Așa o fi?

Așa o fi?

Mai este doar o lună până la întâlnirea din iunie, dintre Joe Biden și Vladimir Putin. Iar austriecii nu se dezic nici de această dată de eticheta internațională de ”combinatorii” Europei. Astfel că Viena nu doar că s-a oferit să fie gazda întrevederii istorice, dar deja oferă ”scurgeri controlate” de informații privind negocierile purtate pentru adoptarea unei noi ”paradigme mondiale” cu această ocazie.

Iar până ce uitucul Biden va da înțelegător din cap în timp ce ”Țarul” îi va desena pe vreun șervețel cum arată ”Gurile Dunării”, iată că și în România lucrurile s-au pus în mișcare. Mai mult decât atât, după cum rezultă din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, în chiar zilele premergătoare Paștelui s-a și bătut palma pentru demararea operațiunii de lansare pe piața politică a unei noi ”platforme naționaliste”. Pentru că o parte a sistemului deja și-a revenit din ”șocul AUR” și nefiind în stare să reseteze altfel debila clasă politică românească încearcă acum să preia rețeta succesului de la bătrânii securiști… Cei care iată că s-au ”updatat” primii politic vorbind, jucând tocmai cartea naționalismului. Și uite cum deja în aceste zile la București se lucrează intens la o nouă axă Washington – Moscova! La cele două capete ale noului binom aflându-se ministrul Apărării Naționale și președintele Academiei Române! Da, într-adevăr, pare un ”proiect de țară” cel puțin halucinant și sortit din start eșecului! Generalul Ciucă fiind cunoscut drept cel mai obedient om al americanilor! Iar academicianul ”reîncălzit” Ioan Aurel Pop drept exponentul pan-ortodoxismului luminat, cel pe care se bazează tot mai mult propaganda hibridă a Moscovei.
Numai că perspectiva se schimbă total odată cu informația că ”împachetarea mediatică” a noii construcții încă secrete a fost dată pe mâinile Mihaelei Nicola! Și că în combinație au fost atrași deja și ”progresiștii” de la vârful Bisericii Ortodoxe Române. Iar ”Distrugătoarea” Nicola și-a început deja treaba, prin mobilizarea generală a ”laboratoarelor” serviciilor, în frunte cu LARICS și New Strategy Center pentru spălarea de urgență a imaginii generalului Ciucă. Cel pe care ”neamțul” încă se încăpățânează să îl vadă drept succesorul său la Cotroceni. Ce-i drept, dovedind că nu este degeaba legendată drept o expertă a ”jocului dublu” de intelligence, mereu surprinzătoarea Mihaela Nicola este gata să declanșeze în paralel și o amplă campanie pentru promovarea imaginii ”bunului român” Ioan Aurel Pop drept viitorul președinte naționalist al țării! Astfel că, dacă o parte a sistemului visează la o finală prezidențială Laura Codruța Kovesi – Mircea Geoană, oamenii din spatele Mihaelei Nicola lucrează la impunerea ”Planului B”. Cu o finală ”în familie”, între Nicolae Ionel Ciucă și Ioan Aurel Popa. Astfel că deja veți auzi de acum înainte obsesiv despre noua paradigmă ”Armata – Biserica – Academia, salvează România”! Dar de cine? Că de ruși în niciun caz…

LARICS și NSC, laboratoarele sistemului

Oricum, de acum înainte Mihaela Nicola a preluat ”barometrele” lui Dungaciu! Care Dungaciu? Dan Dungaciu! Expertul fabricării de baliverne geo-strategice în Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică. LARICS fiind condus de chiar analistul progresist Dan Dungaciu, cel al cărui vârf de carieră a fost căsătoria cu populara prezentatoare de la PRO TV Moldova, Stela Popa. Dar care, ce-i drept, a fost la un pas să fie numit ministru de Interne în Guvernul tehnocrat al lui Cioloș. Singura structură contrainformativă care mai contează în România repliindu-se în ultima clipă atât pe cetățenia Republicii Moldova deținută de acesta, cât și pe consilierea asigurată fostului președinte interimar de la Chișinău, Mihai Ghimpu. Alerta contrainformativă în ceea ce îl vizează pe omul numit să conducă ”laboratorul” unde se fabrică războiul hibrid cu Federația Rusă fiind menținută și pe alte repere precum faptul că Dungaciu a fost în trecut nu doar bursier al Băncii Mondiale, dar și al controversatei Universități Central Europene înființată la Budapesta de miliardarul progresist George Soros.

A spart binomul Kovesi – Coldea

De asemenea, după ce a fost ”condeier” la ”Mișcarea”, o fostă revistă catalogată drept legionară, același Dungaciu a ajuns și conducător al Editurii Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale – ISPRI. După care a preluat LARICS, ”laborator” care își desfășoară activitatea sub egida și pe banii Academiei Române, cea condusă de Ioan Aurel Pop. Și unde l-a tras după el și pe ”analistul economic” Petrișor Peiu, cel care a reușit performanța de a-i fi consilier atât premierului Adrian Năstase, dar și lui Radu Vasile. Fiind în schimb recompensat cu sinecuri în conducerile unor companii precum Sidex Galați, Romtelecom, Omniasig sau Electroputere. Iar printre cei care se joacă de-a ”vânătorii de spioni ruși” pe fondurile operative ale serviciilor la LARICS se mai regăsesc și alți analiști precum Iulian Chifu, Dan Dima, Antonia Colibășanu, Lucian Mîndruță, Cosmin Gușă și mai ales Sergiu Celac. Fostul traducător al lui Ceaușescu fiind cel care asigură și ”puntea” cu celălalt ”laborator” implicat în noul ”proiect de țară” Washington – Moscova.

Laboratoarele LARICS și NSC, pe banii serviciilor

Este vorba despre mult mai galonata ”New Strategy Center”, cealaltă ”falangă” din servicii care acționează tot sub acoperirea Academiei Române. Și unde Mihaela Nicola acționează chiar la vedere, ea făcând parte din Consiliul Științific al NSC, alături de Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, colonel Mihail Liviu Coșereanu, Cristian Diaconescu, general maior Leonard Dinu, Sorin Ducaru, Dan Dungaciu, Iulian Fota, Alexandra Gatej, Radu Ioanid, Gheorghe Magheru, Teodor Meleșcanu, general de brigadă Mircea Mîndrescu, Vlad Nistor, Ionel Nițu și Marilen Pîrțea…

A spart Binomul!

Iar dacă unora li se poate părea că ”noul AUR” pare o misiune prea dificilă pentru o prezență atât de fragilă precum cea a Mihaelei Nicola, inițiații sistemului știu foarte bine de ce este în stare ”distrugătoarea” de cariere la cel mai înalt nivel al politicii sau sistemului. De consilierea acesteia ”bucurându-se” de-a lungul vremii atât Adrian Năstase, cât și Elena Udrea. Dar și Dacian Cioloș, cel căruia i-a ieșit pe nas consilierea ”Distrugătoarei”, fostul premier tehnocrat fiind amăgit că astfel ar fi avut aceeași firmă de PR politic cu Vladimir Putin. Iar legendarea ”blestemului Nicola” a atins punctul culminant odată cu distrugerea temutului ”binom” format din Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea! Cei doi regretând apoi amarnic că au încredințat imaginile structurilor pe care le conduceau Mihaelei Nicola și campaniei sale de ”rebrenduire”. Până și Traian Băsescu recunoscând public că nu a fost înfrânt atât de statul ticăloșit, cât de fermecătoarea Mihaela Nicola!

Pentru ochii ăia verzi…

Iar la câte ”trofee” și-a prins la cingătoare Mihaela Nicola, mai că te-ai putea gândi că ”pentru ochii ăia verzi” și-au pus atâția oameni de la vârful statului carierele în mâinile sale. Totuși, fișa contrainformativă a acesteia poate conține și elementele unui cu totul alt scenariu pentru fabuloasa carieră și chiar ”viața dublă” a acesteia: ” Fiica unuia dintre cei mai cunoscuți ofițeri ai Securității… După ce a făcut carieră la gigantul mondial Ogilvy&Mather, a fost forțată să plece din companie, alături de Zoltan Szigeti, după eșecul usturător al unei campanii politice… A înființat în 2005 cu Zoltan Szigeti ”The Group”, devenit numărul unu pe piața publicității de la noi… Suspectată de Băsescu că a coordonat activitate acoperiților din presă…Mulți dintre clienții săi au ajuns după gratii sau au decăzut public… Fratele său Bogdan Teodor Nicola a fost trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență”. Dar, atât deocamdată despre lidera influentului ”The Group” și cea care tocmai a preluat operațiunea ”Armata – Biserica – Academia”!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa