Așa o fi?

Așa o fi?

Iată că seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” privind afronturile la care Franța a fost supusă de guvernanții de la București are și o primă finalizare. Una mai puțin așteptată, ce este drept, dar care nu face decât să demonstreze o dată în plus că președintele Macron nu a glumit deloc atunci când a avertizat partea română că nu va tolera mitocăniile la care cei mai înalți reprezentanți ai Republicii au fost supuși de către premierul Florin Cîțu și ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă.

Florin Cîțu, atins de ”blestemul DGSE”
Frustrarea Parisului fiind cu atât mai mare cu cât chiar două doamne au trebuit să suporte comportamentul mitocănesc al celor mai influenți bărbați din Guvernul României. Pentru că, așa după cum dezvăluiam, ministrul Nicolae Ionel Ciucă a avut pur și simplu tupeul de a îi face omologului francez ”oferta de nerefuzat” de a ”cădea la pace” cu olandezii de la Damen, dacă Florence Pearly vrea să fie semnat contractul corvetelor. Cel câștigat în urma unei licitații internaționale de influenta companie Naval Group. Ceea ce a făcut-o pe Florence Pearly să îi trântească pur și simplu telefonul în nas lui Ciucă și să îl informeze pe președintele Macron. În timp ce premierul Forin Cîțu continuă să trateze cu un sictir nemaintâlnit vreodată la acest nivel diplomatic pe ambasadoarea Franței în România. Refuzând deja de luni bune de zile să o primească pe aceasta la Palatul Victoria, în ciuda solicitărilor oficiale ale Excelenței Sale, Laurence Auer. Cei doi ”bărbați de stat”, Ciucă și Cîțu, în ciuda rivalității fățișe dintre ei pentru conducerea ”guvernului meu” fiind bazați pe faptul că pot să facă orice, că americanii nu se supără.
Radarele lui Ciucă nu văd nici avioanele date la pont de IGPFR

Obediența extremă dovedită de cei doi cel puțin în domeniul militar în fața partenerului strategic fiind considerată cea mai bună pavăză pentru a își păstra scaunele. Iar agențiile Statelor Unite ale Americii chiar că nu aveau de ce să își facă griji din această perspectivă, mai ales că întreținerea competiției interne dintre cei doi ”oameni ai americanilor” de la vârful Guvernului chiar că le asigura o profitabilitate maximă a afacerilor derulate în controversatul sistem G2G, cu contracte de miliarde acordate prin încredințare directă. Așa că americanii nu aveau niciun motiv să îl toarne pe Cîțu pentru ”pârnaia” făcută la ei… Și nici nu au făcut-o! La fel după cum nici informațiile absolut șocante care vor ”bubui” mult mai curând decât se așteaptă Ciucă despre ”eroul de la Kandahar” care de fapt nu ar fi fost la Handahar în timpul luptei duse de forțele americane cu talibanii nu sunt ”scurgeri controlate” de peste Ocean. Atât Cîțu, cât și Ciucă, părând mai degrabă loviți de ”blestemul francez”, mai ales după ce SIE și-a luat mâna de pe ei…

Execuția lui Nazare, ”bomboana” pe ”colivă”…

Încă de anul trecut, relațiile bilaterale franco – române nu doar că ajungeau la cel mai scăzut nivel din istorie, dar ele fuseseră pur și simplu ”înghețate” de către Paris. Ceea ce urma să aibă relații catastrofale pentru interesele geo-strategice și economice ale României pe termen lung, cel puțin pentru orice demnitar care ar fi conștientizat rolul Franției în cadrul Comisiei Europene. Dar, desigur că nu a fost cazul lui Cîțu… Cel care, orbit de ”întrecerea socialistă” cu ministrul Ciucă la intrat în grațiile americanilor, pur și simplu a refuzat în mai multe rânduri, fără niciun fel de justificare barem de bun simț să aibă o întrevedere cu ambasadoarea Franței la București.

Execuția lui Nazare, răbunare pentru negocierile cu Bruno Le Maire

Și asta cu toate că ”agenda” întâlnirii oficiale solicitate de către diplomatul francez cuprindea un punct extrem de important pentru statul român. Numai că, simțind pericolul de a pierde orice sprijin francez, ministrul Finanțelor a încercat să mai repare ce era de reparat din oalele sparte de către premierul Cîțu. Astfel că, după întrevederea avută cu Laurence Auer, Alexandru Nazare a discutat și cu ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire. Căruia i-a solicitat sprijinul Franței în vederea aderării României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Nazare susținând că ”în procesul de aderare la OCDE, România a făcut progrese importante și contăm mai departe pe sprijinul Franței.

Împărtășim preocuparea Franței pentru accelerarea implementării MRR, astfel încât accesul la finanțare să fie facil și să aibă loc la momentul potrivit pentru a sprijini relansarea economiilor europene”. Bruno Le Maire dând la rândul său asigurări ferme : ” Contați pe sprijinul meu total pentru accederea României în OCDE, până la finalizarea cu succes a acestui demers”. Mai mult, ministrul francez convenise și ”deschiderea unui canal de dialog permanent cu ministrul român al Finanțelor”, astfel că se lucra deja la vizita lui Le Maire la București. Numai că ”turbat” de inițiativa lui Nazare, Cîțu l-a ”executat sumar” pe acesta, ceea ce a dus la un blocaj total al relațiilor franco – române. Și implicit la ”tratamentul” de care PNRR-ul lui Ghinea are parte la Bruxelles, acolo unde influentul lobby francez nu a mai mișcat niciun deget pentru a ne ajuta.

Predat de la FBI la CIA!

Orice ”greșeală a tinereții”, făcută de un cetățean străin pe teritoriul Statelor Unite ale Americii intră automat în teribila bază de date a FBI-ului. Acolo unde sunt păstrate miliarde de informații și documente, că poate nu se știe când este nevoie de ele… Și nu este vorba aici musai de aspecte antiteroriste, ci chiar de traseele publice ulterioare ale celor din baza de date a Biroului. Un exemplu relevant în acest sens fiind chiar cel a lui Florin Cîțu. Cel care, după ce a făcut închisoare în SUA în urma unei condamnări penale dispuse de un tribunal american a ajuns acum premierul României.

Florence Pearly i-a închis telefonul ministrului român al Apărării

Astfel că în cazul Cîțu chiar nu avea cum să nu fie respectată cutuma ca, la acel moment al măririi politice, dosarul din baza de date a FBI să nu fie predat CIA. Agenție care, odată ce s-a trezit cu această ”pleașcă” pe cap, nu avea decât să o exploateze la maxim. Ceea ce deja se cam și vedea cu ochiul liber… Numai că, la doar o zi după ce dezvăluiam că ”SIE se leapădă de Cîțu”, dosarul a fost făcut public. Ceea ce ar trebui să le dea de gândit celor care au subestimat o posibilă reacție a DGSE. Mai ales că Direcția Generală de Securitate Externă a Franței chiar nu este singură la cel mai înalt nivel al comunității internaționale de intelligence. Acolo unde este bine știută colaborarea dintre ”acoperiții” DGSE și cei ai celei mai temute agenții din lume. Și care astfel ”nu au uitat” și, mai ales ”nu au iertat” unidirecționarea premierului Cîțu strict către samsarii americani de armament.

Ciucă, vezi ce semnezi zilele astea…

În frunte cu chiar Nicolae Ionel Ciucă. Cel care ar face bine să nu deschidă prea repede șampania ca să se bucure de lipirea pe fruntea rivalului Cîțu a etichetei de ”pușcăriașul american”. Mai ales că ministrul Apărării va forța chiar zilele viitoare ”îngroparea” definitivă a contractului corvetelor. Și chiar dacă presiunea americană exercitată asupra sa de a își onora angajamentele luate pe persoană fizică în fața samsarilor americani de armament este tot mai mare, poate că ”eroul de la Kandahar” ar face bine să se gândească de două ori la ce are de gând să semneze zilele viitoare. Și să dovedească astfel că a învățat ceva din ”Lecția Cîțu” și ”blestemul” DGSE-ului francez… Totul în contextul în care ”modernizata” Armată a României, în ciuda celor 12 miliarde de euro băgate în înzestare nu a fost în stare să repereze un avion de transport de tip AN -2 al contrabandiștilor ucraineni de țigări nici măcar atunci când polițiștii de frontieră le-au dat coordonatele de pe teren!

SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...