Așa o fi?

Așa o fi?

Iată că, în timp ce ”tânăra speranță” a liberalilor este reîncălzită nici Coldea nu mai știe a câta oară pentru o sinecură politică halucinantă la Curtea Constituțională a României, ”prințul consort” al Alinei Gorghiu a declanșat și el atacul final asupra Băncii Naționale a României. Atât de orgoliosul Lucian Isar fiind gata să plătească ”prețul corect” americanilor – prin lovitura cu mantă pe care o vom dezvălui mai jos – pentru a își îndeplini astfel, în cele din urmă, marele vis de a fi Guvernatorul BNR. Și a îi lua locul dușmanului său de moarte, Mugur Isărescu!

Cîțu îi ”omoară” lui Orban proiectul corvetelor

Iar planul pe persoană fizică asumat de Lucian Isar, dar care urmează să coste miliarde bune de la bugetul Ministerului Apărării Naționale pare a fi în grafic. Mai ales că Mugur Isărescu a suferit un șoc, dându-și seama cât de aproape a fost de o primă și surprinzătoare înfrângere în războiul purtat pentru conducerea Băncii Naționale. Și încă acolo unde se aștepta mai puțin, pe frontul american. Numai că ”dinamica operativă” se învârtește mai ceva ca roata sistemului, astfel că a venit momentul ca Lucian Isar să fie întrebat dacă s-a văzut cu miliardarul George Soros și oamenii de încredere ai acestuia… Într-o locație discretă din Statele Unite ale Americii, dar care iată că nu s-a dovedit chiar atât de ”safe” pe cât au garantat ”acoperiții” aflați în spatele acestei noi tentative de ”puci” la vârful BNR…

Dar care poate avea sorți reali de izbândă doar dacă Florin Cîțu câștigă Președinția Partidului Național Liberal și rămâne astfel la Palatul Victoria! Numai că, înainte să se hazardeze cu răspunsul, poate că Isar ar face bine să conștientizeze că … SIE știe!!! Și că și Isărescu a fost informat de peste Ocean de ”oferta de nerefuzat” pe care Isar ar fi făcut-o peste Ocean, pentru a obține sprijinul poate chiar celei mai influente Agenții americane. Culmea, chiar cea din cauza căreia i s-a tras, în august 2012, ejectarea sa de urgență din Guvernul condus de Victor Ponta, pe motiv de Roșia Montană!

Războiul pentru BNR, dus la BERD!

Pe scurt, Lucian Isar a fost în Statele Unite ale Americii pentru a se întîlni cu atât de controversatul miliardar George Soros și oamenii de încredere ai acestuia, cei prin care ”bătrânul sforar mondial” rămâne conectat la ”culoarele subterane” ale finanțelor internaționale, în ciuda vârstei mai mult decât înaintate. Întâlnirea cea de taină având un singur punct pe ordinea de zi: solicitarea de sprijin a lui Lucian Isar pentru debarcarea lui Mugur Isărescu de la conducerea Băncii Naționale a României și preluarea, până la sfârșitul acestui an, a funcției de Guvernator al BNR. Acum, la ce ”ghem” de interese are George Soros în toate domeniile, aproape că nici nu mai contează ce gânduri are acesta pentru România. Mai ales că, rând pe rând, i s-au cam închis în nas toate ușile guvernărilor din restul statelor centrale și est-europene… De asemenea, nefiind prea greu de ghicit și ce ar fi putut promite Lucian Isar pentru a fi sprijinit să devină Guvernatorul Băncii Naționale: Totul!

Alina la CCR, Lucian la BNR…

Iată însă că Mugur Isărescu a fost deja infnormat de peste Ocean de demersul lui Lucian Isar. Unul care chiar nu avea cum să îi pice bine, mai ales că pierderea ”primei runde” ar putea avea un îngrijorător efect de domino. Atât pentru Isărescu, cât mai ales pentru Isar… Cei care, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, ar trebui să se aștepte la un contraatac năucitor de la chiar actualul său loc de muncă. Și anume Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Acolo unde, pe când era ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a încălcat cutuma ca Statele membre BERD să își trimită reprezentanți în Consiliul Guvernatorilor proprii miniștri de Finanțe și l-a desemnat pe Lucian Isar să îi țină locul. Numai că acum la BERD ar putea fi călcată accelerația unei anchete interne explozive, privind folosirea de consultanți pentru mascarea a tot felul de comisioane… Semn că, la nivelul marilor finanțe europene, influența, dar și încrengătura de relații personale ale lui Mugur Isărescu au rămas încă neștirbite. Așa că încă se joacă, mai ales că, la o adică, Mugur Isărescu mai degrabă i-ar lăsa locul ”fiului rătăcitor” Cîțu, decât lui Lucian Isar. Cu toate că, să nu uităm, amândoi au fost trecuți pe lista neagră a BNR pentru ”atacul speculativ” la moneda națională.

”Turnat” de CIA!

Și uite cum, chiar și cu eventualul sprijin deloc de neglijat al ”adevăratului ministru de Finanțe” al întregii lumi, George Soros, Lucian Isar ar putea trăi cât de curând un deloc dorit sentiment de deja – vu, asemănător celui din 2012. Atunci când a fost în Statele Unite ale Americii și, după cum încă stă scris negru pe alb într-un raport contrainformativ care iată că nu a fost clasat cu totul, și-ar fi oferit serviciile, contra cost, ” pe Roșia Montană”. Numai că a fost imediat raportat la CIA și Agenția a informat partenerul român…

Isărescu a fost avertizat din SUA

Astfel că, imediat după revenirea în țară și în ciuda variantei oficiale, Victor Ponta l-a ”ejectat” de urgență pe ministrul Isar din Guvern. Iar dacă Ponta ar fi cu adevărat sincer, dacă i s-ar pune întrebarea de ce a fost așa grăbit, singurul răspuns ar fi ” așa a fost ordinul”… Mai ales că respectivul raport se termina cu o concluzie în care încă este lizibilă următoarea notă de mână: ” oare un șantaj pe șpagă…?”. SIE știe!

Blitzkrieg până de Ziua Marinei

Oricum, atât de dornic este Lucian Isar să îi lase lui Cîțu locul la BERD și să vină la BNR, încât acesta a decis cel mai probabil să nu mai riște nimic cu americanii și să mai șteargă din ”prima impresie” cu Roșia Montană. Astfel că acesta nu ar fi străin nici de ”combinațiile” cu samsarii americani de armament, a căror încredere vrea să o câștige. Printr-o operațiune de tip ”blitzkrieg” de anulare a licitației pentru construcția corvetelor, care ar urma să se finalizeze până de Ziua Marinei, pe 15 august. Pentru ca apoi să poată să demareze achiziția ”copăilor” casate din SUA. Iar cu premierul Cîțu cooptat în acest proiect, în schimbul sprijinului oferit de Alina Gorghiu în ”măcelul fratricid” din PNL ar urma să se forțeze ca Naval Group să iasă cu orice preț din contractul corvetelor. Numai că neexistând nici cel mai mic argument juridic pentru anularea contractului sau excluderea Naval de la o licitație deja câștigată definitiv, Cîțu a fost convins să ”omoare” proiectul corvetelor, pentru că este ”proiectul lui Orban”! Cel cu care acesta a fost la Paris, încercând să mai repare din ”oalele sparte” de ministrul Ciucă. Și astfel Cîțu ar urma să demonstreze în partid și pe plan extern că ”proiectul lui Orban” este unul prost și că acesta nu este în stare să se țină de cuvânt!

Cine îi dă lui Naval 1,2 miliarde euro?

Astfel că, în ultimele zile se tot încropesc diverse scenarii de posibile justificări. Cel mai propabil fiind ca să se treacă la fregate un număr de trei nave, sub pretextul că amenințarea rusă în Marea Neagră a devenit brusc mult mai puternică. Și să se blocheze astfel definitiv negocierile pentru semnarea contractului, unele care oricum sunt mimate de peste un an de ”cățelușii” obedientului Ciucă. Astfel că se va recurge la acest scenariu deja jenant pentru că altfel nu mai este timp să se ia în sistem G2G, din SUA, ”copăile” ce urmează a fi casate. Doar pentru a fi refăcute și înarmate la Șantierul Damen Mangalia, pe alte sute de milioane de dolari. Dar nici pentru a fi finalizate procedurile pentru a fi cumpărate nave noi de Lockheed Martin – prin acoperirea unei firme din Canada, asta doar așa, ca să se știe că se știe! – și înarmate la Șantierul Fincantieri din Galați. Astfel că urmează ca părții franceze să i se facă propunerea ca Armata Română să cumpere ”în compensație” pentru corvete, pe aceeași sumă de atribuire directă de la Airbus, elicoptere! Doar pentru ca francezii să nu mai facă scandal. Numai că aceștia nu vor ceda! Și pentru că este o chestie de orgoliu, mai ales după implicarea personală a președintelui Macron în acest scandal provocat de ”Rețeaua Ciucă”. Dar și pentru că Naval Group tocmai ce se află în pole position la licitația organizată de Armata greacă pentru nave în valoare de 5 miliarde de euro! Așa că vor da în judecată MApN pentru suma contractului, în valoare de 1,2 miliarde euro! SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...