Așa o fi?

Așa o fi?

Este panică la Cotroceni și Sibiu deopotrivă! Și de această dată nu doar printre iohaniștii sistemului sau puținii oameni cu adevărat apropiați șefului statului, ci chiar în sânul familiei prezidențiale. Ultimele răbufniri de furie ale lui Klaus Iohannis nemaiavând nimic de-a face cu criza politică din care nu mai știe cum să iasă sau cu obișnuitele jocuri de culise specifice unor negocieri subterane. Și nici măcar cu de acum tradiționala ranchiună prezidențială. Nu, pentru că de acum Klaus Iohannis simte deja că s-a transformat din ”vânător” în ”vânat”! Cu tot cu frica aferentă…

”Experimentul reușit” Băsescu, repetat în cazul Iohannis…?
 Strategia fiind copiată exact după ”experimentul reușit” aplicat și în cazul predecesorului său, Traian Băsescu. Cu diferența că acesta chiar crease sistemul ticăloșit, ci nu doar îl moștenise… Și, cu toate acestea, atunci când ”dinamica operativă” a impus-o, Traian Băsescu a fost redus la tăcere, după ce a fost ”înmuiat” cu ”umflarea” fratelui Mircea și apoi cu dosarele penale vizându-le pe chiar cele două fiice ale sale. Cu unul dintre acestea, soldat între timp cu o primă condamnare, Băsescu fiind de altfel ținut în șah chiar și acum… Și, stranie ironie a sorții, în raportul informativ pe care americanii de la DOD – Departamentul Apărării din SUA au avut grijă să îi parvină și președintelui român, Iohannis a putut afla că exact aceasta ar fi fost ”terminologia” folosită de Dacian Cioloș atunci când a solicitat ”sprijinul logistic” necesar pentru ”înmuierea” lui Klaus Iohannis. Și asta la doar câteva zile după ce îl avertizam pe șeful statului că nu se poate baza pe strania ”clasare disjunsă” a lui Carmen Iohannis din ”dosarul caselor”, dispusă de procurorul Lazăr…
Pe ce a bătut palma Cioloș cu Macron!
 Iar atacurile furibunde ale lui Iohannis la adresa USR, unele care oricum nu au cum să ajute la refacerea coaliției s-au întețit după ce favoritul prezidențial Dan Barna nu doar că s-a dovedit o nouă ”mână moartă”, dar deja simte în ceafă ”transpirația” unui nou dosar deschis de DNA zilele trecute. Pe o altă firmă deținută de ”alesul lui Iohannis” în trecut. Astfel că ditamai ”masculul alfa” al politicii a ajuns să ”atârne” tot la mâna generalului Lucian Pahonțu. Cel despre care însă, în toată ”gargara” debitată pe la televiziuni după eliberare, gura păcătosului Liviu Dragnea a „grăit” că s-ar fi ”apropiat” mai nou de Florian Coldea. Ceea ce nu poate decât să îi dea noi fiori ”neamțului”… Mai ales că instinctele de supraviețuitor ale generalului Pahonțu s-au dovedit intangibile în toți acești ultimi 16 ani, de când a fost adus la SPP de Băsescu ca să îi spele rufele murdare!

Cioloș cu Christian Panizza

Publicăm astăzi fragmente din raportul care poate decide chiar soarta României, pentru multă vreme de acum înainte.. Mai ales că dacă aceste informații au ajuns publice, înseamnă că s-a vrut ”să se știe că se știe”… Și că războiul a două dintre cele mai influente agenții de spionaj ale lumii, DGSE-ul francez și USSOCOM-ul american pentru ”colonia” România este deja unul total. Cu o miză financiară uriașă și cu inevitabile victime colaterale pe măsură. Astfel că de la bun început trebuie precizat că, în timp ce Klaus Iohannis se întâlnea la Palatul Cotroceni doar cu Dan Barna, Dacian Cioloș a declinat invitația, preferând să se afle la Paris. Desigur, acest lucru se știe…

Panizza, ”omul DGSE” pentru România, protectorul lui Clotilde Armand

Ceea ce nu se știe însă este că doar cu două ore înainte de întâlnirea cu președintele Macron, în calitate de lider al grupului RENEW Europe, Dacian Cioloș intra într-o discretă locație de pe Boulevard Mortier, 141! Acolo unde era așteptat de Christian Panizza! Panniza nefiind doar un ofițer oarecare din cadrul Direction Generale de la Securite Exterieure, ci chiar omul din Centrala DGSE care răspunde de România, din partea influentei Divizii Spionaj Financiar! Panizza fiind cunoscut structurilor contrainformative românești și ca protectorul din umbră al ”intangibilei” Clotilde Armand. Dar și cel care, așa  după cum se subliniază în raportul intrat în posesia noastră nu ar fi deloc străin de ”celeritatea” cu care procurorii au detonat la momentul oportun dosarul lui Dan Barna. Într-un moment în care, să nu uităm, nu doar că acesta era mare favorit în confruntarea internă din USR – PLUS cu Dacian Cioloș, dar beneficia și de susținerea șefului statului.

Chiar îl va ”confrunta” Pahonțu pe Coldea sau…

Cel care decisese, pe persoană fizică, ce-i drept, că ”Barna rămâne, Cioloș pleacă”. Numai că sistemul nu a mai putut – sau mai degrabă nu a mai vrut!!!- să ”se riște” pentru satisfacerea acestui ”capriciu prezidențial”. Astfel că în timp ce Barna este deja istorie, Dacian Cioloș tocmai ce se pregătește de o nouă ”aroganță” pregătită lui Klaus Iohannis încă din 7 septembrie, în cadrul întîlnirii de pe Mortier 141, cu Panizza de la Divizia Spionaj Financiar a DGSE.

Subsecretar de stat la MApN!

Pentru că, înainte de fi primit ostentativ de către președintele francez, Dacian Cioloș ar fi primit personal de la Christian Panizza ”to do list” cu care să se prezinte la Palatul Cotroceni, atunci când Iohannis va fi nevoit să negocieze cu el rămânerea la Putere a ”guvernului meu”. Ceea ce iată că tocmai ce se întâmplă… Iar în ciuda declarațiilor oficiale care vor urma, Dacian Cioloș îi va da lui Iohannis ”în cap” cu lista lui Panizza! Omul DGSE pentru România cerând ca și condiții imperative pentru ca USR să se întoarcă la guvernare preluarea Ministerului Afacerilor Externe, luarea înapoi a Ministerului Justiției și mai ales un ”biet” post de subsecretar de stat la Ministerul Apărării Naționale. Dar nu oricare! Ci cel răspunzător de Direcția Generală pentru Armamente.

Barna, prea mic pentru un război atât de mare…

Pentru ca astfel să poată fi ”securizate” contractele militare și să fie ”închis cercul” contractului corvetelor. După toate umilințele înghițite de partea franceză în ultimii doi ani, de când obedientul general pro-american Nicolae Ionel Ciucă refuză sub orice formă să semneze contractul câștigat de către compania franceză Naval Group în urma unei licitații internaționale. Și uite cum ne-am întoarce la ”lovitura” din 15 august, atunci când titram ”Cîțu, făcut de DGSE! Urmează Ciucă”! Și în care insistam că ”președintele Macron nu a glumit deloc atunci când a avertizat partea română că nu va tolera mitocăniile la care cei mai înalți reprezentanți ai Republicii au fost supuși de către premierul Florin Cîțu și ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă”.

DGSE – USSOCOM! Care pe care!

Astfel că, la acest moment, DGSE – SIE francez- pare să transmită un adevărat semnal de război despre ”fermitatea” deciziei de apărare a intereselor Parisului în România. Mai ales acum, după retragerea Angelei Merkel. Îndârjirea fiind accentuată și de dorința de răzbunare după ”prigoana” declanșată în anii trecuți împotriva ofițerilor acoperiți ai DGSE în România sau a partenerilor acestora din ”zona gri” a SIE. Însă nu trebuie uitat că DGSE are de înfruntat un ”colos” informativ precum USSOCOM, temuta structură de informații a Armatei SUA. Și care doar formal este ”omoloaga” DGIA din România, în realitate fiind vorba de o teribilă mașinărie informativă cu care peste tot în lume se știe că ”nu este de glumit”. Și care astfel vrea să arate la rândul său că nu are nicio ”greață” în a îl ține ”tehnic operativ” pe Dacian Cioloș inclusiv pe parcursul vizitelor de ”instruire” ale acestuia la Paris.

Partea americană ”plusând” chiar că știe tot ce mișcă omul francezilor până și în sediul DGSE, prin informarea președintelui român cum că Dacian Cioloș i-ar fi ”sugerat” lui Christian Panizza, textual, că ” ar fi o bună variantă de a îl slăbi pe neamț după metoda cum a fost umflat fratele lui Băsescu”!!! Iar după ce SUA le-a ”tras-o” la greu francezilor pe falia militară în ultima vreme, ar fi posibilă și varianta de lucru ca americanii ”să înghită” totuși revenirea USR la guvernare. Dar doar penrtu ca astfel să se mai liniștească apele deja ”incontrolabil” de tulburi ale politicii românești. Și pentru ca în cel mai scurt timp useriștilor să li se facă apoi ”dosare grele”de corupție, mizându-se pe ”foamea” de ”material” a unora dintre ministeriabilii lui Cioloș. Cel care nu ar trebui să uite totuși cine a făcut lobby pentru el la Andreotti, ca să ajungă comisar european pe Agricultură cu cele 15 voturi ale europarlamenterilor italieni, la rugămintea personală a lui Gelu Oltean… Și chiar dacă USSOCOM pare o ”nucă” prea tare chiar și pentru DGSE, nu trebuie uitat că francezii au la rândul lor un ”as” teribil în mânecă, prin ”recuperarea” de SIE a ”radicalizatului” general Florian Coldea… Așa că încă se joacă, spre disperarea tot mai evidentă a unui Klaus Iohannis care pare să nu fi înțeles nimic din ”lecția Băsescu”! SURSA: National.ro/Cătălin Tache

 
 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?