Așa o fi?

Așa o fi?

Reportaje-Live : Nu vom avea reforme. Suntem prea proști

Mari reforme nu vor fi din doua motive.

1. Primul este UDMR. Acest partid cu telecomanda la Budapesta a actionat constant impotriva Romaniei de 30 de ani. Pe timpul PSD/ALDE au sustinut fara retineri tot atacul asupra DNA si asupra statului. Cred ca nu a existat aberatie legislativa propusa de infractorii PSD sa nu fie votata de UDMR fara probleme. Azi, acest partid va bloca constient orice masura buna va incerca sa ia guvernul. Plus, prezenta acestui partid controlat direct de Orban votat de doar 2.1 % din romani la un asemenea nivel in stat este un risc. Ultima mizerie facuta de UDMR este chiar opozitia fata de desfiintarea sectiei speciale. La fel se va opune fata de orice e in binele Romaniei. Cred sincer ca am facut foarte multe compromisuri fata de acest partid. Cred ca de dragul de a evita inflamarea unor potentiale tensiuni artificiale create de Budapesta s-a ajuns prea departe. DNA si SRI ar trebui sa intre in forta in UDMR iar daca Budapesta incearca inflamarea unor tensiuni trebuie actionat in forta si fara rezerve. Pacaliciul ala de Orban e oricum oaia neagra a Europei. Maghiarii din Romania nu inseamna UDMR si nici 1000 de ultra radicali din Transilvania. Credeti-ma ca maghiarii din Romania nu sunt reprezentati de acest PSD scapat de sub control. Maghiarii din Romania sunt niste oameni foarte decenti, pasnici si seriosi care au zero incredere in UDMR. Si asta vi-o spune un ardelean cu prieteni de o viata maghiari si angajati maghiari, oameni deosebiti.

2. CCR. Curtea Constitutionala. Aceasta institutie a statului este capturata de rusi. Aceasta institutie care blocheaza constant absolut orice este bun pentru Romania. Practic papagalii aia din CCR 80% din ei controlati de Rusia au ajuns un fel de organism de supra reglementare care decide daca anumite legi se aplica sau nu. Acesti papagali care nu au fost alesi de nimeni au puterea sa anuleze decizii ale parlamentului ales. Si aici s-a ajuns prea departe. Mult prea departe. Cand decide curtea constitutionala asupra bugetului sau daca poti taia sau nu pensiile speciale este mult prea mult.

Stiu, o sa spuneti ca constitutia, ca legile sunt proaste ca bla bla. E partial adevarat. Dar la fel de adevarat este ca interpretarea constitutiei de catre CCR se face fortat si uneori dincolo de spiritul constitutiei.

Acestea sunt cele 2 mari motive pentru care nu vom avea reforme majore. In statul acesta guvernul trebuie sa stea in genuchi in fata unor bugetari de lux, in fata unor unguri cu telecomanda la Budapesta si in fata unor tradatori controlati de rusi. Ei decid si aproba ce reforme se fac.

Si in toata nebunia asta, marii patrioti AUR sunt absenti complet in loc sa sustina macar reformele in interesul Romaniei. Simion ala, mare patriot sta pe la granita cu Moldova in loc sa vada tradatorii de tara de langa el. Mari patrioti ce sa zic.

De aceea nu vom avea nici o reforma majora. De aceea structurile astea paralele trebuie sa primeasca o lovitura majora financiara. Sunt 1.400.000 de romani angajati la stat (vezi studiul de ieri), sunt 9700 de firme capusa pe bugetul statului cu peste 1 milion de euro cifra de afaceri care au obtinut in ultimii 3 ani peste 80% din cifra de afaceri exclusiv din contracte cu statul. Sunt judecatori corupti, caste de lux ale functionarilor, sute de mii de pensionari speciali. Cancerul asta creste alimentat de bugetul statului. Daca nu mai sunt bani la buget dispar toti.

De aceea este o datorie morala a guvernului sa arunce in aer bugetul. Este o datorie morala a guvernului sa se imprumute la maxim si toti banii sa ii bage in investitii. Cand vor veni PSD/AUR la guvernare trebuie sa gaseasca un buget gol complet si incapacitate de a se mai imprumuta. Doar atunci tot acest cuib de sobolani va face implozie. In plus trebuie scazute taxele pe munca pe salariile mici si taxele in general. Inclusiv TVA-ul l-as taia pe anumite zone economice. Trebuie in paralel sustinut la maxim antreprenoriatul romanesc cu taxe mici si mai ales finantare.

Da, se vor colecta mai putini bani la buget. Perfect. Robinetele de alimentare ale bugetului trebuie taiate. As lasa banii oamenilor care muncesc in tara asta si as tine bugetul in echilibru fragil din imprumuturi in paralel alocand tot ce pot imprumuta exclusiv pentru investitii.

Singura varianta de reforma este reforma fortata. Cancerul asta care creste pe bugetul statului trebuie lasat fara resurse. Iar motivul existentei lor este bugetul statului. Daca bugetul nu mai are bani dispar toti.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina