Așa o fi?

Așa o fi?

Gata, cei au care au pus-o procuror general european i-au dat azimutul! Iar Laura Codruța Kovesi nu s-a sfiit deloc în acceptarea noii misiuni ingrate. Una văzută însă ca un mijloc excelent pentru a își putea plăti, în sfârșit, polițele pe care fosta șefă a DNA consideră că încă le are față de Klaus Iohannis. Mai ales acum, când ”masculul alfa” al statului român dă tot mai evidente semne de slăbiciune prezidențială, de nu reușește să formeze ”guvernul meu” nici măcar milogindu-se de ”ciumații roșii” de la PSD sau de ”crizatorii” de la USR.

Kovesi are pregătit dosarul pentru Iohannis
Și cum fișa postului procurorului european nu acoperă și dosarele ”disjunse” ale primei doamne Carmen Iohannis, în aceste zile sunt luate la mână toate spețele în care sunt implicați apropiați ai președintelui României. După cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, accentul acestui inventar expres solicitat de Kovesi fiind pus mai ales pe spețele care vizează fraudarea unor fonduri europene și care pot duce nemijlocit la Iohannis personal. Sursele noastre susținând că, în urma ”lobby”-ului dezlănțuit exercitat în ultimnele zile de către ”turbatul” Dacian Cioloș la Paris și Bruxelles, Laura Codruța Kovesi și-a luat deja angajamentul că va sări ”la beregata” celui care și-a trimis purtătoarea de cuvânt ca să îi anunțe demiterea cu primul dosar pretext ivit!

Băgat de Cioloș în ”spirală”!

După ce s-a prins și el că a fost desemnat de Iohannis cu formarea Guvernului doar pentru a fi făcut public de râs, Dacian Cioloș a făcut ce știe el mai bine! S-a dus cu pâra pe la Cancelariile occidentale… În frunte cu Parisul, bineînțeles! Acolo unde faptul că Pentagonul a umilit pur și simplu Franța prin înțelegerea dintre foștii generali Lloyd Austin și Nicolae Ionel Ciucă nu a făcut decât să toarne și mai mult gaz pe focul care nici măcar nu mai este mocnit dintre Paris și Washington. Iar cum Laura Codruța Kovesi a ajuns totuși în fruntea EPPO în urma eforturilor logistice absolut nebănuite depuse în favoarea sa de Franța la nivelul Comisiei Europene, aceasta a fost reactivată pentru a spăla rușinea de la București. Acolo unde, scos de sub ”fustele protectoare” ale Angelei Merkel, ”neamțul” Klaus Weber Iohannis se dovedește deja o biată frunză în bătaia vântului geo-strategic care bate tot mai crâncen dinspre marile puteri ale lumii.

Ciucă a bătut palma cu Austin, Cioloș cu Macron

De remarcat și că oamenii lui Macron ar fi solicitat această ”favoare personală” într-o perioadă cum nu se poate mai propice pentru Kovesi. Cea care tocmai ce apucase să anunțe că EPPO și-a intrat în sfârșit ”în pâine”. Și că va urma detonarea unor dosare absolut spectaculoase. Numai că pe ”lista scurtă” a anchetelor deja demarate s-ar putea să fie adăugat un nou dosar. Unul ale cărui ițe să ducă direct la Iohannis, cel devenit în ultimele săptămâni ”inamicul public numărul unu” al Franței. O Franță care, ghinion, tocmai ce se pregătește să preia, de la 1 ianuarie 2022, președinția rotativă a Consiliului European. Și care astfel nu se va feri să îi facă zile fripte germanofilului ”americanizat” Klaus Iohannis, la cel mai înalt nivel diplomatic european. La fel cum îi fac deja în aceste zile ministrului Ciucă! Generalul desemnat ”cu japca”, peste capul PNL, de secretarul american al Apărării asistând deja neputincios la dinamitarea negocierilor purtate pentru formarea unui nou guvern.

Nu uită și nu iartă!

Iar dacă oamenii președintelui încă se amăgesc că Laura Codruța Kovesi nu poate avea ac de cojocul lui Iohannis, aceștia se pot înșela amarnic. În primul rând, pentru că subestimează dorința de răzbunare a unei ”Zeițe” ejectată într-un mod absolut umilitor de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Dar și visele de mărire ale acesteia. Kovesi nerenunțând în ruptul capului la a fi prima femeie președinte din România! După o finală pe care speră să o câștige din partea ”dreptei unite europene”, în fața contracandidatului ”stângii unite” promovat de Washington, Mircea Geoană. Așa că Iohannis are toate motivele să își facă griji, mai ales că până și la vârful serviciilor secrete i se calculează deja ”AMR”-ul! Rămânând de văzut doar unde va aplica Kovesi, prin EPPO, lovitura ”cu mantă” pentru acesta… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?