Așa o fi?/Se înmulțesc atacurile la președinte...

Așa o fi?/Se înmulțesc atacurile la președinte...

După incendiul criminal de la Institutul Matei Balș, cel în urma căruia șase pacienți internați în urma infectării cu COVID-19 au decedat din cauza fumului și a flăcărilor, președintele Klaus Iohannis întreprindea o vizită fulger la locul tragediei. Prilej pentru a își exprima gândurile într-o extrem de scurtă ieșire publică : ” Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică”.

Iohannis, vineri, la incendiul de la Matei Balș

Și la acel moment în care o țară întreagă privea îngrozită la ”noul COLECTIV” – cel explicat ulterior de doctorul Raed Arafat atât de tehnic încât nici până în ziua de astăzi nimeni nu a înțeles de ce salvatorii au uitat victime prin baia salonului- puțini, foarte puțini dintre chiar apropiații președintelui au îndrăznit să priceapă rictusul nervos pe care nu și l-a putut ascunde acesta. Tragedia având loc într-o zi de vineri, 29 ianuarie… Astfel că, în loc să fie pe un Deal Negru cu traficul ”măturat” de coloanele SPP în drum spre Sibiu, președintele se afla încă în curtea Institutului Matei Balș, făcând această scurtă declarație publică. Ce este drept, declarația făcută peste doar o zi, sâmbătă, 30 ianuarie a fost una la fel de succintă. Dar făcută cu un vizibil zâmbet de satisfacție pe față. Iohannis răspunzându-i relaxat întrebării unui cameraman TV despre ”cum este la schi, domnule președinte, cum este zăpada la Păltiniș”… ”Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniți. Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă”…

Schiuri Stockli Laser

Iar Iohannis a beneficiat din plin de vremea superbă de pe pârtia al cărui client fidel este încă de când era primarul Sibiului. Inclusiv pentru a face poze cu ceilalți câțiva turiști ”tolerați” de armata agenților SPP în zonă, parcă tocmai pentru a se putea totuși posta pe rețelele de socializare și astfel de ”instantanee” idilice cu șeful statului, înconjurat de ”românii mei”.

Iohannis, sâmbătă, pe pârtia din Păltiniș

Numai că ”românii mei” erau cu ochii mai mult pe ”minunăția” cu care Klaus Iohannis a fost cocoțat până pe pârtie, pentru ca nu cumva președintele să facă singur câțiva pași… Este vorba despre un Duster… șenilat! Autovehicul achiziționat și modificat special de către Serviciul de Protecție și Pază, strict pentru Klaus Iohannis. Pentru că altfel este imposibil de crezut că SPP-ul are nevoie în dotarea sa auto și de astfel de ”struțo – cămile” tehnice! Numai că puținii inițiați ai schiului care au avut privilegiul acordat în aceste zile la New York și manelistului Sorinel Puștiu nu și-au putut lua ochii nici de la schiurile președintelui. O pereche de Stockli Laser cotată de cunoscători la peste 1.000 de euro. Clăparii Rossignol purtați de președinte apropiindu-se și ei de 900 de euro… Ce este drept, casca cu vizor Casco a fost cotată ceva mai puțin, la ”doar” 1.500 lei. Însă la Arena Platoș din Păltiniș, Klaus Iohannis și-a putut afișa un superb și nou-nouț costum de schi marca Colmar.

”Incognito” printre turiști…

Invidioși, instructorii și angajații de la teleschi chibițând că un astfel de echipament al furnizorului oficial al echipei franceze de schi alpin sare ușor de câteva mii bune de lei, numai geaca fiind 4.000 de lei. Însă ce mai contează când, spre deosebire de o zi înainte, Iohannis și-a putut invita ”supușii” la schi, la Păltiniș, că doar sezonul de golf era închis atunci. Și a plecat de pe muntele Cibel tot la bordul aceluiași Duster șenilat din fabricație, pentru un cost total de 50.000 de euro… Astfel că generalul Lucian Pahonțu și-a frecat din nou mâinile de mulțumire, convins fiind că investițiile pentru partida de schi a președintelui au meritat. La fel ca toate cele din 2005 încoace, de când se află la conducerea Serviciului de Protecție și Pază.

Nu, nu l-a cumpărat Gherghe!

Numai că generalul lulian Pahonțu a reușit să dea o dublă lovitură cu costumul de schi al președintelui, după ce a pasat achiziția acestuia generalului Marian Hăpău. Astfel că, prin intermediul atât de clasicei metode a ”idiotului util”, Direcția Generală de Informații a Armatei s-a trezit vinovată pentru că ar fi cumpărat costumul de schi al președintelui Klaus Iohannis din fondurile operative ale Informațiilor Militare. Totul în urma unei pretinse spovedanii a generalului Cristian Iulian Gherghe în fața procurorilor militari care l-ar fi anchetat pe fostul număr doi al DGIA.

Adus cu Duster-ul șenilat pe pârtie

Declarație sublimă, dar care lipsește cu desăvârșire în documentele oficiale! Pentru că, de această dată cel puțin, nu generalul Marian Hăpău a comis-o! De ce? Pentru că echipamentul cu tot cu costumul de schi cu care Klaus Iohannis s-a afișat pe pârtia din Păltiniș a fost într-adevăr cumpărat din fonduri operative, dar cele ale unei cu totul alte structuri! Și nu la ordinul generalului Marian Hăpău, ci la cel al generalului Lucian Pahonțu!

Pahonțu a aruncat ”costumul” în curtea lui Hăpău

Intervenția Antiteroristă

Și asta pentru că însărcinat cu ingrata misiune de cumpărare a costumului de schi a lui Klaus Iohannis a fost un luptător de la U.M. 0373 – Intervenție Antiteroristă din cadrul Serviciului de Protecție și Pază. Desigur, cel puțin pe persoană fizică, respectivul SPP-ist nu are nicio vină, el îndeplinând doar o misiune ”acoperită”. Motiv pentru care nici nu îi vom dezvălui identitatea. Cu totul altfel stând însă lucrurile cu cei care au ordonat și avizat achiziția…

Oare luptătorii de la UM 0373 Intervenție Antiteroristă or ști pe ce s-or duce banii lor?

Mai ales că recenta condamnare a generalului Cristian Iulian Gherghe pentru o faptă asemănătoare, ”băgatul mâinii” în fondurile operative a deschis o adevărată ”cutie a Pandorei” în justiție. Dar și mai dezamăgitor este cum de un ditamai președintele României nu se întreabă de unde a ”răsărit” costumul său de schi… De parcă zici că ar fi fost obișnuit cu astfel de gesturi încă de când era primarul Sibiului și se plimba la bordul unei limuzine BMW pusă la dispoziție în mod gratuit de cumnatul lui Renato Usatîi, afaceristul Michael Schmidt… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...