Așa o fi?

Așa o fi?

Iar ”s-au flexat mușchii” informativi pe ultimii fanatici iohanniști din sistem, după ce s-a anunțat descinderea la București, chiar zilele viitoare, a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin. Numai că poate să vină și ”părinte 1” și ”părinte 2” al Pentagonului deodată, că soarta lui Iohannis oricum este pecetluită!

Iohannis, vezi că te caută cineva…
La fel cum, pentru a fi extrem de corecți, poate să se dea peste cap și Macron cu tot DGSE-ul lui, că tot nu Franța are cum să își aroge meritul internațional de a ”anihila” politic ”guvernul meu”. Ceea ce de altfel au înțeles și serviciile secrete românești care chiar contează. Și care au preferat – și bine au făcut! – să se țină în aceste zile cât mai departe de ”staborul” politic în care Iohannis încearcă în zadar să mai salveze aparanțele unui ”mascul alfa”. Pentru că nimeni dintre adevărații ”băieții deștepți” ai sistemului nu este chiar atât de naiv încât să nu conștientizeze că, de acum, deja cine execută orbește ordinele lui Iohannis o face pe propriul său risc. Mai ales cei care știu de întețirea activității în România a celor mai tradiționali parteneri ai SIE…

Extragerile SISMI

Servizio per le Informazioni e la Sicurezza Militare a Republicii Italiene poate nu spune mai nimic până și politrucilor care mai nou se cred mari ofițeri de intelligence. Numai că vorbim aici de una dintre cele mai ”incontrolabile”, ”neortodoxe” și drept urmare temute și respectate structuri de informații din lume. Și care are un parteneriat cu adevărat strategic și în România, dar nu cu Direcția Generală de Informații a Armatei, structura similară, ci cu Serviciul de Informații Externe.

Kessler, omul SISMI în scandalul Del Ponte

Însă principala carte de vizită a SISMI este recunoașterea statului de ”mâna lungă a MOSSAD” peste tot în Europa, acolo unde, din motive operative, nu intervine direct ”Instituția”. Iar legenda SISMI a fost puternic legendată și de ”extragerile” care bat până și ”filmele americane” ale unor obiective de interes sau vechi colaboratori chiar de sub nasul altor galonate servicii secrete. De altfel, chiar și la nivelul CSAT a existat la un moment dat o informare privind ”extragerea” SISMI în cazurile lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Ceea ce și poate explica în bună măsură de ce, oricine ar veni ministru de Interne nu va îndrăzni să ceară de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră rezultatul anchetei privitoare la trecerea frontierei de Sebastian Ghiță în ciuda filajului, ”răsfilajului” și contrafilajului la care acesta era supus de toată ”lumea bună” a sistemului!

Oare de ce nu bate nimeni la ușa lui Ghiță din Belgrad…?

Sau de ce nimeni nu îndrăznește nici acum să îi cânte fostului miliardar al sistemului românesc ”Ghiță, te-aștepat diseară la portiță”, deși vila în care acesta locuiește în Belgrad a devenit deja ”obiectiv turistic”. Și totul după ce Ghiță părea o victimă sigură odată cu ”fuga” sa în Serbia, țară aflată încă sub directa influență informativă a Moscovei. Iată însă că pariul pe FSB sau SVR s-a dovedit unul pe ”mână moartă”! La fel ca și cel al serviciilor românești care au băgat mâna în foc că Agențiile americane nu au cum să rateze un asemenea ”trofeu”. Mai ales după ce în timpul vizitei ”pentru șepcuță” a lui Klaus Iohannis la Washington, CIA a solicitat sprijin pentru ”predarea necondiționată” a lui Ghiță. Cu tot cu impresionantul său bagaj informativ din anii când a montat ”tehnica” pentru toate serviciile secrete, ministerele și instituțiile de forță ale statului român.

Și Dragnea s-a crezut mai viclean ca alții…

Numai că, ”ghinion”, uite că altcineva a obținut ”limonada informativă” mult dorită, după ”stoarcerea lămâii” Sebastian Ghiță. La fel după cum, în mod aproape miraculos, și Victor Ponta nu a mai ajuns în celula unde cumnatul său fusese deja batjocorit… Deși, cu voie de la americani, malaxorul justiției era turat la maximum împotriva ”țintei în mișcare” Ponta.

Kessler, Del Ponte, DIGOS…

La prima vedere cel puțin, oamenii SISMI sunt de ceva vreme în România pentru ”gestionarea” unor plângeri ale DIGOS – Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali privind fraudele comise de firme fiind bănuite a fi unele ”acoperite” ale unui anume serviciu secret românesc. Dar SISMI, cum încă sunt numite de cunoscători Informațiile Militare Italiene chiar și după schimbarea oficială a denumirii în urma teribilului scandal Del Ponte nu ar ”face deplasarea” pentru astfel de spețe mărunte… Vorbind totuși de un serviciu acuzat că ani de zile a spionat-o pe Carla del Ponte, celebra procuroare elvețiană care a condus printre altele două tribunale internațioanle de drept penal ale Națiunilro Unite! Și după modelul căreia a fost apoi creată și în România ”clona” mai puțin reușită Laura Codruța Kovesi… Însă SISMI a ”spart barierele” lumii de intelligence nu doar pentru că a spionat-o pe Carla del Ponte, ci pentru că ar fi făcut-o prin intermediul șefului structurii antifraudă europene OLAF, procurorul Giovanni Kessler! Cel anchetat apoi la rândul său pentru că ar fi deschis ”inutil”, într-o singură zi, 432 de dosare, împotriva unor companii est-europene. Dar anchetat și de procurorii belgieni pentru folosirea interceptărilor ilegale ale convorbirilor telefonice pentru a obține dovezi în ancheta ”Dalligate”.

”Balaurul” SIE…

Trecutul profesional al procurorului european bănuit a fi ”acoperit” SISMI fiind la fel de spectaculos… Între 2006 și 2008, înainte de numirea la OLAF, Kessler fiind reprezentant al autorității locale din regiunea autonomă Trento. Iar în cadrul DIGOS – Direcția de Investigații și Operațiuni Speciale s-a deschis o anchetă cu privire la fraudarea unor fonduri europene de 57 milioane de euro tocmai în Trento! Numai că ancheta DIGOS a încetat subit, întărind astfel și mai mult varianta de lucru a racolării lui Kessler de SISMI, încă din 1998, pe când se afla la conducerea Direcției Antimafia din Caltanisetta, Sicilia. Însă singura urmare a scandalului european a fost fost schimbarea oficială a denumirii în Agenția de Informații și Securitate Externă – AISE. Deși peste tot în lume, ”mâna cea lungă a Mossad”-ului tot de SISMI este cunoscută și acum…

Nu uită și nu iartă…

Ce este drept, Klaus Iohannis tocmai ce a semnat din partea României, la Malmo, un nou angajament pentru combaterea antisemtismului. De altfel, șeful statului a început să își toarne cenușă în cap pe această temă încă de a doua zi după cel puțin nefericita referire la ”înțelegerile secrete cu evrei” ale lui Dragnea. Totul după același model eșuat – ca și statul român, de altfel!- prin care fostul ”el lider maximo” s-a crezut și el mai ”șmecher”, forțând preluarea pe persoană fizică a curentului suveranist. Pentru că Dragnea nu a înțeles nici în ultima clipă că ”viclenia” de acasă nu poate ține chiar la nesfârșit… La fel ca și Iohannis, de altfel… Mai ales atunci când partenerii chiar nu au de ce să uite sau să ierte… Oricum, deja Iohannis nu mai face nici cât o ”ceapă degerată” la nivel internațional, mai ales după pensionarea Angelei Merkel. Iar pe plan intern, cel mult mai poate face ceva rău poporului român, cu frustrările sale de dezvelitor de statui a guvernatorului Bruckental, cel care i-a tras pe roată pe Horea, Cloșca și Crișan. Așa că, până la urmă poate că Iohannis ar trebui să zică ”bogdaproste” că nu mai prezintă chiar atât de mare interes și că astfel la București a ajuns doar SISMI. Ci nu direct TEVEL Division! Cel puțin deocamdată… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990