Așa o fi?

Așa o fi?

Iată că poate chiar cea mai mare temere a lui Dan Vîlceanu din interceptările incendiare a căror existență o dezvăluiam ieri este pe cale să se adeverească. Și ministrul Finanțelor s-ar putea să nu mai apuce să se bucure de ”binefacerile” guvernării, cu toate că este încă ministrul Finanțelor. Și încă unul ”albit” de Parchetul General exact la țanc pentru ca să i se poată forța mâna președintelui Klaus Iohannis pentru a îl ”înghiți” pe ”broscoiul” Dan Vîlceanu, fie și la a treia încercare, drept ministru al Finanțelor. Și după cum bine știu inițiații sistemului sau ceilalți lideri liberali, chiar șeful de facto al Guvernului Cîțu! Întrucât premierul interimar nu îi poate refuza nimic omului care l-a scos ”în lumea bună” a ”băieților de oraș”.

”Imperialul Ferdy”, celebru pentru ”pagodele” din Grajduri

Numai că, ghinion, dincolo de dosarul penal de evaziune fiscală clasat de Parchetul General în 8 februarie 2021, Dan Vîlceanu chiar nu ar trebui să deschidă șampania că, gata, nu mai este ”pușcăriabil”! Pentru că alte două ”tinichele” penale au rămas în continuare agățate de ”coada” sa politică, astfel că acestea pot ”zdrăngăni” imediat cum ”dinamica operativă” o va impune.Fiind vorba aici atât de o speță instrumentată de Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție în urma plângerilor depuse de doi funcționari publici din Gorj, cât și de o anchetă separată, disjunsă de procurorii DIICOT Iași dintr-un dosar care îl viza pe bulibașa din ”pagodata” comună ieșeană Grajduri, Ferdinand Stănescu. Cel considerat cel mai bogat rrom din țară, dar și ”Împăratul facturilor” fiind documentat pentru furnizarea unor astfel de documente fiscale falsificate inclusiv firmei Trefo SRL, în perioada în care directorul acesteia era… Dan Vîlceanu!

”Băieții în negru”, pe fărașul guvernării…

Și uite cum adevăratul ”ministru al Finanțelor” familiei Vîlceanu se poate dovedi a fi chiar cel mai mare evazionist fiscal din România, după cum este catalogat ”Imperialul Ferdy” de anchetatorii din toată țara!

De la ”Împăratul facturilor”, fără număr!

Între perioada de tânăr lider pesedist și cea de ditamai fruntașul liberal, gorjeanul Dan Vîlceanu și-a încercat norocul și în afaceri. Bineînțeles, în cele ale mamei sale, Elisabeta Vîlceanu fiind prea bine ”interconectată” la contractele cu CEO Oltenia pentru a nu își permite să îi ofere și fiului un loc de muncă. Plus o funcție de conducere drept bonus, astfel că Dan Vîlceanu și-a putut trece la CV-ul cu care a candidat la alegerile parlamentare din 2016 și a intrat în Camera Deputaților și postul de ”director în privat”. Astfel că probabil a dat bine la alegătorii gorjeni un tânăr ”director economic la Trefo SRL” care vrea să aibă succes și în politică. Numai că la societatea unde și-a avut cartea de muncă, administrator era chiar mama sa, miliardara Elisabeta Vîlceanu.

CEO Oltenia, ”imperiul” Eugeniei Vîlceanu

Cea care era și asociat unic! Iar Trefo și-a datorat ”succesul în afaceri” zecilor de milioane obținute din contractele pe bandă rulantă încheiate cu CEO Oltenia și alte firme de stat. Ceea ce a atras și atenția ANAF. Care astfel a descoperit și că în contabilitatea Trefo SRL – unde director economic era chiar Dan Vîlceanu! – ar fi fost înregistrate facturi fictive de la numeroase firme ”fantomă” din ”suveica” de societăți înregistrate de Ferdinand Stănescu. Nimeni altul decât bulibașa înstăritei comunități de rromi din comuna Grajduri. Anchetat și chiar condamnat în mai multe dosare, tot pentru înlesnirea evaziunii fiscale prin furnizarea de facturi fictive… Iar munca inspectorilor fiscali și a celorlalte organe de anchetă a fost întotdeauna îngreunată și de faptul că Ferdinand Stănescu a înființat nu una, două sau zece astfel de firme, ci sute! Toate ”desfășurându-și activitatea” doar prin emiterea fără acoperire a unor astfel de facturi fiscale fictive!

”Fiare vechi cumpărăm…!”

Ferdinand Stănescu a intrat în afaceri cu comercializarea fierului vechi, ca mai toți ceilalți rromi din comuna Grajduri, județul Iași. Prima firmă a înființat-o în 2004, DM Grup SRL acumulând accelerat datorii de 1,3 milioane lei. După care a fost radiată! Și înființate altele… Și altele… Tot mai multe… Și care acumulau datorii cât se putea, după care erau radiate… Astfel că anchetarea în ceea ce privește ”imperiul evazionist” creat de ”Imperialul” Ferdinand Stănescu în comuna Grajduri s-a dovedit o adevărată muncă de Sisif. De-a lungul anilor, ce este drept, oamenii legii au mai reușit câteva razii, rețineri, arestări și chiar condamnări la ani grei de închisoare. Numai că, per total, Ferdinand Stănescu a rămas tot în picioare! Și la fel și ”imperiul” său evazionist, la care în cele din urmă a apelat și Trefo, firma familiei Vîlceanu.

Mafia fierului vechi, mai tare ca Poliția!

Mai mult decât atât, odată cu instalarea în fruntea Ministerului Finanțelor și implicit a ANAF a lui Dan Vîlceanu, păreau că apele s-ar fi liniștit. Numai că o mână de ofițeri și procurori iată că se încăpățânează încă să descâlcească ițele ”suveicii” din care fac parte societăți precum Bio Star Invest SRL, Gyonor Company, Helos Jery SRL, Fermar 2007 SRL, Serinteprod SRL, Nicu Metal SRL, Alma Best Business SRL, General Astral SRL, Hudex General SRL, Andoria Trans SRL, Tereza Biocom SRL, Halterra SRL, Raziri Grup SRL, Imperiul Trans Metal SRL, Oldfero Com SRL, Grup Metal MG și lista ar putea continua practic la nesfârșit… Ca și cea a dosarelor deschise de diverse structuri de Parchet, DIICOT și DNA împotriva partenerului de afaceri și ”furnizorul de facturi” al ”Casei Vîlceanu”… SURSA: National.ro /Cătălin Tache



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…