Așa o fi?

Așa o fi?

”Destinul” care a dus la sinuciderea ”miliardarului sistemului”, Dan Condrea zici că a copiat același model ca și în cazul lui Dumitru Tinu. Numai că mult galonații judiciariști români s-au grăbit să constate pe repede înainte sinuciderea cel pu țin stranie a patronului Hexi Pharma. Astfel că, doar cu câteva zile înainte să fie audiat cu privire la posibilii ”beneficiari finali” ai imperiului dezinfectanților creat prin mii de contracte cu ”spitalele morții”, Condrea și-ar fi calculat cu sânge rece accidentul auto de pe drumul spre Corbeanca. Acolo unde, ”de bună voie și nesilit de nimeni” ar fi ales să se izbească în plin de ” copacul izbăvirii”.

Condrea, ”case closed” după accidentul de la Corbeanca

Astfel că moartea miliardarului sistemului, la doar o aruncătură de băț de vila generalului Florian Coldea a fost ”securizată” drept sinucidere și implicit ”CASE CLOSED”. Ceea ce, oricât de cinic ar părea, a făcut ca multă ”lume bună” din politică, mediul de afaceri și mai ales din sistem să deschidă șampania. Pentru că moartea lui Condrea a venit fix ”la țanc”, pentru ca ancheta care amenința să zguduie societatea românească să fie ”îngropată” odată cu patronul Hexi Pharma. Și cu ulterioarele condamnări ale unor alți simpli executanți, cel mai probabil pentru a se completa astfel stratul de ”praf” aruncat în ochii opiniei publice. Numai că, disjungerea unui dosar aflat încă pe masa de lucru a procurorilor anticorupție în urma informării din luna mai a unui serviciu secret a produs șoc la DNA! Acolo unde procurorii au ajuns să se închine la ”Minunea de la Corbeanca”!

Imperiul Hexi Pharma renaște din propria-i cenușă

Monitorizând chiar zilele trecute cum ”afacerea secolului” nu doar că a fost oprită, dar chiar merge înainte. Prin contracte încheiate cu instituții cheie ale statului român, unele chiar de la domiciliul directorului Hexi Pharma, cel al ”unicului vinovat” Dan Condrea!

Din nou la spital!

Nu doar serviciile – cel puțin unele din ele! – au fost în spatele lui Dan Condrea. Dar și asociatul său, Miron Victor Panaitescu, cunoscut drept ”creierul financiar” al întregului ”imperiu Hexi Pharma”. Cel care însă, după ”închiderea cazului” de la Corbeanca a intrat la rândul său în malaxorul dosarelor. DNA fiind setată la acea oră pe ”executarea silită” a ”rămășițelor” Hexi Pharma. Astfel că, după tradiționalele ”cătușiade” la ore de maximă audiență, pe 3 decembrie 2018 DNA anunța triumfalist și trimiterea în judecată aferentă. Atât a Hexi Pharma Co SRL, ”pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată”, cât și a lui Miron Victor Panaitescu, ”administrator al societății comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălarea banilor”.

Defilat în cătușe, Miron Victor Panaitescu s-a întors în afaceri

Acuzele procurorilor fiind cât se poate de clar cuprinse în rechizitoriu: ”În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul SC Hexi Pharma Co SRL (în prezent decedat) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672, 19 euro și 9.875.717,45 lei, obținute de acesta din urmă ca urmare a săvârșirii infracțiunii de delapidare. În acest sens, între societățile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor și două firme din Cipru controlate de administratorul SC Hexi Pharma Co SRL au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăți de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul SC Hexi Pharma Co SRL”. Numai că, în ciuda faptului că DNA îi sufla în ceafă prin tot mai mult anchete, Panaitescu și-a văzut nestingherit de derularea a tot felul de afaceri. La un moment dat revenind ”la spital”, cel Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani. Iar după cum a răbufnit public încă de atunci, Spitalul din Focșani elabora documentația unui ”anunț de licitație pentru un acord cadru de furnizare de aparatură medicală”. La care, până la ”ridicarea” pe SEAP, s-a ”conectat” compania Almed Investments SRL, după ce și-a schimbat intempestiv sediul de pe Bdul. Dacia din Mioveni, Argeș, pe strada Lămâiului din București. Adică exact acolo unde locuiește fostul ”combinator financiar” al Hexi Pharma, Miron Victor Panaitescu!!!

Paturile ASSMB!

Iată însă că nu este singurul semn de revenire al firmei Almed Investments, după ce aceasta pare a își fi mutat sediul la domiciliul lui Panaitescu, inculpat în dosarul Hexi Pharma. Pentru că ditamai ASSMB a încheiat contract cu Almed, pentru livrarea a 100 de paturi plus saltea și noptieră, la prețul de 7.140 lei bucata! Fără TVA!

Procurorii au pus ochii pe ”bilele” lui Apostol

Și oricât au ”scormonit” pe SEAP, procurorii tot nu au găsit încă ”secvența ”publicării anunțului de licitație.

DOCUMENT. Contractul dintre ASSMB și ALMED INVESTMENTS SRL.

În schimb, ca și noi, DNA a intrat în posesia ”Contractului de furnizare înregistrat cu nr. 30446 din 05.11.2021”. Adică la începutul acestei luni. Ceea ce și explică ”capacitarea” organelor de anchetă pe acest contract ”buclucaș”dintre Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și SC ALMED INVESTMENTS SRL. Și care specifică clar : ”

4. OBIECTUL CONTRACTULUI. Furnizorul se obligă să furnizeze „ PAT + SALTEA + NOPTIERA MEDICALĂ pentru unitatea modulară din Pipera din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș”, în perioada convenită și în conformitate cu obligațiile asumate prin prezentul contract.

  1. PREȚUL CONTRACTULUI. Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului, plătibil furnizorului de către achizitor este de 714,000.00 lei fără TVA, la care se adaugă 135,660.00 lei TVA. Valoarea totală a contractului este de 849,660.00 lei”.

Bilele lui Apostol

Însă monitorizarea de ultimă oră a achizițiilor ASSMB care deja dau de gândit procurorilor nu se oprește aici. Astfel că Direcția Națională Anticorupție tocmai ce a luat și urma ”bilelor lui Apostol”. Totul după ce ASSMB-ul condus încă de Vasile Apostol a cumpărat ”bile” cu 735 lei, fără TVA! Când pe piața liberă, la emag, de exemplu, prețul produsului este de 79.99 lei, cu tot cu TVA! Este vorba de un ”dispozitiv automat anti-incendiu tip bilă”, descris ca ” bilă pentru stingerea incendiilor în faze incipiente, cu activare automată la contact cu flacăra, marca Escape. Funcție activă (se aruncă în foc pentru stingerea acestuia) sau funcție pasivă ( se depozitează în locuri cu risc crescut de incendiu și în momentul declanșării incendiului va contribui la stingerea prematură a focului”.

Anunțul de inițiere

În schimb, după cum reiese din informarea care le-a dat ”calculatorul peste cap” procurorilor DNA, ”Bilele lui Apostol” au costat 2.844.000 lei, după cum reiese din documentul ”anunțurilor de inițiere”! Adică 735 de lei bucata! Și asta fără TVA! Acum, deja la un anumit nivel al sistemului se cam știa că șeful ASSMB se vede cu ”ochi albaștri” atunci când se uită în oglindă… Numai că, ghinion, la așa ”bile”, chiar că Vasile Apostol a atras și atenția ”cui nu trebuie”… Astfel că barem de acum se poate convinge și acesta dacă și mai ales cât se poate baza pe sistem! Și pe care parte a lui… Că și aici ”prețul corect” este diferit, ca și la ”bilele” anti – incendiu… SURSA: National.ro /Cătălin Tache


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…