Așa o fi?

Așa o fi?

Deși a trecut ceva vreme de la denunțarea, fie și doar din colțul gurii, a protocoalelor dintre serviciile secrete și DNA, CSM sau Curtea Supremă, legendarea ”culoarelor” din Justiție nu doar că nu a încetat să se disipeze, dar este la fel de obsesivă ca pe vremea ”Cătușiadei”. Și asta în ciuda faptului că, în linii mari, granzii sistemului își asumă angajamentele generice față de respectarea democrației. Numai că există și o ”excepție”…

Familia lui Codruț Olaru, angajată la SPP
Și nu este aici vorba de generalul Marian Hăpău, deși șeful Direcției Generale de Informații a Armatei are la rândul său astfel de ambiții pe persoană fizică. Numai că ”șandramaua” lui Hăpău se zguduie deja prea serios după arestarea adjunctului său delapidator, generalul Gherghe, pentru ca șeful Informațiilor MApN să mai convingă vreun inițiat al sistemului că încă păstrează controlul asupra Justiției Militare. Însă cu totul altfel par a sta lucrurile cu generalul Lucian Pahonțu. Pentru că, deși izolat la chiar nivelul sistemului, ”nemuritorul” care se află în fruntea Serviciului de Protecție și Pază încă din anul 2015 continuă să afișeze încă un comportament de ”Bulibașă al Staborului” în care a fost transformată bună parte din Justiția de la noi. Iar lăudăroșenia agresivă lui Pahonțu pare să nu fie gratuită, acesta păstrând încă propriile ”culoare”. Dintre care unul duce direct la eminența cenușie a CSM, Codruț Olaru. Și nu atât prin soția acestuia, care lucrează tot la SPP, cât prin cumnatul pirotehnist Horotan Liviu!

Prinși la pielea goală, în sauna SPP!

Iar legăturile ”interinstituționale” dintre șeful Serviciului de Protecție și Pază și lideri exponențiali ai ”Republicii Procurorilor” sunt atât de frățești, încât Pahonțu a ajuns să se bată pe burta goală, la propriu, cu diverși procurori șefi! Ceea ce și explică în bună măsură de ce Lucian Pahonțu își permite să se joace de atâta amar de vreme de-a Bruce Willis și să se dea ”greu de ucis” în sistem încă de când făcea saună cu procurorii militari și superiorii acestora de la Parchetul General.

Adică exact cei care instrumentau plângerile depuse împotriva acestuia sau anchete incendiare precum fraudarea jocului CAR sau ale unor sinucideri suspecte. Și care, sâmbetele sau serile târziu, după orele 21.00 își parcau mașinile în curtea sediului SPP din Bulevardul Geniului, fără a fi opriți la Punctul de Acces Control, pentru a intra astfel direct în piscina serviciului secret. Mai mult chiar, pentru personaje ca procurorul general Augustin Lazăr, procurorul șef al Secției Parchetelor Militare, general Gheorghe Coșneanu sau șeful Secției pentru Procurori din CSM la acea dată, Codruț Olaru, nu doar că se securiza întreg perimetrul, dar se deschidea în schimb și discreta saună VIP. Un exemplu grăitor fiind chiar cel al unui Codruț Olaru care era deja o prezență atât de frecventă la SPP, intrând în curte cu obișnuitul BMW negru serie 3, fără a mai fi măcar controlat la intrare.

Conectat la neveste!

Însă rețeta succesului generalului Pahonțu în fruntea SPP mai cuprinde un ingredient secret. Și anume că acesta a fost mai tot timpul conectat prin neveste la ”Republica Procurorilor”! Ceea ce explică nu doar imunitatea absolută de care s-a bucurat, dar și de ce și-a permis nu doar să le râdă în nas celor care au îndrăznit să încalce ”omerta” de la SPP, dar chiar apoi să se răzbune în liniște, știind că ”brațul ciuntit” al legii nu are cum să îl ajungă. Cum ar fi cazul încasării a 100.000 ron de la CAR, începând cu luna martie 2016. Tot atunci când alți sepepiști au aflat cu stupoare că ar fi contractat împrumuturi între 20.000 și 50.000 lei, inclusiv în perioade în care aceștia erau detașați în misiuni externe. Iar când scandalul risca să îi explodeze în față ”liderului suprem” al SPP ancheta a fost preluată la țanc de procurorii militari.

Coșneanu și Lazăr, despuiați la sauna VIP

Mersul acesteia fiind minuțios monitorizată de către purtătorul de vorbe Bogdan Onea, cel pentru care s-a înființat o unitate specială, doar ca să se simtă și el comandant. Și care probabil că se interesa de stadiul anchetei doar pentru a informa opinia publică, deși s-ar găsi destui ”paranoici” care să facă eventuale legături și cu faptul că șeful de atunci al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel era procurorul general militar – general de brigadă magistrat Nicolau Adrian Cornel. Cel a cărui soție lucra la chiar Direcția Juridică a SPP! După cum o altă pistă permanent urmărită de structura contrainformativă care tot acest timp a încercat să țină pasul cu ”statul paralel” din interiorul SPP a fost cel mai influent procuror din CSM, fostul șef al DIICOT, Codruț Olaru. Cel a cărui soție Nicoleta, de asemenea nu doar că era angajată a SPP, dar activa chiar la unitatea lui Onea…

Să fie de la steroizi…?

Însă pista Olaru se poate dovedi mai întortocheată decât oricare alta… Pentru că acesta putea veni la SPP ori ca să se bălăcească la piscină, ori în vizită la soția sa, ori ca să mai schimbe câte o vorbă, ca între băieți, cu cumnatul Horotan Liviu. Cel a cărui soră este căsătorită cu fratele lui Codruț Olaru. Și care după ce a activat la Paza Parlamentului a fost transferat la Secțiunea Intervenții. În prezent fiind la Controlul Tehnic Antiterorist, la Pirotehnic.

Cine o mai face cărțile la CSM…?

Iată însă că în ciuda măsurilor de securitate luate și care, ce-i drept, și-au dovedit eficacitatea până acum, generalului Pahonțu s-ar putea să i se tragă de unde se aștepta mai puțin: de la steroizi! Și fără ca măcar șeful SPP să știe de scandalul care afectează deja o bună parte a serviciului, cu tot cu interceptările furnizorilor din rândurile băieților de oraș. Și mai ales că alte structuri ale statului chiar nu pot asista impasibile la informările privind ”pastilarea în masă” a sepepiștilor responsabili de chiar securitatea Președintelui României.

General fără nicio zi de Armată!

De ceva vreme face ceva valuri publice tentativa încă eșuată de a i se retrage lui Codruț Olaru titlul de doctor. Pentru că Direcția Juridică a Ministerului Educației face ”zid” în jurul acestei spețe, refuzând să avizeze, sub diverse pretexte, legalitatea deciziei CNATDCU de plagiat. Numai că procurorul Olaru are și alte ”mistere” în dulapul său, cum ar fi faptul că a ajuns general de brigadă fără a face nici măcar o zi de armată! După ce, ca să dăm doar un singur exemplu, în anul 2011 Olaru a primit, succesiv, gradele de locotenent-colonel și colonel, fiind avansat pe 24 februarie și apoi pe 12 octombrie, ”la excepțional”! SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”