Așa o fi?

Așa o fi?

Peștele mare îl înghite întotdeauna pe cel mai mic ! Acesta fiind de acum și deznodământul cutremurului care zguduie Ministerul Apărării Naționale și care are epicentrul în chiar Direcția Generală de Informații a Armatei. Numai că, așa după cum dezvăluiam în urmă cu doar câteva zile, nu va mai fi loc în MApN și pentru ministrul Nicolae Ionel Ciucă și pentru șeful Informațiilor Militare, Marian Hăpău. Bineînțeles, asta dacă nu cumva Klaus Iohannis va risca o implozie totală a Armatei Române. Ceea ce chiar că nu este cazul. Astfel că unul dintre cei doi generali, Ciucă sau Hăpău trebuie să plece.

Și după cum era de așteptat, președintele României a luat deja decizia finală. Astfel că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, generalul Marian Hăpău va fi cel sacrificat, pentru ca Nicolae Ionel Ciucă să poată să rămână în cărți pentru o eventuală preluare a conducerii ”guvernului meu”. Sau chiar o candidatură la Președinție, peste trei ani. Bineînțeles, doar dacă lucrurile vor merge bine și imaginea ministrului va fi între timp ”apretată” așa cum se cuvine de către Mihaela Nicola. Cea care de altfel a și preluat operațiunea de ”spălare” a ministrului, prin iminenta lansare a platformei naționalist – luminate ”Armata – Biserica – Academia”! Mai mult decât atât, în timp ce Hăpău nu mai poate cumpăra nici măcar un ziar ”NAȚIONAL” din fondurile operative, cele de acum intens monitorizate, Ciucă este deja gata să spargă din nou ”pușculița” MApN. Acesta având pregătit încă un miliard de dolari pentru reconfirmarea ”firmanului” din partea americanilor.

Piranha V nu are turelă! Și nici nu e amfibie!

Iar cum în dosarul Piranha V oricum nu mai are nimic de pierdut, rezultatul fiind ori la bal, ori la spital, ministrul Ciucă pare decis să împuște doi iepuri dintr-o lovitură, prin extinderea acestui atât de controversat contract. Și care i-a pus deja întreaga Comisie Europeană în cap, România fiind la un singur pas de declanșarea procedurilor de infrigement pe acest subiect. Totul după același model folosit atunci când a plătit 110 milioane de dolari în avans și, după ce a așteptat un an primul lot de Piranha V, fără să ceară toate despăgubirile prevăzute în contract, a descoperit că transportoarele blindate americane nu au turelele care trebuie! Drept urmare s-a căpușat întregul contract cu o creștere de 30 la sută față de prețul celor similare achiziționate de Danemarca, prin ”reglarea” turelelor de către compania ”comisionară” Elbit. De această dată însă, același general Ciucă, obsedat de achiziția de Piranha V încă de când era șeful Forețelor Terestre, comandant al Marelui Stat Major și mai apoi chiar ministrul Apărării a descoperit că transportoarele recent intrate în dotarea Armatei nu sunt amfibii!!!

Hăpău va avea destul timp pentru vișinata lui Zisu

Astfel că propaganda de casă s-a conformat pe loc ordinului pe unitate de a adresa o întrebare oficială MApN, interesându-se dacă sunt sau nu amfibii cele 227 de transportoare Piranha V deja contractate de la compania GDELS – Mowag (General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH), în schimbul sumei de 868 milioane euro. Plusând și cu întrebarea cheie dacă nu cumva este nevoie și de astfel de vehicule de luptă, ”în contextul în care geografia României cere și transportoare blindate amfibii pentru forțele armate”. Iar după ce și-au centrat singuri, oamenii lui Ciucă au dat tot ei ”cu capul”, răspunzând instant că urmează să se ia o decizie și pentru astfel de Piranha V. Însă cu precizarea expresă că MApN ”ia în calcul un alt program pentru transportoare amfibii”. Adică ”alt program”, ”alt contract”, alt miliard de dolari cu care urmează să se facă plata pentru ca ministrul român al Apărării să își mențină eticheta de cel mai obedient partener al samsarilor americani de armament. Și, bineînțeles, alte comisioane de zeci de milioane de dolari…

Urma banilor duce la… Simona Halep!

Pentru că în această campanie fără precedent de demascare a ”golănelilor” făcute pe spinarea bugetului de 2% din PIB alocat înzestrării Armatei Române ne vom tot lovi de aceste comisioane. Și de adevărații ”beneficiari finali”, băieții deștepți care îi țin spatele ministrului Apărării, Nicolae Ionel Ciucă.

Piranha V care ruginesc în garaj nu sunt și amfibii…

Pentru că ”șmenuirea” unor contracte de armament sau umflarea acestora și de trei ori nu ține nici de incompetență și nici de jocurile politice. Ci este pe bani! Foarte mulți bani! Așa cum sunt cei din primul comision de cinci milioane de dolari, provenit doar din ”paraîndărătul” pentru avansul de 110 milioane dolari plătit de Ciucă pentru transportoarele Piranha V. Comision care a fost încasat de Călin Constantin, cel care s-a și grăbit să îi șteargă urma pe repede înainte, cumpărând inclusiv vila Simonei Halep! Acum, chiar dacă acest Călin Constantin este un ”no name”, la vârful sistemului se știe foarte bine că, de fapt, comisionarul nu este decât ”interfața” tot mai discretului om de afaceri Nicolae Badea. Fostul boss de la Dinamo putând fi de altfel și cel care va desena ”traseul banilor” și inclusiv al comisioanelor în noul contract de un miliard de dolari care se pregătește pentru cumpărarea de alte transportoare blindate. Dar de această dată amfibii. După ce în cazul celor 227 de Piranha V deja plătite s-a ”uitat” acest mic amănunt tehnic…

Cristian Radu Constantin, ”acoperit” DGIA!

Generalul Ciucă s-a bătut mai ceva ca în Kandahar penrtu contractul cu Piranha încă de când era șeful Forțelor Terestre sau al Marelui Stat Major. Adică de când, pe 12 decembrie 2015, Sorin Encuțescu, secretarul de stat de atunci responsabil cu industria de armament se întâlnea cu delegația companiei americane General Dynamics.

Mihaela Nicola îl poate ”spăla” liniștită pe ministrul Apărării

Printre americanii care au descins la București pentru contractul Piranha V aflându-se Steven K. Saiget – Vice President International Compilance General Dynamics Corporation, Thomas Kauffman – Vice President International Business & Services GDELS, Marienne Tarbell – Director Trade Compliance and Industrial Participation General Dynamics Corporation, Jens Bauer – Senior Director Industrial Participation & Strategy GDELS, Sandra Schlemmer – Manager Industrial Participation GDELS și … Călin Constantin – Director Prime Net Integrator srl. Adică acel Călin Constantin care peste ani avea să încaseze și comisionul la vedere pentru Piranha V! În timp ce contractul NSM se derulează de americani prin ”căpușa” norvegiană Kongsberg, acolo unde consultant este nimeni altul decât generalul cu trei stele Niculae Tabarcia. Acesta avându-l asociat acoperit pe Cristian Radu Constantin. Cel care a fost și în Transnistria… Și care este ofițer al Informațiilor Militare… Dar și fratele lui Călin Constantin! Astfel că Hăpău va avea destul timp să stea la o vișinată de casă cu ”siamezul” Ștefăniță Zisu și cu cumătrul Silviu Predoiu, mai ales că deja se pare că s-a găsit înlocuitorul pentru șefia DGIA. Băieții deștepți nefiind interesați decât să rămână ”cercul închis” și circuitul comisioanelor să nu fie astfel întrerupt. Și când te gândești că Hăpău l-a avut nu ”în mână” pe Ciucă, așa cum l-a avut pe timpuri Năstase pe Băsescu…

SURSA: National.ro/Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa