Așa o fi?

Așa o fi?

Cum matematica nu dă niciodată greș, un iminent guvern minoritar format doar din PNL și UDMR nu are cum să fie instalat la Palatul Victoria fără sprijinul parlamentar, fie el și tacit, al Partidului Social Democrat. Iar cum însuși președintele Klaus Iohannis a autorizat zilele trecute declanșarea acestei operațiuni, nu are cum să nu nască dubii o inițiativă paralelă cu cea a șefului statului. Mai ales atunci când vine din chiar interiorul ”partidului meu” liberal.

Degeaba l-a sprijinit Alina Gorghiu pe Lucian Isar
Pentru că ”indiciile temeinice” intrate în posesia noastră au identificat că la celălalt cap al noii creații politice de stânga pentru care se agită atât în ultimele zile strategii aruncați la coșul politicii românești, Adrian Năstase și Miron Mitrea ar fi … Alina Gorghiu. Cea care ar acționa din umbră, bazându-se – riscul ei!- pe discreția ”Fan Curier”-ului Nicolae Vasilescu. Fostul deputat pesedist condamnat definitiv la închisoare pentru fapte de corupție. Iar dacă eforturile urmașului scriptic al lui Vadim Tudor, Victor Teodor Iovici de a agita apele pesediste sunt oarecum de înțeles, artizanii acestei noi tenebroase mișcări politice au început deja cu stângul. Cele câteva nume grele din afara sau din interiorul Partidului Social Democrat contactate deja pentru a reprezenta interesele atât de avizilor după influență Adrian Năstase și Miron Mitrea dându-le ”delete” cererilor de prietenie.
Adrian Năstase și Miron Mitrea vor să dea lovitura

Astfel că noua formațiune se anunță încă de pe acum doar o nouă ”balama” scârțâitoare a politicii românești. Atât și nimic mai mult. Ceea ce îi mână pe toți aceștia în luptă putând fi în bună măsură auto-amăgirea că vor beneficia de sponsorizarea City Insurence. Așa cum deja propovăduiesc în stânga și dreapta, în încercarea de a găsi noi adepți.

Nu mai e ”Cumințenia Pământului”

Iată că Adrian Năstase nu mai are stare să rămână liniștit pe marginea clasei politice. Astfel că acesta deja a depășit faza de ”Cumințenia Pământului”, cea care l-a caracterizat în ultimii ani. Și care părea să îi asigure niște bătrâneți liniștite. Cum însă urmările condamnării penale săvârșite îl împiedică să acționeze la vedere, Adrian Năstase a suflat în ”cornul” prin care și-a chemat la ”vânătoarea de pesediști” ultimii oameni loiali. Decizia fostului premier fiind cel mai probabil influențată și de succesul AUR și al ”proiectului Șoșoacă”.

Teodor Iovici și Nicolae Vasilescu asigură ”resursele umane”

Adrian Năstase mizând probabil pe faptul că flacăra naționalistă poate fi aprinsă în curând în clasa politică. Ceea ce, totuși, rămâne de văzut. Oricum, cert este că primul nume greu al vechii gărzi care a răspuns apelului lui Adrian Năstase a fost Miron Mitrea. Dar, din păcate pentru planul familei Năstase, și cam singurul… Cel puțin până acum.

Vrea. Dar poate?

Iar la rândul său Miron Mitrea face eforturi logistice considerabile pentru a unge rotițele a ceee ce se vrea noul mecanism politic al zilei. Însă degeaba, pentru că ”balamaua” social-democrată-naționalistă tot scârțâie! Ceea ce demonstrează că nici măcar Miron Mitrea nu mai este organizatorul de altădată…

Avem lista membrilor!

Ce-i drept însă, eforturile ”patriarhilor” social-democrați Adrian Năstase și Miron Mitrea par a fi sabotate tocmai de excesul de zel al inițiatorilor la vedere, Victor Teodor Iovici și Nicolae Vasilescu. Cei care au și întocmit lista cu conducerea noii formațiuni. Hârtie pe care fac parte, ce-i drept, nume cu adevărat grele de pe stânga eșichierului politic. Și care a intrat și în posesia noastră. Numai că nu o publicăm din simplul motiv că deja prea mulți dintre cei care figurează pe ea rămânând cu gura căscată când au auzit că au sărit ”în barca” lui Năstase și Mitrea! Astfel că Iovici și ”avocatul diavolului”, Nic Vasilescu ar face bine să o adapteze de urgență, dacă vor să fie cu adevărat luați în serios la acest nivel.

O fi priceput și Isar ceva…?

”Școala lui Cîțu la Grinnell College, SUA, plătită de Isărescu” titram ”lovitura” din 29 martie. Iar dezvăluirea sursei celor 160.000 dolari cu care au fost plătite taxele școlare ale lui Florin Cîțu în perioada 1992-1996 par să îl fi pus serios pe gânduri pe Lucian Isar. ”Prințul consort” al fostei ”regine” a PNL-ului, Alina Gorghiu, părând a face eforturi să priceapă cum de toate tentativele sale de a îl debarca pe Mugur Isărescu din fruntea Băncii Naționale au eșuat lamentabil. Mai ales atunci când s-au bazat pe ”siamezul” său, Florin Cîțu. Astfel că rămâne de văzut dacă Alina Gorghiu, de acum deconspirată, va mai forța ruperea PSD-ului prin crearea unei noi aripi naționaliste, păstorite de Adrian Năstase și Miron Mitrea… SURSA: National.ro/Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren