Așa o fi?

Așa o fi?

Pe 1 aprilie dezvăluiam un raport incendiar cu privire la deconturile absolut șocante ale procurorului militar Bogdan Pîrlog. Cel devenit vedeta de necontestat a ”rezistenților” din Justiție, după ce s-ar fi ”autosesizat” în noaptea de 10 August cu privire la violențele din Piața Victoriei. Dar și după ce a solicitat desființarea Justiției Militare și implicit a structurii de Parchet unde nu doar că activează, dar deține și funcția de adjunct. Iar atacurile cu mult peste limita bunului simț și al statutului de procuror la adresa tuturor celor din jurul său l-au transformat într-un adevărat simbol, noul ”tată al cătușelor” pentru nucleul dur ”#rezist” din sistem.

Astfel că dacă dezvăluirile din ”NAȚIONAL” – ” Dosar DNA Militar: Procurorul 10 August, deconturi șocante ” – nu l-ar fi alertat pe ministrul userist în ultima clipă, acesta ar fi fost numit consilier al lui Ion Stelian și implicit conducătorul de facto al Ministerului Justiției. Iar odată cu promovarea bunului său prieten Radu Gavriș drept secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, ”frăția frustraților” chiar ar fi ”închis cercul” la vârful sistemului. Iată însă că presiunile exercitate de această grupare atât la vedere, prin tot felul de comunicate publice mai mult decât belicoase, cât și la adăpostul unor postări de postaci anonimi își arată încă roadele. Astfel că în ciuda tuturor documentelor oficiale publicate în ”lovitura” din 1 aprilie, celebra Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție rămâne impasibilă… Ca să nu mai vorbim că nici măcar Inspecția Judiciară din cadrul CSM nu a îndrăznit să deschidă un nou front împotriva ”procurorului 10 August”, după devoalarea acestor fapte cu posibil caracter penal desfășurate de către Bogdan Pîrlog din funcția de adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Sebastian Cucoș și Radu Gavriș, buni prieteni cu procurorul rebel

Iată însă că alte structuri ale statului au ”turat motoarele”, mai ales că însuși președintele Klaus Iohannis a solicitat public verificarea ”conjuncturii” care a dus la închiderea dosarului 10 August. Astfel că un nou raport a intrat în posesia noastră, una din concluziile acestuia lovind puternic în ”soclul” de fanatic procuror anti- ”ciuma roșie”, cel pe care s-a cocoțat Pîrlog prin ”auto-sesizarea” din noaptea de 10 august…

Chemat de ”fratele Cucoș” în Piața Victoriei!

Ce-i drept, legendarea cu procurorul Pîrlog care era la plimbărică, a trecut prin Piața Victoriei, s-a autosesizat, a intrat în Grupul Operativ de Comandă și a deschis pe urmă dosarul 10 August, una intens promovată de propaganda useristă a produs ”valul emoțional” necesar transformării acestuia în simbolul ”rebelilor” din sistem. Numai că lucrurile s-ar putea schimba radical, după cum scrie negru pe alb în raportul intrat în posesia noastră și care se bazează inclusiv pe documentarea înscrisurilor și depozițiilor din interiorul DIICOT. Iar pentru a nu lăsa loc de nicio interpretare, publicăm integral capitolul din raport referitor la acest subiect :

Expulzat din misiunea EUPOL din Afganistan

” În realitate, Pîrlog a venit la protest la solicitarea bunului său prieten Sebastian Cucoș, șeful Jandarmeriei la acel moment. Cei doi se cunosc foarte bine din anul 2011, pe când efectuau misiuni în Afganistan, între aceștia legându-se o strânsă prietenie, care ulterior le-a permis să își satisfacă anumite interese personale. Cucoș l-a prezentat pe Pîrlog lui Carmen Dan ca fiind o persoană de încredere, pe care se poate baza, în special pentru a le acorda sprijin în mușamalizarea evenimentelor din 10 August. Împreună cu Radu Gavriș, șeful de la Omoruri la acea vreme și un bun amic al lui Pîrlog, procurorul a acoperit-o pe Carmen Dan în ancheta ce a urmat, prin compromiterea mai multor probe (cei doi distrugând mai multe medii de stocare cu imagini din timpul violențelor, dar și alte înscrisuri). Ordonanța DIICOT care precizează clar că probe din dosarul 10 August au fost compromise iremediabil, astfel ajungându-se ca dosarul să fie închis definitiv se referă strict la cele două persoane, identificate ca fiind Sebastian Cucoș și Bogdan Pîrlog. Beneficiar fiind Carmen Dan, care astfel a fost scoasă din dosar.”

Cu Moșneagu în Afganistan!

De asemenea, pentru a înțelege mai bine ce se ascunde în spatele ”omului nou” din justiție, publicăm astăzi și o altă parte de raport.

” Pîrlog a fost expulzat din Afganistan, unde reprezenta România în cadrul unei misiuni EUPOL, pentru grave probleme de disciplină și comportament jignitor. În Afganistan a mers drept expert UE pe probleme de anticorupție. Aici s-a împrietenit cu Sebastian Cucoș, acesta participând la aceeași misiune drept expert pe probleme de securitate. Din echipă a mai făcut parte și un alt bun prieten al lui Pîrlog, polițistul Cătălin Moșneagu. Cu acesta se știa din perioada 2006 – 2008, când era polițist la Cercetări Penale iar Pîrlog procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Moșneagu a fost și el dat afară din cadrul misiunii din Afganistan, după ce a primit mită pentru a angaja o româncă în cadrul misiunii internaționale. Revenit în România, Moșneagu a fost promovat șef al Corpului de control, după care părăsește MAI, fiindu-i retras certificatul de acces la informații clasificate. Pîrlog a intrat în conflict cu conducerea EUPOL. Lista abaterilor săvârșite :

  • Ianuarie 2012 – inițierea unei investigații disciplinare interne pe baza unei acuzații false împotriva superiorului său și a fostului șef responsabil cu statul de drept, deoarece cel din urmă a ridicat problema comunicării cu respect și politețe către un coleg afgan, care s-a simțit ofensat de Pîrlog.
  • August 2012 – decizia într-o investigație disciplinară internă împotriva Pîrlog cu privire la alegații de comportament neprofesionist.
  • Octombrie 2012 – a început o lungă dispută cu Departamentul HR al EUPOL cu privire la numărul de zile de concediu medical pe care să le poată lua. Lui Pîrlog i s-au dat 19 zile de concediu medical în 2011 și 20 de zile în 2012. A susținut că este îndreptățit să primească încă 34 de zile de concediu medical, deoarece nu ar exista o limită de concediu pentru experții detașați, cu toate că OPLAN stabilește o limită de 20 de zile pe an. Acest lucru a condus la o tensiune considerabilă în cadrul misiunii internaționale care a implicat, de asemenea, CPCC și EEAS. Desconsiderând nevoia pentru eficiență operațională, Pîrlog a continuat să își promoveze interesele personale în fața celor ale Misiunii, făcând plângeri și acuzații nefondate.
  • Noiembrie 2012 – A contestat prevederile HR ale EUPOL, făcând plângeri împotriva superiorului său de atunci, dna. Cornelia Schneider și a consilierului juridic al EUPOL.
  • Decembrie 2012 – A formulat o altă plângere împotriva EUPOL HR pentru că nu i s-au acordat 54 de zile de concediu medical în 2012.
  • Ianuarie – februarie 2013 – Multiple cereri și plângeri cu privire la EUPOL HR făcute de Pîrlog pentru a se acționa imediat sau pentru a implica CPCC
  • 22 februarie 2013 – instrucțiuni primite de Pîrlog de la Pieter Deelman, comandantul adjunct al misiunii, prin care i s-a spus că solicitările sale sunt luate în serios în continuare, atâta vreme cât sunt justificate, însă acesta trebuie să se abțină de a mai face acuzații personale referitoare la colegii săi și să își adreseze interesele într-o manieră politicoasă, obiectivă și respectabilă
  • 20 martie 2013 – inițierea unei investigații disciplinare privind o eventuală încălcare a Codului de comportament al EUPOL în legătură cu o comunicare în care se presupune că Pîrlog a furnizat informații false către EULEX – Kosovo, cu potențial impact negativ asupra imaginii EUPOL.
  • 26 martie 2013 – Se ia o decizie cu privire la mai multe cereri ale lui Pîrlog și i se transmite un ultimatum : alte viitoare alegații nefondate vor fi percepute ca un act de intimidare asupra consilierilor EUPOL, HR sau orice alți membri ai personalului care își fac datoria, lucru care nu va fi tolerat
  • Aprilie 2013 –are loc inițierea unei investigații disciplinare interne cu privire la înregistrarea în secret, de către Pîrlog, a conversațiilor cu alți membri ai EUPOL și delapidare de fonduri publice date de acesta fără autorizare, incluzând o cameră video de mână, o cameră foto și aparatură de înregistrare audio digital, oferite de către Ambasada Marii Britanii pentru a fi date omologilor afgani
  • 8 iunie 2013 – alt act de insubordonare grosolană a lui Pîrlog, care a refuzat solicitarea superiorilor de a participa la concluziile raportului său de evaluare periodică”.
  • SURSA: National.ro/Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...