Așa o fi?

Așa o fi?

După cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, România va trebui ”să confrunte” mult mai curând decât se așteaptă unii primul dosar de trădare națională din ultimele trei decenii! Cu tot cu elementele ca din filme ale extragerii la Viena a familiei fostului ministru de Externe, premier al României și șef al Serviciului de Informații Externe de către BVT – Biroul pentru Protecția Constituției și Combaterea Terorismului din Austria. Și chiar dacă documentarea a fost făcută chiar de către structura contrainformativă asupra căreia șeful statului, supărat pe ”Arthur”, vrea să arunce acum ”pisica moartă” a spionajului românesc, Klaus Iohannis are meritul de a fi aprobat debarcarea lui Mihai Răzvan Ungureanu, atunci când i s-au prezentat ”punctajele” monitorizării. Iar la acel moment Mihai Răzvan Ungureanu devenea primul demnitar al statului român care își permitea să îl sfideze public pe șeful statului, avertizându-l pe Klaus Iohannis că ”nu uită și nu iartă”! Numai că această aroganță s-ar putea să îl coste scump acum pe ”relocatul” de la Viena…

De la Gojdu la OMV

Nu, nu este un scenariu de film, deși ”Homeland” încă face ravagii pe Netflix. Este doar ”capătul de drum” al demnitarului care timp de peste două decenii a activat la vârful statului român. Și care era văzut la un moment dat, atât de către protectorii politici, dar chiar și până de rivali, drept viitorul prezidențiabil român, agreat de cam toate marile Cancelarii occidentale.

Anestezista Daniela Ungureanu a primit 7.000 euro lunar de la OMV

Numai că structurile contrainformative românești au început să fie date peste cap odată cu încă inexplicabila cedare a bunurilor Fundației Gojdu către Ungaria vecină. Apoi, de-a lungul timpului, până la recenta solicitare de acordare a unui veritabil statut de ”azilant politic” autorităților austriece, pentru fostul premier și familia întregită a acestuia, ”foaia de parcurs” a lui MRU este plină de astfel de controverse. Unele care au dat nu de puține peste cap busola structurilor contrainformative. Acum, desigur că ”relocarea” definitivă a lui Mihai Răzvan Ungureanu și a tuturor celor dragi acestuia la Viena a mai risipit din ”mister”. Cu toate că la vârful sistemului, suspiciunile privind ”jocul dublu” al fostului șef al SIE erau unele ”rezonabile” de ceva vreme.

Ministrul de Externe austriac, în genunchi în fața lui Putin!

Și nu din momentul în care au fost declanșate procedurile prin care Mihai Răzvan Ungureanu a solicitat acordarea unei norme întregi de profesor la o renumită Universitate din Viena. Demersuri justificate tocmai prin motivația că ar avea nevoie de acest job sigur pentru a se muta definitiv, împreună cu familia, în capitala austriacă. Însă insistența cu care Unugureanu a optat numai și numai pentru Viena a fost parcă una ”prea ca la țară”, pentru a mai lăsa loc de interpretări. Și care nu a făcut decât să întărească și mai mult varianta de lucru a unei ”extrageri” a lui Ungureanu, mai ales după ce acesta a intrat în conflict deschis cu Klaus Iohannis. La fel ca și ”deschiderea totală” a autorităților austriece față de ”azilantul” Ungureanu. Cel care, totuși, are un CV academic care pur și simplu ”geme” de colaborări și chiar ore predate ca lector sau profesor asociat sau plin la nenumărate universități din țară și străinătate.

De ce nu și-o bea cafeaua profesorul Ungureanu la Cafe Schwartzenberger…?

Numai că, dintre toate universitățile prestigioase cu care a colaborat de atâta amar de vreme, fostului premier i ”s-a pus pata” tocmai pe o unitate de învățământ superior din Viena. Cu toate că este binecunoscută colaborarea sa îndelungată cu mai multe universități germane. Numai că MRU a ales să nu se alăture ”diasporei” din Germania, forțând acordarea unei norme întregi la Universitatea din Viena. Acolo unde deja preda de mai multă vreme, câteva ore lunar. Ceea ce ”paranoicilor” inițiați ai sistemului le oferă deja ”indicii temeinice” privind o posibilă întoarcere ”la locul faptei”. Adică la Viena, acolo unde Mihai Răzvan Ungureanu și-a avut biroul de director general – emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud – Est. Ca și cel de coordonator – adjunct al Inițiativei de Cooperare Sud – Est Europeană (SECI). Și tot la Viena s-a născut și fiul său, într-o clinică privată. Și tot de la Viena și-a câștigat pâinea și soția sa, Daniela. Cea care, deși medic anestezist, a primit câte 7.000 de euro pe lună de la … OMV!!! Pentru o încă inexplicabilă prezență a anestezistei Daniela Ungureanu în consiliul de administrație al unei subsidiare din România a companiei petroliere austriece!!!

Cafe Schwartzenberger

Cel mai probabil și Mihai Răzvan Ungureanu știe că i se pregătește ceva, din moment ce altfel atât de ”grandomanul” fost șef al Serviciului de Informații Externe stă cu capul la cutie. Și nu doar că nu se mai sparge în fițe ieșind în oraș la o friptură de vită Kobe, dar nici măcar nu poate fi văzut la Cafe Schwartzenberger, mai cunoscută și drept ”cafeneaua spionilor”. Și unde, dacă nu ”semnezi condica” regulat, pentru ”centrul global” vienez de intelligence înseamnă că pur și simplu nu mai exiști în ”lumea bună” a spionajului. Sau că ai probleme și ”legăturile” ți-au transmis să ”te îngropi”. Ceea ce poate fi și cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu, mai ales că acesta este găzduit de o țară ale cărei servicii secrete sunt ”canalul” neoficial de comunicare între structurile occidentale și cele rusești.

BVT ia lumină de la Moscova

Numai că, în ultima vreme cel puțin, Biroul pentru Apărarea Constituției și Combaterea Terorismului – BVT pare să ia lumină mai mult de la Moscova decât de la Bruxelles sau Berlin… Astfel că s-a ajuns în situația fără precedent ca structurile contrainformative ale mai multor state occidentale și din Europa Centrală să se avertizeze reciproc cu privire la ”jocul dublu” al BVT-ului. Mai mult chiar, ”blatul” dintre BVT și Moscova a ajuns să fie denunțat chiar de la Viena. Ca să nu mai vorbim că sediul din capitala austriacă a BVT-ului cel responsabil inclusiv cu spionajul a făcut obiectul mai multor percheziții ale altor structuri.

De asemenea, cancelarul Sebastian Kurz a fost acuzat de către rivalii săi politici că ar fi permis ca în mai multe ministere vitale precum Internele, Apărarea și Externele să se dezvolte adevărate celule de colaborare cu serviciile secrete rusești. Existând de asemenea acuze la chiar vârful clasei politice austriece că partidul de extremă dreapta FPO ar fi beneficiat de generoase donații ”acoperite” ale serviciilor secrete de la Moscova. Astfel că, în ciuda dezmințirilor insistente ale Guvernului austriac, serviciile secrete din mai multe state occidentale au suspendat deja schimbul de informații cu BVT! Invocând riscul ca rapoartele contrainformative privind structurile rusești să ajungă de la BVT chiar la acestea! Temerea fiind cu atât mai mare cu cât la Viena își desfășoară activitatea instituții internaționale precum OSCE sau OPEC. Și totul în contextul în care avertizam că, zgândărite de provocările inconștiente ale unor lideri politici de la București, Moscova este gata să pună și România pe harta statelor europene în care FSB, SVR și GRU trec la ”next level” al războiului hibrid în care acestea excelează… SURSA: National.ro/Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990