Așa o fi?

Așa o fi?

La un salariu de cinci ori mai mare decât al președintelui Klaus Iohannis, poate că electricianul pus de Liviu Dragnea în fruntea ANRE pentru a veghea la securitatea energetică a României ar fi putut barem să își arunce privirea pe rapoartele informative de la începutul lunii iulie. Cele care avertizau că,poate, explozia de la Novy Urengoy nu a fost chiar un accident, așa cum cu o grabă cel puțin suspectă și fără precedent s-au grăbit să anunțe public autoritățile de la Moscova.

Dumitru Chiriță o fi auzit de ”accidentul” de la Urengoy?

Oricum, de la ”accidentul” de la instalația de procesare din micul orășel din vestul Siberiei, GAZPROM și-a jucat excelent cartea despre care există suspiciuni că i-ar fi fost pusă în mână de Informațiile Militare rusești GRU. Cele în care președintele Vladimir Putin are tot mai multă încredere.

Au pus ”dop” conductei Yamal

Astfel că, în doar câteva ore de la misteriosul incendiu din Novy Urengoy, GAZPROM a și redus la jumătate livrările de gaze naturale rusești spre Occident, prin Belarus și Polonia. Mai mult decât atât, GAZPROM a ajuns să livreze sub un miliard de metri cubi pe zi prin conducta care face legătura între Peninsula Yamal și Germania. Astfel că scăderea mai mult decât considerabilă a volumelor de gaze intrate la stația de la Mallnow după ”accidentul” de la Urengoy ar trebui anchetată de urgență. Mai ales că GAZPROM a informat deja că, tot sub pretextul ”accidentului” siberian care îi scapă astfel de obligațiile contractuale, conducta Yamal – Europe ar urma să funcționeze ”pe avarie” până la sfârșitul anului, cel puțin… Rușii neavând nicio intenție să repare instalația distrusă de explozia ”devastatoare”, dar în care nu a fost rănit nimeni…

Putin și GAZPROM, marii beneficiari ai exploziei siberiene

Astfel că prețul gazelor nu doar că a ”explodat”, dar Putin va putea impune astfel Nord Stream 2 drept ”unică variantă” de transport al gazelor rusești în Germania.

Se ”strânge lațul” la Chiriță!!

Acum, desigur că explozia de la Urengoy are efecte considerabile peste tot în Europa. Numai că, la noi, ANRE nu doar că nu și-a revenit nici măcar acum din șoc, dar reacția singurei autorități a statului român abilitată să intervină în astfel de situații ”este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire”… Ceea ce nu face decât să întărească și mai mult varianta de lucru a structurilor contrainformative românești, dezvăluită în ”lovitura” din 12 septembrie. Atunci când titram ” De ce cresc facturile ! Șeful ANRE, legat de GAZPROM prin Mexic”, avertizând asupra identificării unei posibile ”legături primejdioase” întreținută de GAZPROM și șeful Autorității Naționale de Reglementare în Energie! Prin chiar intermediul fiului celui din urmă, avocatul Costin Răzvan Chiriță : ” Ce este drept, Dumitru Chiriță nu apare în actele societății Hub Gas Premier, care are drept obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoși. Și care ar urma să comercializeze gaze și în Polonia. Gaze care însă miros a fi luate de fapt de la GAZPROM! Mai ales că fiul președintelui ANRE, avocatul Costin Răzvan Chiriță îl reprezintă tocmai pe Igor Cupeț în dosarul în care acesta nu și-a primit comisionul de succes pentru intermedierea unui contract de gaze pentru Chemgas Holding Corporation, de la Imex Oil Limited din Cipru. Adică exact una dintre cele doar două societăți care importă în România gaze direct de la GAZPROM”! Dar cum deja comisia rogatorie a luat ”urma banilor” din Maldive, ”misterul” s-ar putea lămuri mult mai curând decât se așteaptă chiar șeful ANRE… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...