Așa o fi?

Așa o fi?

Reportaje-Live : Țara cu două pandemii

Azi in Poiana Brasov au fost cozi kilometrice la orice. Distantare sociala zero. In supermarketuri la fel. Plin peste tot. Pe listele de asteptare la vaccin sunt putin peste 850.000 de romani. Din care 150.000 batrani. Cifra asta este foarte relevanta cu privire la viitorul pandemiei. Cu eforturi mari se dubleaza cifra si cam asta e. Sunt 1.5 milioane vaccinati, se mai adauga inca aproximativ 1.5 milioane care se vor vaccina si gata.

Estimarea mea este ca maxim 4 milioane de romani se vor vaccina cu foarte mari eforturi. Veti vedea ca in maxim 3 luni vom sta cu vaccinul in stocuri si vom fi in topul tarilor ca procent de cetateni care refuza vaccinarea. De aceea vom avea o pandemie perpetua aici.

Ar fi si culmea ca in tara cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume, in tara in care popii ies cu icoanele sa aduca ploaia, in tara in care infractorii controleaza televiziuni si manipuleaza (dar sunt platiti de la bugetul statului aiurea) sa vedem vreo aplecare catre stiinta sau medicina de baza. Este greu, imposibil pentru o populatie atat de putin educata sa isi imagineze un virus invizibil. Foarte multi nici nu inteleg ce inseamna ATI ce sa mai vorbim de notiuni de statistica sau notiuni elementare de medicina.

Cauzele sunt multe dar ne place sau nu in Romania traim o dubla pandemie. Una de prostie si una data de coronavirus. Suna urat sa tot fac poporul asta prost dar acesta este adevarul. O spun statisticile cand vine vorba de IQ, o traim cu totii pe pielea noastra, o simtim zilnic.
Sincer nu vad cum putem iesi din criza asta curand. Selectia naturala trebuie sa isi ia tributul. Si temerea mea este ca ne-am fortat norocul prea mult. Am avut noroc pana acum.
In rest, vreti sa stiti ca Germania intra iar in lockdown, ca multe tari din UE sunt la limita? Mai conteaza. Pe noi aici ne apara icoanele, ADN-ul dacic si urletele lui Sosoaca si Bahmuteanca.

Vom vedea ce va fi in urmatoarele 2 saptamani. Fiti prudenti. In fata unei pandemii poti fi doar prost sau prudent. Urmeaza 2 saptamani decisive.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”