Așa o fi?

Așa o fi?

”Păluga” Sorin Gabriel Cozma nu își vede liniștit nici măcar de pensia sa mai mult decât specială de general al Serviciului Român de Informații. Dar nici de leafa la fel de specială pe care o primește de la Banca Națională a României. Acolo unde fostul șef al Brigăzii Antitero a SRI a fost angajat consilier al guvernatorului Mugur Isărescu.

Uite cine a condus Direcția Economică și cea Antitero a SRI
Mai mult decât atât, nu îi mai ajung nici ”legăturile primejdioase” pe care, prin intermediul ”Anacondei” Elena Istodi ar continua să le întrețină în domeniul de afaceri. Cei doi foști șefi ai Direcției Economice a SRI care au ”terorizat” ani de-a rândul ANAF-ul și patronii români de pe ”lista neagră” părând a avea însă și o ”latură umană”. Una care nu doar că nu s-ar fi pierdut, după ce au fost ”ejectați din conducerea operativă a SRI, dar ar fi mai ”reciproc avantajoasă” decât oricând… Că doar, stranie coincidență, mai sunt și firme ca Oscar Downstream sau Medicare, de care organele de control ale statului român, de la ANAF și structurile informative, până la serviciile de combatere a criminalității economice se feresc ca de tămâie…
Brigada Antitero, sub ”blestemul rezerviștilor”

Cu toate acestea însă, așa după cum spuneam, omul care a făcut carieră în SRI după ce s-a căsătorit cu nepoata fostului director Virgil Măgureanu nu se potolește deloc… Astfel că s-ar putea ”să îmbătrânească urât” prin sistem… Acolo unde se știe că una este să îți mai faci și tu vechile ”combinații” și alta este să ”muști mâna” serviciului de unde ai mâncat totuși o pâine atâta amar de vreme… Și mai ales atunci când este vorba de o unitate de elită și atât de sensibilă precum Direcția Antitero, cea a cărei ”dinamitare” tot este încercată în ultima vreme. Iar documentarea contrainformatovă obligatorie în cazul unor astfel de suspiciuni nu se oprește doar la ofițerii superiori M.F. și V. L. ”Blestemul rezerviștilor” părând a fi aruncat asupra Brigăzii Antitero a SRI de chiar fostul conducător al acesteia, ”Păluga” Sorin Gabriel Cozma! Cel care, sub acoperirea asigurată de guvernatorul BNR, se tot ”vântură” prin țară pentru a ”optimiza” transporturile de bani și valori…

”Păluga” și ”Anaconda”…

Deși într-un ritm mai încet și decât al vaccinării la români, continuă să iasă la iveală, din când în când, monstruozități greu de închipuit ale vechii gărzi din servicii. De la ”ciordeala” fondurilor operative și până la crearea unor ”culoare” pe care bieții oameni de afaceri români, odată împinși nu mai aveau nicio șansă să iasă din suveica astfel creată prin mijlocirea halucinantă a ”slugilor” de la vârful ANAF! Decât cu ”binecuvîntarea” unor personaje cheie ale ”gărzii pretoriene” ale lui Florian Coldea. Iar dacă barem fostul șef operativ al SRI își vede acum de afaceri pe alte ”PFA”-uri, dând încă insomnii multora, nu toți foștii săi ”aghiotanți” chiar s-au retras de pe ”câmpurile tactice”.

”Anaconda” general Elena Istode

Chiar și după ce au fost eliminați din fruntea structurilor pe care le conduceau în urma unei ample operațiuni de auto-curățire a serviciului. Un posibil astfel de exemplu fiind și cel al ”Pălugii” Sorin Gabriel Cozma. Cel care, după sinistrul stagiu militar TR petrecut mai mult de unul singur, la cât de ”sociabil” era, avea să dea lovitura vieții prin trecerea în rândurile Serviciului Român de Informații, în 1992. Adică după ce s-a căsătorit cu ofițerul Pompilia Cozma, nimeni alta decât nepoata ”șarpelui cu clopoței” Virgil Măgureanu, directorul SRI de la acea vreme. Apoi, separându-și destinul de fosta nevastă – cea care la rândul său a avut o carieră fulminantă în cadrul SRI, ajungând ditamai șefa de Direcție ! – Sorin Cozma a rămas probabil cu pasiunea pentru ”șerpi”. Astfel că a ajuns protectorul asumat al Elenei Istode. O fostă secretară a unei centrale sindicale din Giurgiu ajunsă general SRI și care a primit porecla de ”Anaconda” la Școala Militară a serviciului de la Grădiștea. Cel mai probabil din motive prea bine cunoscute de către foștii colegi care nici până în ziua de astăzi nu se pot abține de la glumele lor ”de autobază” pe această temă…

Isărescu își bagă nasul unde nu trebuie…

Oricum, cert este că primul pocinog major al lui Sorin Cozma datează încă din 1998, pe când acesta era ”sereistul de serviciu” de la Ministerul Lucrărilor Publice. Însă deși doar detașat cu o cu totul altă fișă oficială a postului, ”Păluga” s-ar fi implicat atât de mult în niscai combinații catalogate de către ministrul de atunci Nicolae Noica drept ”afaceri dubioase”, încât cel din urmă i-a fi solicitat fostului director Costin Georgescu să își retragă de îndată omul de la MLP. Ceea ce s-a și întâmplat, Cozma fiind retras în grabă și mutat pe zona de … agricultură! Numai că, după un scurt exil la Agricultură, Sorin Cozma a revenit spectaculos și, spre stupefacția adevăraților profesioniști din SRI a fost propulsat nici mai mult nici mai puțin decât șeful Direcției C – Economice din cadrul serviciului. Funcție în care, de altfel, a și reușit apoi să o numească în locul lui tocmai pe ”Anaconda”! Cea care a avut și încă are o influență majoră asupra ”Pălugii”! Ghinion însă, Cozma a trebuit să fie retras și din funcția de șef al Direcției Economice, după ce numele său ar fi apărut într-un raport contrainformativ. Dar și în unele sesizări cu iz penal în scandalul financiar din jurul unei anume firme Medicare Tehnics SRL, care era abonată la contracte cu Spitalul SRI. După care a venit și rândul altor foști ofițeri să îl treacă pe listele ”beneficiarilor finali” ai firmelor acoperite care operau în numele serviciului.

Cozma a făcut carieră după ce s-a căsătorit cu nepoata lui Virgil Măgureanu

Și chiar dacă ”Păluga” a securizat Direcția Economică numind-o la conducere pe ”Anaconda”, și Elena Istode a intrat în vizorul structurii contrainformative, pentru că ar fi declanșat la comandă controale ale ANAF-ului la firmele care deranjau alte societăți ”prietene”. În timp ce, în special pe filiera unei anume loji masonice, alte firme erau protejate de orice control!

Dinamitează Brigada!

Retras însă cu aceeași grabă și de la șefia Direcției C, de acum generalul Sorin Gabriel Cozma a reușit nu doar să își pună ”Anaconda” în fruntea acesteia, dar și să preia el însuși conducerea Direcției Generale Prevenire și Combatere Terorism! De s-au închinat cu stânga luptătorii Brigăzii Antitero cum de s-au putut pricopsi cu un asemenea comandant! Mai ales că, deși nu se mai afla scriptic la conducerea Direcției C, ”Păluga” tot continua să se afișeze ostentativ cu ceasuri de zeci de mii de euro. Inclusiv la ”audiențele private” pe care le-ar fi acordat oricărui doritor de a face afaceri în Aeroportul Internațional Otopeni. Și care, se știe, trebuia musai să treacă și pe la generalul Cozma pentru obținerea obligatoriei avizări antitero! Numai că, în ciuda tuturor acestor rapoarte interne și sesizări, lui Cozma i s–a tras în cele din urmă de la un film! De fapt de la un festival de film… Acolo unde ”Păluga” și-a îngrozit până și înalții protectori din sistem cu ”boroboața” scoasă pe gură de șeful de atunci al Direcției Antitero, după ce a apucat să se pronunțe că România ar trebui să importe 500.000 de musulmani!

Căsătorit cu nepoata lui Măgureanu, propulsat de Coldea

Iată însă că, deși pensia, cât și leafa de la BNR și ”combinbațiile” demne de Oscar – știu prietenii din sistem care!- de asemenea, în timp ce ”Anaconda” se descurcă și ea binișor pe linia ”consultanțelor anti – ANAF”, ”Păluga” pare ros de dorința de vendeta. Astfel că ”se riscă” deja prea mult cu ”exploatarea informativă” a unor ofițeri precum M.F. sau V.L. Nu de alta, dar dacă tot își dorește atât de mult să ”dinamiteze” din interior Brigada, îl poate scoate ”pe interval” pe ”Dodo” și să rezolve bărbătește această dușmănie prea ca la țară pe care și-o poartă. În timp ce și Mugur Isărescu ar trebui să se gândească dacă nu cumva deja supradimensionata structură de consilieri personali pe care și-a tras-o din banii BNR dintre ”bătrânii securiști” chiar face bine că se amestecă în ”bucătăria operativă” a serviciilor din care provin… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”