Așa o fi?

Așa o fi?

Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă, începînd cu 1 mai, pe unul dintre cei mai controversați generali ai SRI, considerat un om de mare nădejde al lui Florian Coldea, l-am numit pe Ghiţă Vasile, directorul de securitate al serviciului, parvenit în carieră, după anumite surse, de la statutul de chelner.

Încă de acum cîțiva ani, după debarcarea lui Coldea din SRI, presa se mira că generalul Ghiță nu a fost și el ras, cunoscut fiind ca cel care îndeplinea anumite treburi murdare pentru fostul șef operativ al serviciului. Una dintre ele a fost celebrul caz al fostului șef al structurii judetene SRI Alba, Ioan Tarnu, cel care, trimis în judecată de DIICOT, în urma unor interceptări făcute, a adus acuzații grave în anchetă, conform cărora dosarul său fusese înscenat de tandemul Coldea-Ghiță.
Motivul era acela că Tarnu executase niște interceptări, la un moment dat, ale procurorului Ioan Lascu, tatăl Laurei Kovesi, ale prim-procurorul Parchetului judecatoriei Sibiu, Sorin Apostu, dar și ale Laurei Kovesi în persoană. După cum relata Luju.ro, interceptările relevaseră că Laura Kovesi venea la ședințele operative ale SRI însoțită de generalul Coldea. Mai mult, colonelul Tarnu mai spunea că, pentru a fi dat jos din fruntea SRI Alba, s-a încercat, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu, colaborator al lui Kovesi, strecurarea de droguri în geanta fiicei sale.

În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Bucureşti a admis o plângere împotriva unei clasări date de DNA într-o cauză care îi viza, printre alţii, pe George Maior şi Florian Coldea, foşti şefi ai SRI.
Dosarul DNA fusese deschis în urma unei plângeri depuse de maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu, cu folos pentru altul. Nu doar Coldea și Maior erau acuzați de abuz în serviciu, ci și generalii SRI Gheorghe Puiu și Vasile Ghiță.

Decizia lui Klaus Iohannis de a-l trece în rezervă pe Ghiță ar putea avea legătură cu procesul de la Curtea de apel, la fel cum șeful statului s-a grăbit recent să-l treacă în rezervă și pe nr.2 din DGIA, puțin înainte de a fi arestat. În orice caz, a zburat din SRI unul dintre mohicanii de bază ai lui Coldea, poate ultimul, scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro .



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa