistă. Mai rămânea să ne spui că apucăturile cu poșirca moldovenească le-a căpătat după sindrofia cu Elena Ceaușescu din 1978
  • Doamnă, pe bune, chiar nu ați sesizat că ăsta e un fals ordinar de pe un site de doi lei? Nu vi s-a părut nimic în neregulă atunci când ați citit? Și ce e aia „sursă: net”?

Fragmentele relevante din pamfletul publicat inițial de Socialistul.com:

”Elisabeta a ajuns deja la venerabila varsta de 95 de ani si este convinsa ca una dintre cauzele longevitatii si a starii sale bune de sanatate este vinul romanesc. In fiecare zi dupa micul dejun regina savureaza un pahar de Feteascǎ Neagrǎ apoi la pranz 1-2 pahare de vin alb adus special de la gospodarii din zona Vrancei, la ora 5 dupa ceai paharnicul regal ii serveste un paharut de vin alb de Cotnari care se pare ca este preferatul ei, iar fiecare seara si-o incheie cu cateva cupe de argint pline cu vin de Murfatlar.

Acum cativa ani, intrigati de pasiunea Elisabetei pentru aceste vinuri, mai multi din consilierii reginei in frunte cu marele vistiernic, care era ingrijorat de sumele mari de bani cheltuite de regina pe licoarea romanesca, au cerut cercetatorilor britanici de la Academia Regala sa faca un set de analize amanuntit al compozitiei acestor vinuri iar rezultatul a fost uimitor. Se pare ca vinul romanesc are niste calitati unice in lume, si asta in primul rand din cauza solului binecuvantat ce transmite strugurilor niste energii pozitive nemaiintalnite in alte locuri, ce pot prelungi viata cu pana la 18 de ani si jumatate”.

Foto: Violeta Vijulie / Facebook



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”