Așa o fi?

Așa o fi?

Regimul Băsescu a început să se clatine în momentul în care, în timp ce mii de polițiști strigau la zidurile Palatului Cotroceni celebra chemare ”Ieși afară/ javră ordinară!”, Vasile Blaga și-a văzut în tihnă de paharul său. ”Buldogul”, care pe atunci era chiar ministru de Interne dând astfel semnalul în tot sistemul și regimul portocaliu deopotrivă că, gata, s-a săturat să mai fie ”cățelușul” lui Băsescu.

Dacă a mușcat el mâna lui Băsescu…
Iar ceea ce se întâmplă în aceste zile seamănă izbitor cu prăbușirea unui alt ”mascul alfa” al politicii românești. Pentru că principala grijă a adevăraților băieți deștepți ai sistemelui nici măcar nu mai este să îi calculeze ”AMR”-ul lui Klaus Iohannis, ci să se poziționeze cât mai ”corect politic” față de urmașul acestuia. Mișcarea de rezistență fiind declanșată și de această dată tot de ”Buldog”, cel care și-a pus ”dulăii” ardeleni precum Bolojan sau Boc să încolțească ”javra de la Cotroceni”. Totul conform unui plan minuțios și bine pus la punct, cu multă vreme în urmă.

”Mat la Iohannis! Blaga rupe PNL”-ul!

Astfel titram ”lovitura” din… 20 decembrie 2020! Atunci când dezvăluiam că ”aceasta este spaima momentului pentru Klaus Iohannis , după „ranga în dinți” pe care șeful statului tocmai ce a primit-o din partea unui Vasile Blaga pe care îl credea deja „îmbălsămat” pe veci pe undeva pe la Bruxelles. Variantă de lucru puternic legendată în ultimii ani și de îmbârligătorii sistemului, cei care reușiseră să îl încredințeze pe „unicul președinte” că Vasile Blaga chiar nu mai poate reprezenta niciun pericol intern.

Tot își doreau USR-iștii din nou coadă la DNA!

Cel puțin atâta vreme cât dosarul său, cât și cele ale altor membri ai familiei sunt încă ținute „în viață la aparatele Justiției.” Iar de ce i-a fost frică lui Iohannis, iată că nu va scăpa! Pentru că ”guvernul meu” va fi condus de unul din ”dulăii” lui Vasile Blaga!

”Puci în PNL : Bolojan, premier”!

De altfel, ”Buldogul” deja își permisese ”aroganța” să ”mârâie” la Iohannis încă din urmă cu exact un an. Atunci când, pe 1 noiembrie, titram ” Puci în PNL : Bolojan, premier”! Dezvăluind în exclusivitate întâlnirea de taină care avusese loc cu doar câteva zile înainte la Cluj Napoca, fără știința celor mai apropiați oameni ai președintelui. Și unde s-au pus la punct cele mai mici detalii ale ”coagulării” stării de revoltă care deja mocnea printre ”greii” liberali, mai ales la nivelul șefilor de organizații județene ardelene. De atunci fiind stabilit și sloganul pentru impunerea noului președinte al Consiliului Județean Bihor în fruntea viitoarei formule de guvernare : ”Fapte, nu vorbe”!

Cîțu nu mișcă în front

Slogan care acum chiar poate reprezenta soluția ideală de compromis și pentru intrarea PSD-ului la guvernare. Liderii partidului putând da astfel altfel ochii cu propriul electorat, dacă sprijină un guvern condus de un ”om al faptelor”, precum Ilie Bolojan. Mai ales că în jurul ”proiectului de țară” al unui pact politic național se aliniaseră deja disciplinați, încă de un an, și alți lideri liberali cu influență, de la ”nemuritorul” Emil Boc până la ”tânăra speranță” a politicii liberale, miliardarul Romeo Dunca.

Prea mic pentru un război atât de mare!

Bineînțeles că generalul rezervisto-liberal –ministru Nicolae Ionel Ciucă nu are de ce să fie plâns. Mai ales la ce pensie și leafă cumulează… Dar și pentru că acesta va continua probabil să viseze și în continuare, ”fericit cu Duhul”, la ziua în care va fi premierul României! Fără să priceapă măcar că una este să îți pui un consilier să îți fabrice la radio o bătălie ca să te joci apoi de-a eroul și alta este să câștigi războiul pentru guvernarea țării! Mai ales atunci când te confrunți cu ”animale” politice ca ”dulăii” lui Vasile Blaga, asta ca să nu mai spunem direct de ”Buldog”.

”Dulăii” Bolojan și Boc, gata de atac

Așa că din această nouă aventură generalul Ciucă se va alege doar cu un nou val de ”admiratori”. Rămânând doar de văzut când se vor descotorosi și de el samsarii americani de armament. Asta, bineînțeles, doar după ce vor găsi alți ”idioți utili”, cărora să nu le fie jenă să plătească înainte contractele încredințate direct! Până atunci însă, Iohannis va trebui să înghită PSD-ul la guvernare! Pentru că Iohannis nu mai este jucător! Ci doar un fel de ”papițoi” prezidențial care se forțează să mai livreze imaginea unui adevărat șef al statului. Iar cum și printre apropiații lui Blaga, ca și printre cei ai lui Ciolacu sunt destui ”oameni de înțeles”, în cele din urmă se pare că se va bate palma. Posibil chiar și undeva la jumătatea acestei luni. Și chiar dacă lista noului Cabinet va cunoaște tot felul de modificări, în urma negocierilor purtate chiar și în aceste zile, s-ar putea intra ”în pâine” chiar din a doua jumătate a acestei luni.

Ciucă își mai ia o ”plăcuță” de la Iohannis

Mai ales că Bolojan este pe val, la fel ca și Sorin Grindeanu de cealaltă parte… Ultimul posibil obstacol Florin Cîțu fiind deja ”amanetat” cu președința Senatului. În timp ce Marcel Ciolacu mai are ceva timp de gândit dacă să preia sau nu chiar el președinția Camerei Deputaților și astfel ”să închidă cercul” legislativ definitiv.

”Focul la USR”!

Acum, desigur că sunt multe, încă multe de negociat pentru a se putea defila prin Parlament și sub nasul unui Klaus Iohannis pe care îl părăsesc până și proprii consilieri cu un program comun de guvernare. Totuși, cel puțin până acum s-a stabilit totuși primul numitor comun, prin identificarea inamicului public numărul unu: USR! Astfel că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, ”prigoana” anticorupție solicitată insistent de către ultimii miniștri useriști s-ar putea porni chiar mai curând decât se așteaptă aceștia. Numai că, ghinion, chiar împotriva lor! Poate doar Drulă fiind excepția care să întărească regula că, până la viitoarea rupere dintre ”vechiul” PDL și ”reformiștii” PSD, USR să fie destructurată. Astfel încât sistemul să aibă timp să își creeze un alt partid anti – sistem, înaintea alegerilor succesive din 2024… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...