Așa o fi?

Așa o fi?

După scandalul din seara transferului pacienţilor de la Spitalul Foişor aflat în subordinea ASSMB, consilierii CGMB USR-PLUS cer demiterea managerului spitalului și a directorului general interimar al Adminsitrației Spitalelor, Vasile Apostol – Gim.

Fost servitor devotat al Gabrielei Firea care l-a și uns director fără concurs, refuzând sistematic să-și prezinte CV-ul, Gim-Vasile Apostol despre care presa a dezvăluit că a impus spitalelor firme pentru achiziții, nu a fost încă demis de primarul general Nicușor Dan și cel mai probabil nici nu va fi demis, în urma presiunilor PNL, dezvăluie Curentul .

Surse politice ne-au declarat sub protecția anonimatului că Apostol s-a pripășit la PNL Dâmbovița, pe lângă apropiatul lui Ludovic Orban, Virgil Guran preferat la șefia grupului PNL din Senat în locul celebrului Daniel Fenechiu. Guran, cu interese în sănătate ca orice politruc sau mogul care se respectă, îl protejează și-l susține frenetic pe Apostol.

Primind promisiunea voturilor controlate de Guran pentru șefia PNL, Orban face presiuni asupra lui Nicușor Dan pentru a-l menține pe Apostol în funcție și pentru a prelungi interimatele managerilor celor 19 spitale, foști oameni ai lui Firea-PSD, preluați de Antonel Tănase, șeful PNL Sector 3 și el susținător al lui Orban la șefia PNL. De exemplu, deși ziarul Curentul a dezvăluit că Managerul de la Spitalul Colțea „muncește” oficial 26 de ore pe zi, Primăria Capitalei nu a luat nicio măsură împotriva acestuia , susținut de „vericul” Apostol.

Toți managerii de spitale propuși de PSD și ALDE și numiți de Firea s-au vopsit acum în PNL-iști, cel mai recent exemplu fiind cel al fostului manager de la Spitalul Filantropia, Dan Ștefan Sîmpălean căruia Nicușor Dan nu i-a mai prelungit mandatul după ce ziarul CURENTUL a dezvăluit că Poliția Economică anchetează achizițiile supraevaluate de la Filantropia și presiunile asupra medicilor de a semna referatele de necesitate și care a fost recuperat de PNL și uns manager la un spital din Ploiești.

Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut. „Rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos. Ele sunt pline de cazuri de corupţie, furt din bani publici. Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiţi de doamna Gabriela Firea şi reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcţiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureştene au fost blocate, iar viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuţiile prevăzute în protocolul pre-electoral care permit începerea reformei.”, anunță USR-PLUS.

Apostol este numit prin decizia fostului primar general „până la organizarea unui concurs” deși legal ar fi fost ca numirea să fie făcută pe un termen exact: 3 luni sau 6 luni. Juriștii consultați de ziarul Curentul au explicat că dacă Nicușor Dan nu vrea să-l demită pe Apostol și nici să anuleze această decizie de numire semnată de Firea care este ilegală, prefectul Capitalei poate să o facă în baza prerogativelor sale.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…